Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kai aš mokyklą lankiau“: Katažinai Nemycko Rugsėjo 1-oji buvo tapusi kančia – mama prieš šventę nuskuto ją plikai

Ne visi Rugsėjo 1-ąją, mokslo ir žinių šventę, pasitinka lydimi pakilios nuotaikos. Vieni surūgę niurna, nes baigėsi tris mėnesius trukusios vasaros atostogos, kitus vos pagalvojus apie mokyklinio suolo ritualą penkias dienas per savaitę nupurto, o štai Katažina Nemycko (32) savo pirmąją dieną mokykloje visuomet atsimins su siaubu. Dainininkės mama, neradusi jokio užtikrinto būdo sustiprinti dukters plaukus, prieš šventę nuskuto ją plikai.
Katažina Nemycko – anksčiau ir dabar
Katažina Nemycko – antrokė ir jau dainininkė / Asmeninio albumo / Žmonės.lt nuotr.

„Kai buvau septynerių man labai prastai augo plaukai. Iš pradžių mama eksperimentuodavo su žolelėmis ir natūraliais losjonais. Vėliau kažkas patarė, kad reikia nuskusti plikai ir po to neva ataugs sveiki ir gražūs plaukučiai... Savo pirmąją Rugsėjo 1-ąją aš buvau plika! Ėjau plaukus paslėpusi skarele. Tai man buvo gyvenimo trauma. Žinoma, dabar prisiminus – juokinga, bet tuomet vaikai buvo žiaurūs ir tyčiojosi. Šis įvykis mano visam mokykliniam laikotarpiui buvo tarsi kryžius“, – prisimindama tuo metu nemalonų įvykį juokėsi Katažina.

Vaikai nevengė pasišaipyti iš Katažinos skarele pridengtos galvos, o patyčioms tapus nepakeliamomis moteris kaipmat bėgdavo pas mamą. Mat ponia Galina Nemycko, Katažinos mama, dirbo tuometinės Medininkų vidurinės mokyklos sekretore. Dainininkė patvirtino, kad jos mama stengdavosi nesikišti į vaikiškus konfliktus, tačiau kartą ji taip pamokė iš jos plaukų besityčiojusį berniuką, jog jis, anot Katažinos, net ir šiandien tai atsimena.

Nuėjusi prie vienos iš sienų, arčiausiai mamos kabineto, ant jos net ne pieštuku, o pagaliu, didžiulėmis raidėmis išraižiau seserų vardus.

„Po keliasdešimto mano skundo mamai trūko kantrybė. Ji atsistojo, pasižiūrėjo, kur tam vaikui vyksta pamoka, ir mes kartu nuėjome. Vos atidariusi duris ji liepė manęs atsiprašyti. Ir ne bet kaip, o atsiklaupus. Šį įvykį jis prisimena ir šiandien, – portalui Žmonės.lt pasakojo moteris. – Nepatikėsite, iki šios dienos, kuomet mes susitinkame, jis vis dar manęs atsiprašo. Prisimindami šią istoriją mes gardžiai juokiamės.“

Besimokydama mokykloje moteris pripažino iš pradžių buvusi pirmūnė. Tačiau jau nuo 12 metų, pajutusi nenumaldomą aistrą muzikai, ji apleido mokslus. O prieš tai, penktoje klasėje, sako Katažina, jos nuotrauka buvo pakabinta garbės lentoje su užrašu: „Pirmūnė“.

Asmeninio albumo / Žmonės.lt nuotr./Tokia penktokės Katažinos nuotrauka kabėjo mokyklos lentoje su prierašu Pirmūnė
Asmeninio albumo / Žmonės.lt nuotr./Tokia penktokės Katažinos nuotrauka kabėjo mokyklos lentoje su prierašu „Pirmūnė“

„Buvau penketukininkė (sovietiniais laikais egzistavo penkiabalė vertinimo sistema – aut.past.)! Manau, man labai daug įtakos darė seserys, nes jos buvo pavyzdingos mokinės ir aš tokia norėjau būti. Aš iš pradžių sekiau jų pavyzdžiu. Man ir pačiai keista, kad aš kažkada iš vis taip gerai mokiausi. Vėliau, žinoma, kuomet muzika pradėjo imti viršų mano gyvenime, mokslus šiek tiek apleidau. Apie matematiką ir fiziką net kalbos nėra, nes šie dalykai man išvis nesisekė. Be to, ir mokytojai suprato, kad mano galvoje vien tik muzika, todėl kiek atlaidžiau žiūrėdavo į klaidas. Nebuvau protingas vaikas, bet buvau labai gudrus, todėl visur pralįsdavau, taip sakant“, – prisimindama senus gerus laikus mintis dėstė Katažina.

Grupės „Pop Ladies“ narė patikina, kad jau nuo mažų dienų ji dainuodavo ir tai užimdavo didžiąją jos laiko dalį. Apie laisvalaikį nebuvo nė kalbos, nes jei ji nedainuodavo mokyklos chore, tai giesmes traukdavo bažnytiniame. Vėliau prasidėjo liaudies šokių būrelis, o nuo 14 metų – lenkų liaudies dainų kapela. Su pastarąja Katažina gana dažnai koncertuodavo Lenkijoje. „Muzikinės veiklos – kiek tik nori“, – linksmai tarsteli dainininkė.

Žinoma, nors mokyklos metai ne visiems prabėga linksmai, kuriozinių situacijų nė vienam netrūksta. Katažina patikino, kad ji pradėjusi lankyti mokyklą visai netyčia iškrėtė visus apstulbinusią išdaigą.

„Buvau pirmoje klasėje, vos pradėjusi lankyti mokyklą. Aš be galo mylėjaus savo seses, kurios kaip tik tada išvyko studijuoti į Lenkiją. Jos prieš pirmąją klasę mane išmokė ir skaityti, ir rašyti. Tad atėjusi į mokyklą aš jau buvau labai kieta. Atsimenu, mokykla tuomet buvo ką tik po remonto, visa dar kvepia dažais. O man žiauriai patikdavo piešti ir rašyti. Nuėjusi prie vienos iš sienų, arčiausiai mamos kabineto, ant jos net ne pieštuku, o pagaliu, didžiulėmis raidėmis išraižiau seserų vardus. Taip jų pasiilgusi buvau. Žinoma, mane pamatė ir švelniai pabarė“, – juokdamasi pasakojo atlikėja.

Asmeninio albumo / Žmonės.lt nuotr./Vilniaus muzikos koncervatorijoje
Asmeninio albumo / Žmonės.lt nuotr./Vilniaus muzikos konservatorijoje

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius