Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Katedros aikštėje – Kovo 11-ajai ir Ukrainai skirtas koncertas: skambėjo ir istorijos

Penktadienio vakarą Vilniaus Katedros aikštėje skambėjo tikros nuo karo pabėgusių žmonių istorijos, nesuvaidinti liudijimai, visuomenės lyderių įžvalgos ir dainos laisvei. Čia sostinės svečiai ir gyventojai susirinko paminėti Nepriklausomybės atkūrimo 32-ųjų metinių.
 Kovo 11-ajai ir Ukrainai skirtas koncertas
Kovo 11-ajai ir Ukrainai skirtas koncertas / 15min nuotr.

Renginys skiriamas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti ir Ukrainai paremti. Šią iniciatyvą sugalvojo didžiausia šalyje vienybės ir solidarumo akcija „Laisvė šviečia“

Tarp į sceną žengusių atlikėjų – G&G Sindikatas, Ieva Narkutė, Andrius Mamontovas, „V16 Jazz“, Donatas Montvydas, Bjelle, Baltos varnos, Vidas Bareikis, Justinas Jarutis, „The Roop“, berniukų ir jaunuolių choras „Ąžuoliukas“, Lietuvos kariuomenės orkestras ir kiti.

„Neabejojame, kad vienybės ir solidarumo žiburius įžiebs tūkstančiai Ukrainos kovai ir laisvei, Europos ateičiai neabejingų piliečių. Prie iniciatyvos kviečiami jungtis ir kiti Lietuvos miestai“, – skelbė organizatoriai.

Tiesioginės transliacijos metu bus renkamos lėšos kovai fronte (Blue Yellow), humanitarinėms misijoms (Raudonasis kryžius) bei karo pabėgėlių reikmėms Lietuvoje (stipruskartu.lt)

„Šviesa nugalės tamsą“ – vienoje iš kalbų sakė Ukrainos Prezidentas Volodymiras Zelenskis. Tegu šviečia laisvė!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius