Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kailių karalienė“ Nijolė Veličkienė siekia fizinio bankroto

„Kailių karaliene“ praminta verslininkė, mados namų „Nijolė“ įkūrėja Nijolė Veličkienė susidūrė su finansiniais sunkumais, dėl kurių nutarė kreiptis į teismą. 73-ejų moteris siekia bankrutuoti.
Nijolė Veličkienė
Nijolė Veličkienė / TV laidos „Sveikas rytojus“ nuotr.

Verslininkės Nijolės Veličkienės prašymas dėl fizinio bankroto bylos iškėlimo yra svarstomas Vilniaus miesto apylinkės teisme, apie tai pranešė portalas alfa.lt.

Minėto portalo žiniomis, moteris yra nepajėgi atsiskaityti su kreditoriais, tarp kurių – mažiausiai trys antstoliai, Mokesčių inspekcija, dvi Lietuvoje registruotos bendrovės, Prancūzijos bendrovė „Compagnie Industrielle de Pelleterie S.A.“ ir Šveicarijos „Mayer Cie“.

2020 metais LNK laidoje „Bus visko“ N.Veličkienė pasakojo, kad 25-erių išgarsėjusi kaip geriausia Sovietų Sąjungos siuvėja, moteris netruko susikrauti milijonus, tačiau tik praradusi viską – kelis dešimtmečius kurtą kailių imperiją, mylimą vyrą ir sveikatą – atrado, kas yra tikroji laimė.

Sostinės centre įsikūręs kailių salonas jau daug metų nebepriklauso Nijolei. Kaip teigta minėtoje laidoje, po dešimt metų trukusių teismų iš lietuvės buvo prisiteista šešių milijonų eurų skola. Tąkart garsi moteris atsitvėrė tylos siena, o šiandien prisipažįsta, kad tebuvo smulki žuvelė, suvalgyta galingo ryklio.

„Žinot, aš niekada neturėjau labai didelių finansinių smegenų, aš esu kūrėja. Man nepatiko didelės apyvartos, krūvos pinigų. Ir, žinot, Lietuva maža, mes esam smulkios žuvytės, buvau tiesiog suvalgyta galingo ryklio”, – skaudžiomis akimirkomis „Bus visko” dalijosi Nijolė.

Per dešimt metų Nijolė prarado viską, ne tik verslą ir namus, bet ir mylimą vyrą bei savo sveikatą. Profilaktiškai tikrindama savo sveikatą, Nijolė išgirdo šokiruojančią diagnozę – trečios stadijos gimdos kaklelio vėžys. Liga buvo pažengus taip stipriai, kad nebegalėjo operuoti. Taikant chemoterapiją ir švitinimą, kaulai suiro taip stipriai, kad Nijolei net aštuonis kartus lūžo dubuo.

„Miegi lovoj ir jie sulūžta, galit įsivaizduoti? Nueini pas gydytoją, jis sako, jums ir vėl lūžo dubens kaulai. Dvejus metus vaikščiojau su ramentais. O dubens niekas negipsuoja. Tu neturi kaulų, todėl turi stiprinti raumenis. Skauda be proto, negali kojų pakelti, negali nieko, o vis tiek reikia”, – apie kovą su vėžiu laidoje pasakojo Nijolė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius