Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kainų Lietuvoje išgąsdinta Mia: „Neatmetu galimybės, jog vieną dieną teks palikti mūsų vargingą šalelę“

„Daugiau nei pusė mano draugų jau seniai nebegyvena Lietuvoje... Kad ir kaip bebūtų liūdna, bet tokia realybė. Aš taip pat neatmetu galimybės, jog vieną dieną teks palikti mūsų vargingą šalelę, todėl, kad savo sūnui ateities aš čia nematau“, – tokiomis mintimis su gerbėjais pasidalijo dainininkė Vilija Pilibaitytė-Mia. Žmonės.lt ji pripažino išties pagalvojanti apie emigracijos galimybę.
Vilija Pilibaitytė-Mia
Vilija Pilibaitytė-Mia / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Dainininkė Vilija Pilibaitytė-Mia ketvirtadienio rytą su gerbėjais pasidalijo niūriomis mintimis apie pragyvenimą Lietuvoje.

„Daugiau nei pusė mano draugų jau seniai nebegyvena Lietuvoje... Kad ir kaip bebūtų liūdna, bet tokia realybė. Aš taip pat neatmetu galimybės, jog vieną dieną teks palikti mūsų vargingą šalelę, todėl, kad savo sūnui ateities aš čia nematau... O ir palikti jau nėra ko... Visi kažkur ten... Deja, mūsų valdžia vis dar ieško įvairiausių būdų, kaip dar ką nors apmokestinti, nes vis dar maža... Reikia išvyti visus likusius, kurie dar kažkaip kabinasi pasilikti čia... Liūdnas vaizdelis klausant ir žiūrint realybei į akis“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė dainininkė.

Bendraudama su Žmonės.lt ji pasakojo pati Lietuvoje pragyventi gebanti, tačiau dauguma jos artimųjų galo su galu nesuduria, todėl šalį jau seniai paliko.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilija Pilibaitytė-Mia

„Mes Lietuvoje pragyvename, viskas gerai. Bet man labai liūdna. Kažkada Lietuvoje turėjau labai daug draugų, bet dabar čia likęs vos vienas kitas. Visi išvažiavo į užsienį... Taip pat ir giminės, artimieji. Išvažiavo labai daug žmonių, jie savo ateitį kuria kitur“, – Žmonės.lt sakė Mia.

Anot jos, pragyventi Lietuvoje kone neįmanoma dėl ypač didelių kainų, kurios neproporcingos žmonių atlyginimams. Dainininkės teigimu, brangu Lietuvoje viskas – ir prekės, ir paslaugos, o kur dar mokesčių našta.

Mano sūnus greitai baigs mokyklą, jam reikės kažkur studijuoti. Neatmetu galimybės, kad mums irgi reikės išvažiuoti ir kurti sūnaus ateitį svetur.

„Brangu absoliučiai viskas. Kad ir būstas Vilniuje. Jei neturi tėvų, kurie tau paliko butą, tai jį nusipirkti žmogui, kuris uždirba nedaug, yra neįmanoma. Net ir išsinuomoti butą vienam žmogui yra labai brangu, labai sudėtinga, – sakė Mia. – Tikrai yra daug žmonių, kurie tingi dirbti. Bet... Mano draugė neseniai grįžo iš Londono, bet čia liko labai trumpam – laikina stotelė. Ji stebėjosi, kad čia, Lietuvoje, tikrai galima išprotėti. Net ir patys žmonės jai atrodė labai pikti, nuo visko pavargę.“

Dainininkė atviravo ir pati kartais svarstanti, ar tik nevertėtų emigruoti. Juolab kad ir pretekstas tam, panašu, yra.

„Mano sūnus greitai baigs mokyklą, jam reikės kažkur studijuoti. Neatmetu galimybės, kad mums irgi reikės išvažiuoti ir kurti sūnaus ateitį svetur. Pragyventi Lietuvoje už minimumą? Neįsivaizduoju, kaip tai įmanoma. Mano galva to neišneša“, – sakė ji.

Anot Mios, valdžia turėtų pasistengti padėti žmonėms kurti gerovę Lietuvoje, o ne skatinti emigruoti: „Mane ir sūnų sieja stiprus ryšys. Nesakyčiau, kad jam išvykus studijuoti važiuočiau paskui. Bet... Taip, aš mielai norėčiau išvažiuoti. Ne dėl to, kad esu šalies išdavikė ar dar kas. Bet pati esu labai daug keliavusi, daug mačiusi. Žinoma, keliauti yra viena, bet bendrą vaizdą susidarai. Taip, mūsų šalis nuostabi savo gamtovaizdžiais, čia nėra jokių ugnikalnių, žemės drebėjimų ar kitų pavojų. Gyvename kaip rojuje, labai ramiame žemės kampelyje. Būtų gera čia gyventi, jei mūsų šalies tvarkdariai bent kažkiek pasirūpintų ne tik savimi, bet ir gyventojais.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius