Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliems „Zero live show“ reklamos Turgelių bažnyčioje dalyviams pateikti įtarimai

Keliems asmenims pateikti įtarimai dėl trukdymo atlikti religines apeigas pernai per Žolinių mišias Šalčininkų rajone, Turgelių Švč.M.Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje, BNS patvirtino Generalinės prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.
E. Vėlyvio provokacija bažnyčioje
E. Vėlyvio provokacija bažnyčioje / Kadras iš video

Incidentas įvyko reklamuojant juodojo humoro šou „Zero live show“. Įtariamųjų tapatybių prokuratūros atstovė neatskleidė.

Ikiteisminis tyrimas dėl trukdymo atlikti religines apeigas ar religines iškilmes pradėtas, kai prieš Žolinių mišias Turgelių Švč.M.Marijos Ėmimo į dangų bažnyčią užėjo aktoriai, apsivilkę į liturginius panašiais drabužiais.

Komentare prie vaizdo įrašo jį patalpinęs režisierius Emilis Vėlyvis nurodė, kad aktoriai tikinčiuosius kviečia atvykti į „jų tikėjimą sustiprinsiantį šou“.

Šalčininkų rajono savivaldybė dėl šio įvykio kreipėsi į teisėsaugą.

Pernai spalį prokuratūra paskelbė ikiteisminį tyrimą nutraukianti, nes nenustatyta, kad padaryta nusikalstama veika, tačiau konstatuota, jog reklaminės akcijos organizatoriams ir atlikėjams galėtų būti taikoma administracinė atsakomybė.

Tuomet prokurorai konstatavo, kad aktorių veiksmai nebuvo nukreipti prieš religinės bendruomenės narių teisę dalyvauti religinėse apeigose, jų tikslas buvo ne sutrikdyti mišias, o suplanuota komercinio renginio reklama. Nurodyta, kad aktorių veiksmai nebuvo korektiški ir atitinkantys moralės normas, tačiau jais nebuvo rodoma didelė nepagarba aplinkiniams, nebuvo akivaizdžiai pažeisti visuomenės interesai.

Vėliau aukštesnysis prokuroras panaikino sprendimą nutraukti šį ikiteisminį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius