-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip išsaugoti figūrą per šventes

Išgėrimas, tingėjimas, nesibaigiantis užkandžiavimas per šventes: be jokios abejonės Kalėdų laiku kyla grėsmė priaugti svorio. Tačiau mitybos ekspertai išduoda, kad su keliais gudriais triukais galima džiaugtis vakarėlių sezonu ir sausio 1-ąją lengvai įlįsti į savo senuosius džinsus.
Moteris ant svarstyklių
Moteris ant svarstyklių / Photos.com

Užkandžiavimas ir maži sumuštinukai per Kalėdas gali pridėti jums papildomų kilogramų, rašo The Telegraph.

Kūno svoris ima augti, kaip per dieną gauname 500 kalorijų daugiau.„Per 4 savaičių kalėdinį periodą žmonės vidutiniškai priauga 2 kilogramus, – sako D.Britanijos mitybos asociacijos atstovė Ursula Arens. – Bandymas šiuo metu mesti svorį yra absoliučiai juokingas ir socialiai nemalonus. Jūs tiesiog turite siekti stabilumo.“

Kalėdų valgiai nėra didžiausia problema. Jūs galite sumažinti kalorijų, rinkdamiesi valgyti baltą kalakuto mėsą, nuėmę odelę (taip sutaupydami su kiekviena porcija per 50 kalorijų), ir užvertę daržovėmis be padažų – bet koks iš to malonumas?

Priaugti 400 g svorio užtenka suvalgyti per dieną maždaug 3,5 tūkst. kalorijų – tai padaryti per Kalėdų dieną visai nesunku. Tačiau dėl to įsisprausti į suknelę tikrai neturėtų būti sunkiau. Problemų dėl svorio atsiranda, kai savaitėmis nevaržoma mityba ir negalvojama, kas valgoma.

Dar vienas triukas – pakaitomis su kiekvienu alkoholiniu gėrimu išgerti po vandens stiklinę.„Kūno svoris ima augti, kaip per dieną gauname 500 kalorijų daugiau“, – sako Britų mitybos fondo atstovė Elisabeth Weichselbaum.

Tai lygu mėsos pyragui ir kelioms papildomoms vyno taurėms. Vakarėliai yra pagrindiniai kalorijų kaupimo centrai.

Jei rinksitės gerti vyną vietoj kokteilių ar kreminių gėrimų kaip „Baileys“, tai gali padėti reikalus kontroliuoti.

Gerti pakaitomis su kiekvienu alkoholiniu gėrimu po vandens stiklinę yra dar vienas triukas. Taip pat jūs galite į baltą vyną įsipilti gazuoto vandens, kuris veikia ilgiau be papildomų kalorijų.

Žinoma, gėrimas mažina susivaržymus ir žodis „užkandžiavimas“ gali pradėti skambėti nekaltai, tačiau šventinis maistas, anot E. Weichselbaum, gali būti pražūtingas.

„Jūs galite lengvai suvartoti viso antrojo patiekalo kalorijas valgydami tik daržoves“, – teigia ekspertė.

Patariama rinktis vieną užkandžių rūšį (pavyzdžiui, riešutų ar traškučių) ir suvalgyti maždaug saują – o tada sustoti.Dėl užkandžių ji pataria pasirinkti vieną jų rūšį (pavyzdžiui, riešutų ar traškučių) ir suvalgyti maždaug saują – o tada sustoti. Ir reikia būti griežtam su daržovėmis – vengti tų, kurios užpiltos kreminiais padažais ar apkeptos tešla. Galite sau leisti vieną ar dvi, o tada sustoti.

Gyvenimas tarp didžiulių šokolado plytelių taip pat gali tapti katastrofa jūsų liemeniui. Mitybos specialistės U. Arens pataria per dieną leisti sau atplėšti šokolado plytelę, suvalgyti kelis gabalėlius, o likusią dalį padėti kur nors aukštai, kad nestovėtų prieš akis ir negundytų užkrimsti, žiūrint televizorių.

Per Kalėdas šiek tiek pajudėkite ir joks papildomas svoris jums negrės. Niekas nesiūlo jums užsiimti aerobikos pratimais, bet vien pusvalandis greito ėjimo sudegina maždaug 200 kalorijų. Galiausiai – nepamirškite pašokti. Šokiai yra nuostabus riebalų deginimo būdas, o be to – šokti ir valgyti tuo pat metu sudėtinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius