Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuri instagramo žvaigždė fotografuoja geriau – Naglis Bierancas ar Gintarė Gurevičiūtė: balsuokite

Tiek Gintarė Gurevičiūtė, tiek Naglis Bierancas puikiai išmano, kaip padaryti gerą nuotrauką telefonu. Jųdviejų socialiniuose tinkluose mirga daugybė kadrų, kuriuos jie įspūdingai įamžina. Todėl garsenybės gavo užduotį – viešint Vienoje užfiksuoti tris akimirkas. Kuriam pavyko geriau?
Gintarė Gurevičiūtė ir Naglis Bierancas
Gintarė Gurevičiūtė ir Naglis Bierancas / Asmeninio albumo nuotr.

Naglis Bierancas ir Gintarė Gurevičiūtė metų pabaigoje lankėsi Austrijos sostinėje Vienoje. Telefonų „Huawei“ ambasadoriai vyko į kompanijos rengiamą neeilinį simfoninį performansą „Sound of light“, kuriame išgirdo, kaip skamba šviesa.

Kelionės pradžioje Naglis ir Gintarė buvo paprašyti išvykos metu padaryti po tris, jų manymu, geriausias nuotraukas ir jas atiduoti 15min skaitytojų teismui.

Juk nepaneigsi, jųdviejų abiejų sugebėjimai – išties puikūs. Su socialiniais tinklais dirbančios garsenybės išmano fotografavimo niuansus, žino, ko reikia geram kadrui, kaip išvengti klaidų. Gintarės ir Naglio patarimai – žemiau tekste.

Gintarės Gurevičiūtės fotokadrai:

Naglio Bieranco įamžintos akimirkos:

Naglis: svarbiausia kameros kokybė ir šviesa

Paklaustas, kas svarbiausia norint padaryti kuo geresnę nuotrauką, Naglis Bierancas įvardijo du dalykus.

„Gerai nuotraukai, visų pirma, reikia kuo kokybiškesnės telefono kameros. Kaip tik pats neseniai žiūrėjau savo senas instagramo nuotraukas ir pamačiau, kaip skiriasi nuo dabartinių, kai kur kas daugiau pikselių.

Kitas dalykas – reikia sugauti šviesą. Pavyzdžiui, tegul žmogus atsistoja prie lango ir nusifotografuoja save iš visų keturių pusių – iškart pamatys, kur geriausiai atrodo“, – patarimus dalijo Naglis.

Asmeninio albumo nuotr./Naglis Bierancas
Asmeninio albumo nuotr./Naglis Bierancas

Savo asmeninėms telefonų nuotraukoms jis naudoja dvi programėles, kurios kadrus paverčia dar geresniais.

„Slaptų programėlių, kaip Karolina Meschino turi ir nesako, aš neturiu, – juokėsi N.Bierancas. – Anksčiau naudodavau „VSCO“, o paskutiniu metu ėmiau ieškoti naujų ir pasilikau prie „Photoshop“ ir „Lightroom“ programėlių.“

Šiais laikais kartais net sunku atskirti, kuris kadras įamžintas telefonu, o kuris – profesionalia technika. Tačiau, pasak Naglio, taip yra tik tuomet, kai į nuotrauką žvelgiame telefono ekrane.

„Iš tikrųjų kartais padarius nuotraukas su telefonu ir patalpinus į instagramą, jos atrodo visiškai nerealiai, tačiau jei tą patį kadrą spausdintum ant didelio formato, iškart tas pasimatytų. Kaip bebūtų, manau, kad telefonų kokybė tik gerės, gerės, bet toli graži neprilygs profesionaliems fotoaparatams“, – svarstė jis.

Gintarė Gurevičiūtė: ryškumas ir geras fotografas šalia

Gintarė Gurevičiūtė sako, kad visų pirma, kiekvienas skirtingai supranta, kas yra gera nuotrauka. Pačiai laidų vedėjai labai patinka nespalvotos ar blyškių spalvų nuotraukos, tačiau jos profilyje kur kas daugiau ryškių kadrų, mat tai labiau traukia jos sekėjų akį.

„Pastebėjau, kad mano sekėjams labai patinka žydros jūros, balto smėlio ir skaisčiai žalių palmių vaizdai, todėl tokių mano profilyje išties nemažai“, – prisipažino ji.

Laurus už įspūdingiausius kadrus Gintarė atiduoda savo vaikinui Dmitrijui, juk būtent jis, būdamas šalia, dažniausiai užfiksuoja gražiausius akimirkas.

„Neseniai sužinojome apie sąvoką „instahusband“ – tai vaikinas, draugaujantis su mergina, kuri aktyviai dirba savo socialiniuose tinkluose, ir nori nenori, yra priverstas išmokti gražiai fotografuoti. Tai išgirdę ilgai juokėmės, nes Dmitrijus anksčiau nemokėjęs fotografuoti, šiandien drąsiai galėtų užsiimti fotografo veikla“, – juokiasi G.Gurevičiūtė.

Asmeninio albumo nuotr./Gintarė Gurevičiūtė
Asmeninio albumo nuotr./Gintarė Gurevičiūtė

Pasak Gintarės, padaryti gražią nuotrauką nėra labai sudėtinga: „Norint, kad merginos kojos atrodytų iki dangaus, privalai fotografuoti iš apačios. Kad nuotrauka nebūtų kreiva – reikia stebėti horizontą ir laikytis simetrijos. O visa kita jau priklauso nuo improvizacijos. Ką dar pastebėjau, kad gražiausios nuotraukos tos, kuriose užfiksuota ne poza, o tikra, natūrali, nesuvaidinta emocija.“

Paklausus, ar širdies draugui greitai pavyko išmokti fotografuoti, Gintarė juokiasi: „Žinot posakį „happy wife, happy life“, tai čia panašiai. Jei nėra nuotaikos, puiki nuotrauka vienas iš būdų ją pataisyti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius