-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kėdainiuose pristatyta trečioji Žano Maslausko siūtų batų kolekcija

Dizaineris Žanas Maslauskas pristatė trečiąją autorinę rankomis siūtų batų kolekciją ,,Komfortas”. 39 metų avalynės meistro kolekcijoje – 46 originalios moteriškų ir vyriškų batų poros, skirtos rudens-pavasario sezonui. Šį kartą Ž. Maslausko darbai išsiskiria ne tik avalynės konstrukcija, užtikrinančia maksimalų komfortą, bet ir ypatingu kruopštumu – didelė dalis kolekcijos modelių siuvinėta rankomis. Moterims sukurtos avalynės išskirtinis bruožas – vidinės ir išorinės platformos, pailginti ir platūs avalynės liežuviai, iš kurių galima suformuoti itin puošnias detales.
Kolekcijos pristatymas
Žano Maslausko kolekcija „Komfortas“ / „Fotoimpresija“ nuotr.

,,Nesiekiu diktuoti avalynės madų, todėl ir neturiu tikslo savo darbų pristatinėti kiekvieną sezoną. Kolekcijas kuriu tik tuomet, kai įgyvendinu visiškai naujus sprendimus kurdamas avalynės konstrukciją. Man nepakanka vien tik žaisti spalvų deriniais. 

Ši kolekcija skirta nuolat skubantiems ir laiko stokojantiems žmonėms, todėl visas dėmesys sutelktas į batų patogumą ir praktiškumą, kuris ir sukuria komfortą. Būtent todėl ši kolekcija taip ir pavadinta“, – sako Ž. Maslauskas.

Didžioji dalis „Komforto“ modelių padų yra itin minkšti, išlieti iš specialios gumos. Šį netikėtą sprendimą dizaineris pasirinko siekdamas universalumo – avalynę tokiais padais galima avėti nuo ankstyvo rudens iki vėlyvo pavasario, nes padas atsparus tiek šalčiui, tiek šilumai. 

Žinoma, kolekcijoje netrūksta ir klasikos, kuri neatsiejama nuo aukštos kokybės odinių rankomis pagamintų padų. 

Dauguma Ž. Maslausko modelių pasiūti iš itin kokybiškos  ir tvirtos įvairiaspalvės jaučio odos. Tokios avalynės priežiūra itin paprasta. Mėgstantiems prabangą siūlomi ne tik batai, bet ir šlepetės iš ruonio odos.

„Fotoimpresija“ nuotr./Žanas ir Jurgita Maslauskai su verslininkais Natalija ir Sigitas Martinavičiai (pora dešinėje)
Žanas ir Jurgita Maslauskai (pora kairėje) su verslininkais Natalija ir Sigitas Martinavičiais

„Tai laiko subrandinta kolekcija, į kurią Žanas sudėjo aukščiausios kokybės medžiagas, patikrintas praktiškai beveik per 20 metų darbo patirtį. Kiekvieną batą jis kūrė pats savo rankomis nuo eskizo iki paskutinės siūlės. Net ir itin didelė siuvinėjimo gausa atlikta pasitelkus tik siūlus ir adatą, nenaudojant siuvimo mašinos. Rankų darbo avalynės gamyba – ilgas kūrybinis procesas. Prie vienos „Komforto“ batų poros Žanas sugaišo vidutiniškai po 30 valandų“, – pasakoja kartu su dizaineriu dirbanti jo žmona Jurgita  Maslauskienė.

„Fotoimpresija“ nuotr./Žano Maslausko kolekcija „Komfortas“
„Fotoimpresija“ nuotr./Žano Maslausko kolekcija „Komfortas“

Kolekcijos „Komfortas“ pristatymą Ž.Maslauskas surengė šeštadienį Kėdainių daugiakultūriame centre, skambant gyvoms džiazo improvizacijoms. Menininką sveikino gausus būrys jo talentą vertinančių žinomų žmonių: Violeta Baublienė su vyru Artūru, Edita Mildažytė su vyru Gintautu Vyšniausku, Jolanta Paulauskienė su mama Oksana Stankevič, aktorė Sandra Daukšaitė-Petrulėnė su vyru Aurimu ir dukryte Elze, drabužių dizainerė Ingrida Railienė su vyru Nerijumi, verslininkai Natalija ir Sigitas Martinavičiai, menininkai Vaida Bendoravičienė ir Giedrius Zacharavičius, Seimo narė Virginija Baltraitienė, Kėdainių rajono meras Rimantas Diliūnas, aktorė ir laidų vedėja Violeta Mičiulienė su Kėdainių choro generolu Arnu Švilpausku bei kiti žinomi žmonės, o taip pat ir Kėdainių verslininkai bei dizainerio bičiuliai.

Iš visos Lietuvos atvykusiems svečiams Ž. Maslauskas padovanojo ne tik puikų kamerinį renginį senojoje žydų sinagogoje, kur įsikūręs Daugiakultūris centras, bet ir ypatingą dovaną  – ekskursiją po Kėdainių senamiestį su gidu – Kėdainių krašto muziejaus direktoriumi bei Kultūros premijos laureatu Rimantu Žirguliu.

Visi norintys pamatyti šią kolekciją kviečiami į Kėdainių senamiestyje įsikūrusius „Batų namus“.

„Fotoimpresija“ nuotr./Žano Maslausko kolekcija „Komfortas“
„Fotoimpresija“ nuotr./Žano Maslausko kolekcija „Komfortas“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius