Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Kelias į žvaigždes 2“ išgarsėjusi Simona Čėsnaitė gimusiai dukrai davė graikišką vardą

Realybės šou „Kelias į žvaigždes 2“ išgarsėjusi atlikėja Simona Čėsnaitė-Matkevičienė (33) gyvena pačiomis gražiausiomis emocijomis. Saulėtą pavasario dieną pasaulį išvydo antroji dukra, kuriai kartu su vyru Martynu suteikė išties išskirtinį vardą. „Norėjosi, kad dukrų vardai būtų skambūs ir prasmingi“, – sako Simona.
Simona Čėsnaitė su vyru Martynu Matkevičiumi ir pavasarį gimusia dukra Atėne
Simona Čėsnaitė-Matkevičienė su vyru Mantu Matkevičiumi susilaukė antros dukros Atėnės / Asmeninio albumo nuotr.

Antroji dukra radijo stoties „Lietus“ laidos vedėjos Simonos Čėsnaitės-Matkevičienės ir statybos vadovo Martyno Matkevičiaus šeimoje gimė balandžio 11-ąją. Tądien ypatingai švietė saulė, o toliau puikiais orais džiuginantis pavasaris, kaip juokiasi tėvai, laimę tik padidina.

„Vaikas gimė pačiu laiku. Esame labai laimingi ir patenkinti“, – sakė Simona. O pasidžiaugę laime tarpusavyje, gražiomis emocijomis sutiko pasidalyti ir su 15min skaitytojais.

Simona pasakoja, kad gimdymas praėjo puikiai, bet svarbiausia, kad šalia lemtingą akimirką buvo sutuoktinis.

„Mergytė gimė natūraliai. Labai džiaugiuosi ir tuo didžiuojuosi, man tai labai svarbu. O vyras ir pirmagimę pasitiko, ir šįkart dalyvavo. Pats taip nusprendė, net nereikėjo diskutuoti ar įkalbinėti. Tai yra didžiulis šeimos įvykis, kurį išgyvenome kartu“, – pasakojo mama.

Antrojo vaikelio lytį šeima sužinojo artėjant gimdymui. Ir nors kažkada tarpusavyje pakalbėdavo apie berniuką, džiaugsmas gimus mergaitei nė kiek ne mažesnis.

Asmeninio albumo nuotr. /Simonos Čėsnaitės-Matkevičienės ir Martyno Matkevičiaus dukra Atėnė
Asmeninio albumo nuotr. /Simonos Čėsnaitės-Matkevičienės ir Martyno Matkevičiaus dukra Atėnė

„Mano draugė gražiai pasakė – ką Dievas siunčia, tą ir priimame. O ir praktiškai galima pasidžiaugti – pirmosios dukters daiktai mažajai puikiai tinka (juokiasi). Mano vyras net sakė, kad pasigamins marškinėlius: „Jūs manęs neišgąsdinsite, aš turiu dvi dukras“, – šmaikštavo Simona.

Mažąja sesute džiaugiasi ir vyresnėlė, kurią mama naujam etapui ypatingai ruošė: „Daug kalbėjome, diskutavome. Ir kol kas sekasi puikiai – tereikia saugoti, kad nenubučiuotų ir nenuglostytų. Aišku, vyresnioji labiausiai laukia, kada bus įdomiau ir galės žaisti su sese.“

Dukroms suteikė išskirtinius vardus

Simona Čėsnaitė su sutuoktiniu neatmestinai pasižiūrėjo ir į vardus, ilgai suko galvas. Kaip patys sako, norėjosi ko nors skambaus, unikalaus ir išskirtinio, tad populiariausių vardų sąraše tikrai nesidairė.

Po ilgų paieškų jie savo 2015-ųjų metų vasarį gimusią pirmagimę pavadino Matėja. Retas vardas kilęs iš hebrajų kalbos ir reiškia „Dievo dovana“. „Ir ji tikrai yra mūsų Dievo dovana“, – šypsojosi Simona.

Asmeninio albumo nuotr. /Simona Čėsnaitė-Matkevičienė ir Martynas Matkevičius su dukra Matėja
Asmeninio albumo nuotr. /Simona Čėsnaitė-Matkevičienė ir Martynas Matkevičius su dukra Matėja

Antrosios dukters vardą pasiūlė vyras Martynas, tačiau galutinį variantą tėvai priėmė tik išvydę mažylę. „Norėjome pamatyti vaikelį ir tik tada galutinai nuspręsti, kaip pavadinsime savo stebuklą“, – sakė mama.

O išvydus mergaitę abejonių nebuvo – bus Atėnė, kuri graikų mitologijoje reiškia išminties deivė: „Vardas labai stiprus. Tad turėtų užaugti stipri, išmintinga, žavi moteris“.

Motinystė keičia viską

Simona Čėsnaitė prisimena, kad visada svajojo apie gausią šeimą. Dar laukdamasi pirmagimės galvojo, kaip smagu būtų, jei dukra turėtų brolį ar seserį. Tad dabar drąsiai sako – svajokite drąsiai, nes jos pildosi. Ir pabrėžia – motinystė keičia tik į gera.

„Vaikai tikrai keičia gyvenimus ir aš to, dar prieš tapdama mama, labai bijojau. Man visi vis kartojo, kad gyvenimas apsivers aukštyn kojomis. Na ir ką – viskas apsivertė, bet tik į gerąją pusę. Savyje atradau daug naujų dalykų, pažinau pasaulį naujomis akimis. Tai – tikra Dievo dovana“, – šypsosi Simona.

Ypač, kai motinystę gali puikiai derinti su mėgstamu darbu. Tad moteris užsisėdėti namie neplanuoja ir į darbus grįš jau rugsėjį: toliau dirbs radijuje, įgarsins laidas televizijoje. Ir neatmeta, kad jos aksominį balsą ateityje dar bus galima išgirsti ir scenoje. Nes muzika yra neatsiejama jos gyvenimo dalis.

„Gyvenime noriu viskam sakyti „taip“, tad jei kokių įdomių projektų pasiūlys, kodėl gi ne“, – sako muzikiniame projekte išgarsėjusi Simona. Visgi kol kas Simonos balsą dažniausiai girdi dukros. „Mama kadaise man velnių išrašė, kad nedainuoju dukroms. Pati buvau užauginta su lopšinėmis, todėl pradėjau dainuoti“, – juokėsi ji.

15min primena, kad Simona Čėsnaitė su Martynu prieš aštuonerius metus susipažino vieno bendro draugo gimtadienyje. Užsimezgęs smagus pokalbis po ketverių metų draugystės baigėsi sužadėtuvėmis Ispanijoje.

2014-ųjų metų spalį vienas kitam amžinąjį „taip“ ištarė Šv. Onos bažnyčioje. Visos šventės metu vyravo ispaniška tematika, nes jaunavedžiams šis kraštas labai patinka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius