Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kaip gyveni?“ nagrinėjo Dekanidzės nuosprendžio vykdymo detales

Spalio 12-ąją sukako penkiolika metų, kai prie savo namų buvo nužudytas žurnalistas Vitas Lingys. Po trijų savaičių buvo sulaikytas ir žmogžudystės užsakovas „Vilniaus brigados“ vadeiva Borisas Dekanidzė.
B.Dekanidzė
B.Dekanidzė / LNK nuotr.

Nors pranešta, kad 1995-ųjų vasarą B.Dekanidzei įvykdytas mirties nuosprendis, tačiau apie bausmės vykdymą niekas atvirai nekalba iki šiol.

Laidos „Kaip gyveni?“ (LNK) kūrėjai domėjosi šia dviprasmiškai vertinama istorija. Ketvirtadienį rodytoje laidoje pareigūnai paaiškino, kad dažnas negali kalbėti apie bausmės vykdymą todėl, kad tai vis dar laikoma valstybės paslaptimi. Valstybės paslaptis saugoma 75 metus, kol gyvi liudininkai ir jų artimieji.

Laidoje buvo iškelta prielaida, kad vis dėlto nėra aišku, ar iš tiesų B.Dekanidzei įvykdytas mirties nuosprendis, mat esą turint pinigų, galima viską pakreipti kita linkme. Kalbama, kad B.Dekanidzei prokurorai siūlė bendradarbiauti, esą kol „Vilniaus brigados“ vedeiva teiks informaciją apie kitus gaujos narius, tol jis bus gyvas.

Visgi 1995-ųjų vasarą B.Dekanidzei buvo įvykdytas mirties nuosprendis. Vilniaus morgo darbuotojai dirbę tą dieną, kai į morgą buvo atvežtas B.Dekanidzės kūnas, prisimena, jog įstaiga buvo apsupta policijos pareigūnų ir pastatas buvo akylai saugomas.

B.Dekanidzė buvo palaidotas Karveliškių kapinėse, vėliau, giminaičių pageidavimu, perlaidotas Sudervės žydų kapinėse. Laidotuves matęs žmogus laidos „Kaip gyveni?“ kūrėjus tikino, kad kapinėse velionio karstas buvo atidengtas ir esą jis savo akimis matęs, jog karste buvo „Vilniaus brigados“ vadeiva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius