-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kalėdinė „Be grimo” laida – su stebuklingomis istorijomis ir vertimu į gestų kalbą

Dainuoti negirdint ir nematant, šokti nevaldant kojų, trisdešimt metų slaugyti psichinę negalią turintį sūnų, sužavėti 186 centimetrų ūgio vyrą, kai pati vos 136 – visa tai stebuklingos likimo nuskriaustų, bet nesužlugdytų žmonių istorijos, kurias prieš pat dižiąsias metų šventes, gruodžio 21 dieną, 19.10 val. išgirs „Be grimo” laidos žiūrovai.
(Iš kairės) Nomeda, Daiva ir Jurgita
(Iš kairės) Nomeda, Daiva ir Jurgita / TV3 nuotr.

Ypatinga pirmadienio laida bus ne tik dėl joje dalyvaujančių svečių ir jų istorijų, bet ir dėl specialaus vertimo į gestų kalbą, kurio dėka nepaprastus pasakojimus galės suprasti ir klausos negalią turintys TV3 žiūrovai.

„Vertimas į gestų kalbą laidoje neatsitiktinis, šią mintį laidos kūrėjams davė patys laidos dalyviai, kurie turi klausos sutrikimų”, – pasakoja pokalbių laidos vedėjos Daiva Tamošiūnaitė-Budrė ir Nomeda Marčėnaitė.

Nors dauguma šio pirmadienio laidos svečių yra kamuojami negalios, nė vienas iš jų nebrauks ašarų, atvirkščiai – visi šypsosis.

„Lietuvos talentuose” sužibėjęs Viktoras iš grupės „I.L.I. crew” kartu su draugu Gintaru pademonstravęs neįtikėtinus triukus, kuriuos atlieka sėdėdamas invalido vežimėlyje, neslėps, kad su negalia jam sekėsi susitaikyti ne iš karto, o ir kreivų žvilgsnių patyrė ne vieną. Viktoro mama Janina papasakos, kad gimus neįgaliam sūnui sulaukė pasiūlymų jo atsisakyti, nes „nieko gero” iš jo nebus. Tačiau tokia mintis Janinai nekilo nė akimirkai, net tada, kai ją ir Viktorą paliko šeimos galva – jos vyras.

Siūlymą atsisakyti protiškai neįgalaus sūnaus girdėjo ir Dana, kurios vyras taip pat neatlaikęs sūnaus negalios, paliko visą šeimą. Tačiau Dana ne tik nepaliko niekam prižiūrėti savo sūnaus, bet ir surado jėgų padėti kitiems likimo nuskriaustiems.

Neprigirdinti ir neprimatanti Jurgita negalias įgijo po gimimo, tačiau nesileido sugniuždoma. Mergina turi daugybę pomėgių ir net yra  išmokusi dainuoti rankomis. Vieną dainą ji atliks ir „Be grimo” studijoje.

Liliputė Loreta prisipažins, kad susipažinusi su aukštaūgiu savo dabartiniu vyru, ilgai jo rodomą dėmesį laikė mėginimu pasišaipyti ir net lažybomis su draugais. 

Nuo gimimo kurčias Donatas ne tik studijuoja architektūrą, bet šią vasarą sugebėjo savanoriauti Belgijoje, kur dirbo su psichiškai neįgaliais žmonėmis. Vaikinas papasakos, kaip negirdėdamas ir nemokėdamas prancūziškai rado bendrą kalbą su ligoniais.

Savo lankstiniais iš popieriaus „Lietuvos talentuose” sužibėjęs Lukas negirdi nuo vaikystės, tačiau tai, anot jo tėvo, netrukdo jam pilnavertiškai gyventi. Ir tai dar ne visos istorijos, kurios nepaliks abejingo nė vieno „Be grimo” laidos žiūrovo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius