-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keisčiausi kovos su antsvoriu būdai

Visame pasaulyje daugybė žmonių kovoja su viršsvoriu. Net ir valdžia, bandydama padėti savo gyventojams, deda nemažai pastangų: leidžia įstatymus, taiko įvairius metodus, inicijuoja naujus tyrimus. Įdomu, ar Lietuvoje ženkliai sumažėtų nutukusių žmonių, jei valdžia nuspręstų skirti pinigines premijas daugiausiai svorio numetusiems žmonėms?
Svarstyklės
Svarstyklės / 123rf nuotr.

Japonija: nustatyta maksimali talijos apimtis

Japonijoje sąlyginai mažas nutukimo lygis – tik 3,5 procento. Galbūt tam turi įtakos 2008 m. išleistas įstatymas, kuriame skelbiama, jog maksimali moters liemens apimtis gali būti ne didesnė nei 90 cm, o vyrų – 85 cm. Tie žmonės, kurių liemuo netelpa į įstatymo nustatytas ribas, privalo pasikonsultuoti su medikais bei lankyti specialius kursus. Jei šių taisyklių nesilaikoma, vietos valdžia skiria baudas.

Jungtiniai Arabų Emyratai: už numestą svorį – premija

Visai neseniai Dubajaus vyriausybė išleido programą, kuriojes siūloma finansiškai motyvuoti žmones tam, kad jie ryžtųsi mesti svorį. Žmonės, kurie mažiau nei per mėnesį atsikratė dviejų ir daugiau kilogramų (iki Ramadano pabaigos), buvo apdovanoti atitinkamu aukso ekvivalentu. Trims žmonėms, kuriems pavyko numesti daugiausiai svorio, buvo skirta premija auksinėmis monetomis, kurių vertė – 20 000 dirhamų (5500 JAV dolerių).

Naujoji Zelandija: nutukę imigrantai į šalį neįleidžiami

Kas ketvirtas Naujosios Zelandijos gyventojas kenčia nuo viršsvorio, todėl šalies valdžia nusprendė, kad atvykėliai, norintys apsigyventi jų šalyje, bet turintys viršsvorį, yra nepageidaujami. Prieš pateikiant dokumentus kiekvienas imigrantas privalo pereiti medicininės komisijos patikrą.

Šios šalies internetiniame puslapyje skelbiama: „Žmonės, turintys aukštą kūno masės indeksą (daugiau nei 35), neatitinka sanitarinės politikos reikalavimų dėl nuolatinės ir ilgalaikės rizikos sveikatai, kuri susijusi su nutukimu“. Naujoji Zelandija jau seniai kovoja su nutukimu, todėl, kad šalis negali sau leisti skirti pakankamai lėšų sveikatos apsaugai.

Kinija: metantys svorį žmonės – „ant adatų“

Daugybę amžių kinai naudojo akupunktūrą viršsvorio mažinimui, maža to, specialiai atliktas tyrimas pagal Honkongo užsakymą patvirtino, jog šis metodas iš tiesų veikia. Pasak tyrėjų, biologiškai aktyvūs taškai, esantys ausyse ir pėdose, yra susiję su skrandžiu ir blužnimi, todėl į šiuos taškus duriamos adatos išties padeda mažinti apimtis.

JAV: asmeninis skrandžio siurblys

Oficialiai tai vadinama „siurbimo terapija“. Asmeninį skrandžio siurblį išrado Deanas Kamenas iš Filadelfijos. Į žmogaus skrandį įmontuojamas specialus vamzdelis, kuris prakišamas pro pilvo odą. Tokiu būdu pacientas pats gali savarankiškai išsiurbti apie 30 proc. suvalgyto maisto iki tol, kol šis bus pradėtas virškinti. Siurblį jau galima įsigyti Europoje, o JAV kol kas atliekami klinikiniai bandymai.

Šaltinis: newrepublic.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius