Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Karinos Krysko-Skambinės namuose ropinėja naujas augintinis – gyvalazdė Henrikas

Karinos Krysko, Sauliaus Skambino ir jų sūnaus Majaus namuose karaliauja du šunys, ramiai plaukioja žuvelės. Šį Skambinų augintinių būrį papildė dar vienas – žiogą primenanti ilgakojė gyvalazdė.
Karina Krysko ir jos naujasis augintinis gyvalazdė Henrikas
Karina Krysko ir jos naujasis augintinis gyvalazdė Henrikas / Asmeninio albumo nuotr.

Su kiekvienu nauju augintiniu namuose atsiranda ir malonių rūpesčių – kur jį laikyti, kuo maitinti ir kaip prižiūrėti. Skambinų namuose atsiradęs egzotiškas vabzdys gyvalazdė atkeliavo iš sūnaus Majaus lankyto darželio.

„Darželyje vyko išleistuvės, nes Majus nuo rudens jau pradeda lankyti paruošiamąją grupę. Išlydėdama auklėtoja kiekvienam pasiūlė pasiimti po kelis vabaliukus. Aš susigundžiau! Majui gyvalazdės labai patinka“, – 15min pasakojo Karina Krysko-Skambinė.

Majus naujam augintiniui davė Henriko vardą.

Dainininkė prisiminė, kad darželyje buvo nemažai gyvalazdžių ir gan didelių. Auklėtojos idėja išdalinti vabzdžius patiko Majaus mamai – juk vaikai juos augino, žaidė, todėl atsirado tam tikras prisirišimas.

Asmeninio albumo nuotr./Gyvalazdė
Asmeninio albumo nuotr./Gyvalazdė

Pasak jos, tokių vabzdžių priežiūra nėra sudėtinga – kol kas gyvalazdę Henriką laiko plastikinėje dėžutėje su skylutėmis, ji panaši į terariumą.

Asmeninio albumo nuotr./Skambinų augintinis gyvalazdė Henrikas
Asmeninio albumo nuotr./Skambinų augintinis gyvalazdė Henrikas

„Jei išgyvens, tai planuojame nusipirkti nedidelį terariumą. Jie valgo lapus – beržo, aviečių ar braškių. Žiemai reikia pririnkti ir pridžiovinti lapų, kad būtų kuo maitinti. Reikia ir šiek tiek vandens pašlakstyti, svarbu išvalyti dėžutę“, – priežiūros ypatybes pasakojo Karina. Ji paminėjo, kad šie vabzdžiai gyvena apie 13 mėnesių.

Trapios išvaizdos vabzdys mėgsta ir „pasiganyti“ – jį reikia išleisti iš dėžutės. „Jie labai juokingi, ropoja, kutena. Vaikui tikrai smagūs potyriai“, – šypsojosi Karina. Dainininkė pasakojo, kai gyvalazdę išleidžia iš dėžutės būtinai ją stebi – kad niekur nepabėgtų ar kas netyčia neužliptų. Gan trapios jų kojos, todėl ir žaisti su tokiu vabzdžiu reikia atsargiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius