-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 30

„Kaunas Jazz“ finaliniame koncerte klausytojų širdis virpino Laura Mvula

Įvairiaspalvė publika ne tik iš Kauno, tačiau ir iš aplinkinių miestų pirmadienio vakarą rinkosi į Kauno „Žalgirio“ areną, kur pasirodymą surengė šiuo metu populiarumo viršūnėje esanti charizmatiškoji atlikėja iš Didžiosios Britanijos Laura Mvula.
Lauros Mvula koncertas
Lauros Mvula koncertas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Baigiamajame festivalio „Kaunas Jazz 2018“ koncerte, trukusiame dvi valandas, nestigo jautrių akimirkų ir geros nuotaikos, o betarpiškai su publika bendravusi Laura Mvula nestokojo nei humoro, nei lyriškų kūrinių.

Ne tik populiari, charizmatiška, tačiau ir nenuspėjama – tokia yra L.Mvula. Į Kauno „Žalgirio“ arenos sceną atlikėja įžengė rankoje laikydama baltą rožę, kurią vėliau pati įteikė prie scenos laksčiusiai mažametei mergaitei.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lauros Mvula koncertas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lauros Mvula koncertas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lauros Mvula koncertas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lauros Mvula koncertas

Po pirmųjų kūrinių su Lietuvos publika pasisveikinusi L.Mvula sakė, kad ji Lietuvoje yra pirmąjį kartą, be to – pirmąjį kartą arenoje.

„Paplokite man, kad aš jausčiausi drąsiau“, – sakė L.Mvula.

Tačiau akivaizdu, kad scenoje atlikėja jautėsi laisvai. Iš karto po pirmųjų kūrinių L.Mvula pristatė ir kartu su ja grojusius tris muzikantus. Plojimų jiems atlikėja ragino negailėti ir vėliau.

Atlikėja beveik po kiekvienos dainos bendraudavo su publika. Ji klausė, ar arenoje yra daug įsimylėjusių žmonių, taip pat juokavo kada nors norinti padainuoti JAV prezidentui Donaldui Trampui.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lauros Mvula koncertas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lauros Mvula koncertas

L.Mvula vadinama viena ryškiausių šių dienų britų soulo ir ritmenbliuzo vokalisčių. 30-metės dainininkės pasirodymas buvo didžiausias 28-ąjį kartą rengiamo festivalio pavasario sezono renginys, kuriuo taip pat paminėta Tarptautinė džiazo diena.

„Lietuvoje ši dainininkė turi daug gerbėjų, ji – ryškus talentas, kurį myli ir džiazo, ir popmuzikos gerbėjai“, – sakė „Kaunas Jazz“ meno vadovė I.Jučaitė.

Iš Karibų jūros regiono kilusi, Didžiojoje Britanijoje gimusi ir užaugusi Laura Mvula dainavo nuo mažens – buvo įkūrusi savo vokalinę grupę, vadovavo net keliems chorams, Birmingamo konservatorijoje baigė muzikos kompozicijos studijas.

Dainininkė išgarsėjo 2012-aisiais, kai pasirašė sutartį su stambios įrašų leidyklos „Sony Music“ padaliniu. Tų pačių metų pabaigoje britų transliuotojo BBC surengtoje apklausoje ji buvo išrinkta vienu ryškiausių naujų talentų Didžiojoje Britanijoje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lauros Mvula koncertas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lauros Mvula koncertas

2013-aisiais pasirodžius debiutiniam dainininkės albumui „Sing To The Moon“, klausytojai ir kritikai susižavėjo giliu jos balsu ir neįprastomis aranžuotėmis, kuriose girdėjosi ir džiazo, ir soulo, ir psichodelinės muzikos elementai.

Albumas pakilo į Didžiosios Britanijos populiariausių įrašų dešimtuką. Britų muzikos apdovanojimų ceremonijoje Laura Mvula buvo nominuota Kritikų pasirinkimo kategorijoje, o MOBO apdovanojimų ceremonijoje pelnė geriausios atlikėjos ir geriausios soulo bei ritmenbliuzo vokalistės titulus.

Ryškus jos talentas akimirksniu sužavėjo net garsųjį JAV dainininką Prince’ą, kuris tapo atlikėjos bičiuliu ir didelio jos kūrybos gerbėju.

Į koncertą susirinkę kauniečiai ir miesto svečiai atlikėją pasitiko ovacijomis, plojimai lydėjo ir bemaž kiekvieną jos ištartą frazę.

Atsisveikindama su Kauno publika L.Mvula atliko dainą „Green Garden“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius