-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai kurios Lietuvos manekenės užsienio policijai labiau žinomos kaip prostitutės

Ketvirtadienio „Kaip gyveni?“ – laida apie prekybą moterimis seksualiniam išnaudojimui. Kodėl Londono viešnamiuose už lietuves daugiau yra tik pačių bričių? Kodėl tiek nėra nei rusių, nei latvių, nei lenkių?
Visame pasaulyje sekso verslas šiuo metu išgyvena ne pačius geriausius laikus.
Prostitucija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tarptautinės migracijos organizacijos (TMO) Vilniaus biuro tikinimu, šiandien pastebimos naujos tendencijos – krizės metu daugėja išsilavinusių, mieste gyvenančių moterų, patenkančių į prekeivių žmonėmis pinkles. Anksčiau buvo manoma, kad tik neišsilavinusios ir vargingai gyvenančios merginos gali būti parduotos vergiškam darbui Vakarų Europos viešnamiuose.

TMO Vilniaus biuro vadovė dr. Audra Sipavičienė laidai „Kaip gyveni?“ sakė: „Įsivaizduokit, vieniša jauna moteris augina vaiką, neturi pinigų ir dar yra paėmusi paskolą iš banko... Ji netenka darbo Lietuvoje. Iš nevilties visiems pažįstamiems apie tai pasipasakoja. Ir tuo metu jai kas nors pasiūlo „gerą“ darbą užsienyje. Sako, kad reikės slaugyti senelius ar dirbti viešbutyje. Pasiūlo ne bet kas, o pažįstamas žmogus ar geras pažįstamo „pažįstamas“. Ją tikina, kad Londono oro uoste ją pasitiks. Iš tiesų, pasitinka... Ją išrengia ir pastato gatvėje. Pagąsdina: jei nedirbsi, pasodinsim „ant narkotikų“. Dar primena: mes žinom tavo vaiko adresą...Ir moteris dirba.“

Didėja tendencija – Lietuvos aukštųjų mokyklų studentės savaitgaliais didžiosiose Vakarų Europos sostinėse teikia seksualines paslaugas. Po to vėl grįžta į Lietuvą, į universitetus. Tokių atvejų yra. Teigė R.Sirgedienė.

Policijos departamento Prekybos žmonėmis skyriaus vadovė komisarė Reda Sirgedienė:

„Didėja tendencija – Lietuvos aukštųjų mokyklų studentės savaitgaliais didžiosiose Vakarų Europos sostinėse teikia seksualines paslaugas. Po to vėl grįžta į Lietuvą, į universitetus. Tokių atvejų yra. Lietuviškuose populiariuose žurnaluose pilna jaunų merginų nuotraukų. Merginų, kurios, neva, padarė modelio karjerą užsienyje. Mes žinome, kad ne viena iš jų tose šalyse mūsų kolegoms policininkams žinomos kaip gerai apmokamos prostitutės iš Lietuvos. Niekada nepamiršiu: vieną merginą įtarėme ne tik teikiančią seksualines paslaugas turtingiems ponams, bet į tą „darbą“ įtraukiančią ir kitas. Nuvykome pas jos tėvus. Norėjome išsiaiškinti, kokia šeima, kokia aplinka? Tėvai nesuprato mūsų klausimų. Jų dukra yra pripažinimą pelnęs modelis. Ir viskas. Ji dirba užsienyje. Ji gerai apsirengusi, gerbiama. Turi daug daugiau visko, negu tėvai. O iš tikrųjų svečioje šalyje ji daro visai ką kita... Tikrų modelių yra labai nedaug“.

Apie visa tai – iš pirmų lūpų. „Kaip gyveni?“ kalbėsis su merginomis, ištrūkusiomis iš sekso vergijos. Ketvirtadienį – 19.40 val. per LNK.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius