Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kambodžiečius žavi lietuviškas sniegas

Žiemos pradžioje žavioji Yalin Mey-Polujanskas, išgarsėjusi projekte „Lietuvos dainų dešimtukas. Iššūkis žvaigždėms“, pradėjo kurti savo verslą.
Kambodžiečiai
Kambodžiečiai / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Kambodža Sniegas

Moteris sumanė atidaryti kambodžietiško masažo saloną, todėl prieš keletą mėnesių į Lietuvą su Yalin atvyko keturi masažo specialistai kambodžiečiai.

Tądien, kai pasnigo, mano darbuotojai keletą valandų sėdėjo prie lango ir negalėjo atsigėrėti krintančiomis snaigėmis, – pasakojo Yalin.„Pirmosiomis jų gyvenimo dienomis Vilniuje bene pagrindinė pokalbio tema buvo oras. Jie vis klausdavo – ar šiandien lis, ar rytoj snigs. Tądien, kai pasnigo, mano darbuotojai keletą valandų sėdėjo prie lango ir negalėjo atsigėrėti krintančiomis snaigėmis. Jie atrodė kaip vaikai, kurie didžiulėmis iš nuostabomis akimis stebi neįprastą reginį“, – pasakojo Y.Polujanskas.

Vienas iš masažo salono „Khmer massa“ darbuotojų niekaip negalėjo priprasti, kad reikia vilkėti žieminį paltą. Iš šiltų kraštų atkeliavęs vyras teigė, kad jaučiasi tarsi su kosmonauto kostiumu.

„Scanpix“ nuotr./Yalin Mey-Polujanskas
Yalin Mey-Polujanskas

„Kartą jis mėgino pamatuoti klimato atšiaurumą. Žiemą išėjau su juo pasivaikščioti. Vilkėdamas keletą megztinių po penkiolikos minučių jis visas drebėjo, nors aiškino, kad nešalta. Iki šiol man nepavyko įtikinti tautiečio, kad žiemą Lietuvoje būtina vilkėti „kosmonauto kostiumą“. Jis užsispyręs, todėl stengiasi žiemą apskritai nevaikščioti“, – juokdamasi sakė Yalin.

Svetimšaliams lietuviška žiema tikrai labai atšiauri, nes Kambodžoje paprastai vyrauja didesnė nei 25 laipsnių šiluma.

Maistas – dar vienas iššūkis. Jie stengiasi iš parduotuvėse esamų produktų pasiruošti bent kiek jų skoniui įprastų patiekalų. Sojų padažas, žuvies padažas, ryžiai ir daržovės – tai pagrindiniai produktai.

„Smagu stebėti, kai jie iš lietuviškų produktų sugeba paruošti kambodžietišką patiekalą. Net darbe jie aptaria, ką gamins vakare“, – tautiečių išradingumu džiaugiasi Y.Polujanskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius