-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Kaip gyveni?": visa tai, kas minima nuo visų paslėptos „Šatrijos“ bylos puslapiuose

Kazimiros Prunskienės galimo bendradarbiavimo su sovietinėmis specialiosiomis tarnybomis tema prisimenama prieš kiekvienus rinkimus, kuriuose politikė dalyvauja... Ir taip jau beveik dvidešimt metų. LNK laida „Kaip gyveni“ klausia - negi negalima išsiaiškinti, kaip buvo iš tikrųjų? Padėti tašką. Ir visa tai užmiršti.
K.Prunskienė
K.Prunskienė / LNK nuotr.

Tą klausimą jau svarstė net dviejų teismų kolegijos. Abiejų sprendimai – kardinaliai skirtingi. Antrojo teismo proceso metu, kai kurių liudytojų prašymu, byla tapo ne vieša, neprieinama visuomenei. Laidoje abi bylas atversim. Ir paskaitysim, teigiama LNK pranešime spaudai.

Liudininkais teismų kviečiami asmenys minėjo labai daug visiems gerai žinomų pavardžių. Teismuose buvo įvardyti mažiausiai keturi visuomenei labai gerai žinomi asmenys, teigiant, kad jie – buvę KGB bendradarbiai. Kai kurie liudytojai labai keistai elgėsi teisme: painiojosi, duodami parodymus; staiga užmiršdavo tai, ką dar vakar buvo teigę...

Rengiant LNK „Kaip gyveni“ laidą teko perskaityti daugiau nei penkis šimtus puslapių dokumentinės medžiagos, perklausyti ir iššifruoti daugiau nei dvidešimtį valandų įrašytų pokalbių.

Sunkiausia susitarti dėl interviu buvo su pačia Kazimira Prunskiene. Ji sakė: “Jūs taip pat viską iškarpysit ir paimsit tik tai, kas jums reikalinga...“ Bet ji kalbėjo. Ir, ko gero, pirmą kartą priešais filmavimo kamerą buvo tokia susijaudinusi.

Liustracijos komisijos pirmininkas Algimantas Urmonas, šnekintas po garsiosios spaudos konferencijos, kuomet pareiškė, kad bendradarbiavimo įrodymų yra daugiau nei trys šimtai procentų, jau pripažino, kad vadinamasis pasižadėjimas bendradarbiauti, gali būti falsifikatas...

„Kaip gyveni?“ – ketvirtadienį, 19.40 val.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius