Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdų mugę Vilniuje atidarė Alma Adamkienė, Rotušės aikštėje sužibo eglė

Šeštadienio rytą Vilniaus Rotušėje tradiciškai šventinio sezoną pradžią paskelbė dvyliktoji Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė. Mugės lankytojams šiais metais savo šalių šventines tradicijas pristato 34 valstybių ir bendruomenių bei penkių tarptautinių Vilniaus mokyklų atstovai. Anot labdaros mugės ambasadorės Beatos Nicholson, mugėje apsilankyti verta ne tik dėl originalių kalėdinių dovanų, bet ir norint pamatyti kitokį Vilniaus veidą.
Mugės akimirka
Alma Adamkienė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Tarptautinę Kalėdų labdaros mugę Rotušėje 11 val. atidarė jos globėja ponia Alma Adamkienė. Jai talkino premjero žmona Janina Butkevičienė ir Vilniaus meras Artūras Zuokas. 12 valandą Rotušės aikštėje įžiebta Kalėdų eglė.

Šiais metais mugėje savo stendus turi daugiau valstybių ir bendruomenių nei pernykščiame renginyje – po pertraukos į mugę sugrįžo Armėnijos, Australijos, Indijos, Latvijos ir Ukrainos atstovai.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Mugės akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Mugės akimirka

Rotušėje lankytojai gali apžiūrėti 34 valstybių ir bendruomenių stendus, meno ir knygų kampelį, angelų ir įvairių smulkmenų krautuvėles, savo laimę gali išbandyti loterijoje. Rotušės aikštėje vilniečiai ir miesto svečiai taip pat gali paragauti šventinių skanėstų ir karštų gėrimų iš 12 šalių, tarp jų Airijos, Indijos, Skandinavijos šalių, Irano, Vokietijos, JAV ir kitų.

Anot labdaros mugės ambasadorės B.Nicholson, toks tarptautinis renginys mieste – išties unikalus. „Ši mugė – unikali. Ją organizuoja užsienietės, gyvenančios Lietuvoje. Jos aukojo savo brangų laiką ir nuoširdžiai, ilgai dirbo, kad galėtų surengti tokią mugę“, – Žmonės.lt sakė B.Nicholson. 

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Mugės akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Mugės akimirka

Tiesa, nors pati ir yra renginio ambasadorė, apsilankyti renginyje jai nepavyko, nes ruošėsi TV3 „Išsipildymo akcijai“, kurioje turi dalyvauti.

Vis dėlto kitus čia ateiti B.Nicholson ragina: „Mano draugės kelias dienas pynė vainikus, kuriuos čia galima nusipirkti. Kitos kepė, virė, trečios kitaip ruošėsi. Ši mugė yra puiki vieta surasti unikalių kalėdinių dovanų, kurių kitur tiesiog nerasite.“

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Beata Nicholson
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Beata Nicholson

Pati B.Nicholson prisimena, kaip pernai čia pirko kūčiukus, prieskonius iš skirtingų šalių. „Užsieniečiai iš savo šalių atsiveža kažką unikalaus, ko šiaip parduotuvėse nerasite. Tai įdomu pamatyti! Nuėjęs į šią mugę supranti, koks Vilnius yra multinacionalinis miestas. Kartais net nepastebime, kiek čia daug įdomių žmonių. Taigi mugė padeda praplėsti horizontus“, – svarsto ji. 

Mugė Rotušėje šurmuliuos iki 18 val.
O 12 val. Rotušės aikštėje atidaryta Tarptautinė maisto mugė lankytojų lauks iki 20 val.

Visos Tarptautinės Kalėdų labdaros mugės metu surinktos lėšos bus skirtos 8 organizacijoms: Saleziečių Vilniaus namams, Gerontologijos ir reabilitacijos centrui, Lietuvos sutrikusios klausos vaikų ikimokyklinio ugdymo centrui, VšĮ Raseinių dienos centrui „Vilties takas“, Raseinių specialiajai mokyklai, Raseinių raj. dienos centrui (Pryšmačių pradinei mokyklai), asociacijai „Nuteistųjų socialinio užimtumo centras“ Kaune ir Pagėgių savivaldybės Socialinių paslaugų centrui. Tarptautinę Kalėdų labdaros mugę organizuoja Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Mugės akimirka
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Mugės akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius