Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip maitintis: penki žingsniai norint išlikti jaunam

Tai, ką ir kaip valgote, lemia ne tik sveikatą, bet ir išvaizdą. Mes pateiksime kelis maitinimosi įpročius, kurie gali susendinti greičiau, nei jūs to norėtumėte.
Sveika mityba
Sveika mityba
Temos: 1 Sveikata

Tam tikri maitinimosi įpročiai gali lemti kaulų būklę, smegenų veiklą, todėl valgymo įpročiai yra pagrindinis veiksnys, lemiantis, kaip greitai pradedate jausti kūno senėjimo požymius, rašo independent.co.uk.

Greitasis maistas

Su šiuo maistu gaunami riebalai alina vidinius organus, todėl, savaime suprantame, greičiau senstame.

Cukrus

Kūnas negali apdoroti didelio kiekio cukraus, todėl sutrinka kalogeno poveikis odai, ji  tampa ne tokia elastinga, vadinasi, greičiau išryškėja raukšlės. Geriausia būtų cukrų pakeisti medumi ar klevų sirupu.

Angliavandenių perteklius

Itin gausiai vartojant angliavandenių turtingą maistą galima prisišaukti dviejų tipų diabetą, metabolinį sindromą, širdies ligas. Pasirūpinkite, kad jūsų valgiaraštyje būtų pakankamai vertingų angliavandenių (pupų, daržovių ir įvairių kruopų), o ne šiaip saldumynų.

Nelaukite, kol išbadėsite

Hormonas grelinas smegenyse sukelia alkio jausmą. Gali užtrukti 30 minučių, kol hormono lygmuo organizme normalizuosis, o per tą laiką galite persivalgyti. Žinoma, su tokia bėda susiduriant nuolat, ne už kalnų ir nutukimas. Todėl visada po ranka turėkite sveikų užkandžių, nelaukite, kol ims kankinti žvėriškas alkis.

Nevalgykite, kai jaučiate stresą

Kartais svarbu ir tai, kaip ir kur maitinatės. Kortizolas, įtampos hormonas, gali sutrikdyti virškinimą, paveikti skrandžio rūgštingumą, būtent todėl gali suvilioti greitai paruošiamas nesveikas maistas. Be to, tikėtina, kad net nepajusite, kaip persivalgėte. Patarimas: kai valgote, atsipalauduokite ir atidėkite visus darbus į šalį, susitelkite tik į maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius