Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karolis Šarkauskas. Jis dailina garsenybių kūnus (papildyta liepos 16 d.)

Visi su dideliu susidomėjimu sekėme sėkmingas garsių Lietuvos žmonių lieknėjimo istorijas, tačiau jų nebūtų be vieno žmogaus įsikišimo. Vitalijui Cololo, Irenai Starošaitei, Vilijai Matačiūnaitei ir kitiems pramogų pasaulio dalyviams kūno formas pakeisti padėjo asmeninis treneris K. Šarkauskas.
Karolis Šarkauskas
Karolis Šarkauskas. / Ievos Korsakaitės nuotr.
Temos: 1 „ŠarkA“

Karoli, iki šiol skaitėme tik garsių žmonių pagyras Tau, o kodėl Tu pats dar neatskleidei spaudoje savo talento, neišdavei to stebuklingo lieknėjimo recepto?

Pirma – esu kuklus žmogus (šypsosi). Noriu, kad rezultatai kalbėtų patys už save. Antra – labai daug dirbu, tad neturiu kada duoti interviu (juokiasi). Keliuosi 5 valandą ryto, o namo grįžtu tik 21 valandą.

Atsikėlęs ryte, gamini maistą, kurį pasiimi į darbą. Ką visą dieną valgo sporto treneriai, kad išsaugotų fizinę formą?

Virtus ryžius ir grikius, vištieną, kiaušinių baltymus, konservuotą tuną, daržoves, razinas. Taip pat geriu baltymų kokteilius, vartoju įvairius maisto papildus ir vitaminus. Valgau kas 2,5 valandos, o sportuoju po dvi valandas kas antrą dieną. Norėčiau dažniau, bet turiu labai daug klientų, todėl visą savo dėmesį skiriu jiems.

Tau tik 26-eri, o jau padarei įtaką ne vieno žmogaus gyvenimui: pakeitei ne tik jų kūną, bet ir požiūrį į maistą, sportą. Iš kur sėmeisi patirties?

Mane labai daug ko išmokė draugas Renaldas Česnaitis. Mano nuomone, kiekvienoje veikloje, norint kažko išmokti, reikia rasti tinkamą mokytoją. Savaime suprantama, ne kartą stažavausi užsienyje, esu kvalifikuotas kūno kultūros treneris. Be to, turiu bakalauro ir magistro laipsnius ir šiuo metu siekiu dar vieno magistro diplomo. Taigi tie, kurie galvoja, kad sportininkams galvelėje trūksta košės, labai klysta (juokiasi).

Kokie yra pagrindiniai principai, norint padailinti kūną?

Visų pirma reikia keisti mitybos įpročius, nes jei žmogus apkūnus, nereikia ieškoti kitos priežasties. Susidarius griežtą maitinimosi planą ir pradėjus treniruotis sporto salėje, žmogus jau per mėnesį gali pasikeisti. Reikia tik užsispyrimo ir didelio noro. Trokštančio sulieknėti žmogaus racioną turėtų sudaryti kruopos, produktai, kuriuose apstu baltymų, ir daržovės. Jokiu būdu negalima badauti ar valgyti per mažai – sulėtės medžiagų apykaita.

Mano tikslas – padėti kitam žmogui, todėl nelaukiu jokių padėkų. Jaučiuosi laimingas, kai matau rezultatą.

Ko reikėtų visiškai atsisakyti?

Vienareikšmiškai – kiaulienos. Ji visiškai nevertinga. Vietoj kiaulienos derėtų rinktis paukštieną, jautieną, triušieną. Geriausia – gamintą be riebalų: virtą, keptą orkaitėje ar ant grotelių. Visa kita valgyti galima, bet reikėtų riboti saldumynus, miltinius patiekalus.

Tu atkreipi dėmesį į sportiškas merginas?

Žinoma. Pažvelgęs į moterį, iškart galiu pasakyti, ar ji sportuoja ir netgi kiek laiko per savaitę ji skiria sportui. Viską išduoda žmogaus raumenų masė.

Dauguma merginų įsitikinusios, kad pakanka tiesiog mažiau valgyti, tuomet ir kris svoris. Kodėl Tu teigi, jog būtina sportuoti?

Taip, jei valgysite mažiau, sulieknėsite, tarkime, numesite penkis kilogramus. Tačiau jei tų penkių kilogramų neteksite ir tinkamai maitindamasi, ir sportuodama treniruoklių salėje, atrodysite tarsi numetusi penkiolika, mat treniruokliai padeda suformuoti gražų kūną, pakeičia jo apimtis, pašalina trūkumus. Tik sportuojant galima padailinti užpakaliuką ar užmaskuoti kojų klišumą.

Kas Tavo darbe Tau yra smagiausia?

Mano tikslas – padėti kitam žmogui, todėl nelaukiu jokių padėkų. Jaučiuosi laimingas, kai matau rezultatą. Atėjusio kliento paprašau atsiųsti savo nuotrauką, kad galėtume stebėti pokyčius. Kai žmogus save pamato ne veidrodyje, o nuotraukoje, dažniausiai išsigąsta, nes apie save mes linkę galvoti šiek tiek geriau nei iš tikrųjų atrodome. Užtat vėliau labai malonu palyginti dvi nuotraukas – prieš didžiuosius kūno pokyčius ir po jų. Tuomet ir mane, ir klientą užplūsta begalė teigiamų emocijų.

Ko daugiau: žmonių, kurie palūžta, ar tų, kurie pradeda ir eina iki galo?

Mano praktikoje daugiau sėkmingų istorijų, nes aš, pakalbėjęs su žmogumi, iškart matau, ar jis ryžtingai nusiteikęs, ar jam užteks valios ir noro pasikeisti. Pasitaiko tokių, kurie randa įvairių priežasčių neateiti sportuoti: atostogos, laiko stygius, rūpesčiai šeimoje... Bet aš visų kantriai laukiu sugrįžtant.

Gydytojai per mėnesį rekomenduoja numesti ne daugiau kaip penkis kilogramus, o Tu sakai, kad galima atsikratyti net dešimties. Tai nekenkia sveikatai?

Ne, nes mes nuolat siunčiame žmones išsitirti ne tik kraują, bet ir apskritai pasitikrinti sveikatą. Rezultatai puikūs! Nereikia bijoti, kad nukars oda: aš stebiu ir prižiūriu kiekvieną klientą, todėl spėjame tam užbėgti už akių. Pavyzdžiui, viena moteris per keturis mėnesius numetė jau 36 kilogramus ir pas ją nėra jokių strijų, jokios suglebusios odos.

Kadangi su klientais Tau tenka nemažai bendrauti, tikriausiai pastebi, kaip pasikeičia jų gyvenimas įvykdžius užsibrėžtus tikslus.

Jų gyvenimas, savijauta, pasitikėjimas savimi pasikeičia 100 procentų. Ką jau kalbėti, kai jiems reikia iš esmės atnaujinti garderobą. O štai vienai sulieknėjusiai merginai ėmė ir pasipiršo jos širdies draugas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius