Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Kailių karalienės“ Nijolės Veličkienės įrašas sukėlė pasipiktinimo audrą: sureagavo ir žinomi žmonės

Verslininkė, kailių mados namų „Nijolė“ įkūrėja Nijolė Veličkienė socialiniuose tinkluose sukėlė didžiulį skandalą – parašiusi apie tai, kaip mergaitės esą turi nešioti audinės kailinius, kad nenusileistų ant „žemesnio visuomenės laiptelio“, moteris sulaukė daugybės feisbuko vartotojų kritikos. Aršių žodžių negailėjo ir žinomi žmonės.
Nijolė Veličkienė
Nijolė Veličkienė / LNK, asmeninio albumo nuotr.

Antradienio popietę kailinių parduotuvės „Nijolė“ įkūrėja Nijolė Veličkienė feisbuke paskelbė daugelį papiktinusį įrašą. Moteris pasidalijo kailinių, skirtų vaikams, nuotraukomis ir išdėstė savo požiūrį į šiuolaikinę madą.

Kailiniuotoms mergaitėms – daugiau galimybių

„Azartiškai besipuošdamos moterys kai kada nepastebi, kad maža dukrytė irgi nori atrodyti kaip mama, jaustis išskirtinai ir efektingai.

Lietuvos moterys labai gražios, todėl dar vaikystėje svarbu mergaites apsaugoti nuo skandinaviško minamalizmo blogąja prasme. Tai noras atrodyti bet kaip, neišsiskirti iš minios, „priimkite tokią kokia esu“, „galiu rengtis bet kaip...“

Besivaikydamos svetimų etninių ir moralinių normų galime pasistatyti save ant žemesnio visuomenės laiptelio ir gerokai sumažinti savo galimybes gyvenime...

Šalia didelio proto ir intelekto moteriai reikalingas ir grožis, pasitikėjimas ir išskirtinumo jausmas!

Amerikietiškos audinės kailinukų pavyzdys pagamintas laboratorijoje užsienio kompanijai“, – feisbuke rašė moteris.

Sulaukė viešos kritikos

Pirmoji į N.Veličkienės komentarą sureagavo tinklaraštininkė „Mahila“. Įrašu ji pasidalijo ir taip sukėlė didžiulę pasipiktinimo bangą.

„Kai pamačiau šitą įrašą, skaitydama jį dar vyliausi, kad gal čia bus koks giliai paslėptas sarkazmas, o pats puslapis – parodija, kaip, pavyzdžiui, „Faksimilio“ reklamos firmos paskyra. Bet, pasirodo, iš tikro yra žmonių, kurie dar gyvena 90-uosiuose, pačia blogiausia prasme“, – 15min teigė tinklaraštininkė.

Ekrano nuotrauka su N.Veličkienės tekstu pasidalijo ir Andrius Tapinas.

„Kailių karalienė Nijolė Veličkienė kala diagnozę. Visuomenei, bet realiai tai sau pačiai. Nes jeigu moteris neturi kailinių, ji stovi ant žemesnio visuomenės laiptelio ir niekaip nepakils aukštyn.

Ir dar labai svarbu mergaites apsaugoti nuo skandinaviško minimalizmo blogąja prasme, kad jos niekada nepamirštų, kad tik kailiniai padarys tave laimingą ir efektingą

Kaip sakė Mikė Pūkuotukas, vieni turi proto, o kiti neturi. Ir viskas“, – rašė A.Tapinas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Tapinas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Tapinas

Nuostabos neslėpė ir Dovilė Filmanavičiūtė, ji teigė, kad šioje situacijoje net nėra ką pridurti. „Bandau dabar suprast, ant kokio visuomenės laiptelio esu...“ – ji rašė feisbuke.

Kritikos banga nuvilnijo ir iš Faustos Marijos Leščiauskaitės lūpų.

„Kokią minutę neradau kitų žodžių, išskyrus necenzūrinius. Dabar randu irgi ne ką daugiau. Čia nuostabiai susipina visa pasaulio baisybė: šlykščių stereotipų grūdimas mažai mergaitei į galvą – tai, kuri dar galėjo jų išvengti. Grožio sąvokos iškreipimas. Ir, žinoma, audinės kailinukai. Dvidešimt pirmame amžiuje – DVIDEŠIMT PIRMAME.

Tokia gėda, kad ką jau čia ir bepridėsi“, – mergina rašė socialiniuose tinkluose.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Fausta Marija Leščiauskaitė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Fausta Marija Leščiauskaitė

„Baikalo nerpa! Baikalo nerpa! Pastatys ant aukštesnio visuomenės laiptelio! Padidins galimybes gyvenime!“ – prie Nijolės Veličkienės teksto feisbuke rašė ir Seimo narė, buvusi kandidatė į prezidentus Ingrida Šimonytė.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė

Dėl šio komentaro 15min susisiekė ir su pačia Nijole Veličkiene. Savo atsakymą ji pateikė raštu. Vėliau dar pridūrė, kad tie, kurie ją kritikavo, galimai bus kažką ne taip supratę ar interpretavę.

„Taip jau Dievo duota ir gamtos surėdyta, kad moteris turi tokios energijos, kurios neturi net patys galingiausi pasaulio vyrai. Jos misija – gimdyti, mylėti ir kurti viską iš nieko!

Ji yra gyvas biostimuliatorius vyro sėkmei, šeimos laimei ir visos giminės stiprybei. Ji turi šviesti ir skatinti save būti laiminga ir mylinti. O puošti Moteris mano viso kūrybinio darbo esmė. Tai tik maža dalelė, kaip šokolado gabalėlis ar geras komplimentas Moteriai, kad ji galėtų jaustis tobulai, spindėti ir šviesti kitiems“, – 15min savo poziciją pateikė Nijolė.

LNK nuotr./Nijolė Veličkienė
LNK nuotr./Nijolė Veličkienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius