Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip išgelbėti savo yrančią santuoką?

Daugelio santuokų irimo priežastimi dažniausiai tampa nesusikalbėjimas tarpusavyje ir nesugebėjimas išspręsti iškilusių konfliktų.
Skyrybos – sunkus išbandymas abiems partneriams.
Skyrybos – sunkus išbandymas abiems partneriams. / Photos.com

Tinklalapyje selfgrowth.com pateikta keletas patarimų, kurie galbūt padės išsaugoti yrančią santuoką.

Venkite kaltinimų

Kiekvienam žmogui reikia išmokti nustoti kaltinti savo sutuoktinį. Kaltinimai visuomet yra destruktyvūs ir jais niekada nieko nepasieksite, veikiau atvirkščiai – tik dar labiau sugadinsite savo santuokinį gyvenimą.

Pailsėkite vienas nuo kito

Kai aptariate sudėtingas ar skausmingas temas, kuris nors iš jūsų neišvengiamai gali pradėti įžeidinėti, todėl nelaukite to momento ir geriau patys išeikite, taip išvengsite nereikalingo konflikto. Ir, žinoma, leiskite savo partneriui daryti tą patį, kai jis to užsinorės. Taip bus užkirstas kelias įsiplieksti dar didesniems ginčams, kuriuose abu galite prišnekėti dalykų, kdėl kurių vėliau gailėsitės.

Nebūkite amžinas teisuolis

Daugelyje situacijų nei vienas nėra nei teisus, nei klystantis. Tačiau, jei vienas iš jūsų nuolatos tvirtins esantis teisus, greitai tai virs dideliu konfliktu.

Nepertraukinėkite savo partnerio

Kai pertraukiate kalbantį žmogų, jūs iš esmės leidžiate suprasti, kad tai, ką jūs norite pasakyti, yra kur kas svarbiau. Daugelis žmonių turi šį išties blogą įprotį, kuriuo jie, net patys to nenorėdami, rodo nepagarbą savo oponentui.

Susitaikykite su tuo, kad jūsų su partneriu nuomonės retkarčiais gali skirtis

Nėra pasaulyje tokių žmonių (ir nesvarbu, kaip stipriai jie vienas kitą mylėtų), kurių nuomonės dėl nieko nesiskirtų. Ir kuo anksčiau jūs su tuo susitaikysite, tuo jūsų santykiai bus geresni. Negana to, priimdami savo partnerio nuomonę, parodysite jam pagarbą, kuri tikrai bus įvertinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius