Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Socialinis eksperimentas: kaip pasikeičia santykiai, kai vienas kitam į akis žiūrima 4 minutes?

Kas nutiktų, jei du įsimylėję žmonės žvelgtų vienas kitam į akis keturias minutes? „The New York Times“ surengė tokį eksperimentą keldami hipotezę, kad po tokio ilgo žvilgsnio į vienas kito sielos veidrodžius žmonės turėtų pajausti dar gilesnį tarpusavio ryšį. O „Youtube“ kanalo „SoulPancake“ autoriai nusprendė eksperimentą nufilmuoti. Pamatykite, kas iš viso to išėjo.
Eksperimento akimirka
Eksperimento akimirka / Žmonės.lt montažas

TAIP PAT SKAITYKITE: Nejaukus, bet stebuklingas pirmasis bučinys: kas nutiko, kai dvidešimties nepažįstamųjų buvo paprašyta pasibučiuoti prieš kamerą?

Kanalo „SoulPancake“ autoriai parinko šešias poras, kurias pakvietė žiūrėti vienas kitam į akis jų nesukant kur nors kitur keturias minutes. Viena iš porų buvo du nepažįstamieji, kita pora – dar tik į keturis pasimatymus nuėję ir vienas kitam simpatizuojantys žmonės. Eksperimente susigundė sudalyvauti ir keletą metų kartu esantys žmonės bei net viena sutuoktinių pora, kuri kartu gyvena jau 55-erius metus. 

Poros buvo susodintos vienas priešais kitą ir jų paprašyta nedaryti nieko kito, kaip tik be pertraukos žiūrėti vienas kitam į akis ir tylėti. Gauti rezultatai nustebino pačius dalyvius. 

„Per 55-erius santuokos metus mes niekad nežvelgėme vienas kitam į akis šitaip“, – po eksperimento susimąsčiusi sakė viena jo dalyvė. O vyras jai atsakė: „Kai žiūrėjau į tave iš taip arti supratau, kaip iš tiesų man tavęs reikia ir kiek daug man reiški. Neįsivaizduoju, kaip galėčiau būti su kažkuo kitu“.

Kita pora taip pat sakė pajutę kažką ypatingo, mat per dienos darbus, rūpesčius ir įvairiausius reikalus nebelieka laiko paprasčiausiai pabūti vienam su kitu ir mylinčiai pažiūrėti vienas kitam į akis.

VIDEO: How To Connect With Anyone

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius