-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kiek kainuoja grožis?

Dailiosios lyties atstovės niekada negaili pinigų dviem svarbiausiems dalykams – drabužiams ir grožio procedūroms. Garsioms moterims kūno ir veido puoselėjimo paslaugos dar labiau reikalingos nei paprastoms mirtingosioms, nes jas nuolat stebi gerbėjų akys. Kaip save lepina garsenybės?
Joana Bartaškienė
Joana Bartaškienė / Teodoro Biliūno nuotr.

Joana Bartaškienė (60)
Dievina vienetinius papuošalus

Garsiausia ir energingiausia Lietuvos pensininkė sako nemėgstanti vaikščioti išbalusi, todėl kartais užsuka į soliariumą. „Per mėnesį kelis sykius būtinai nueinu į kirpyklą. Jei nusimato kokia šventė (o taip mano gyvenime nutinka labai dažnai), tai net kelis kartus per savaitę nulekiu į kirpyklą. Ir makiažą man ten kartais padaro. Manikiūras ir pedikiūras yra privalomos procedūros – tai turi būti įprotis, kaip ir dantų valymas.
Aš jau ketverius metus negaliu atsidžiaugti priauginamais nagais. Kadangi mėgstu atrodyti gaiviai, pasidariau permanentinį makiažą, kad atsikėlus ryte nebūtų gėda prieš vyrą. Labai mėgstu ryškius drabužius ir prabangius papuošalus, ypač vienetinius“, – pasakoja Joana.
Moteris bandė paskaičiuoti ir paaiškėjo, kad per mėnesį grožiui ji išleidžia apie 500 litų. „Gerai, kad vyras nebara ir mielai tenkina mano malonias užgaidas“, – sako ji.

Kai tau 60
Būtiniausios grožio procedūros:

 veido masažas;
 kūno įvyniojimai;
 soliariumas;
 plaukų kirpimas ir dažymas;
 permanentinis makiažas;
 manikiūras ir pedikiūras.

Oksanos Točickajos (fotostudija "Fotos") nuotrauka/Irena Marozienė
Oksanos Točickajos (fotostudija "Fotos") nuotrauka/Irena Marozienė

Irena Marozienė (50)
Kosmetikai neišlaidautu

Verslininkė Irena Marozienė kruopščiai prižiūri savo kūną. Kas porą savaičių ji užsuka į grožio saloną, kad specialistai palepintų jos plaukus, padailintų nagus. „Masažais lepinuosi tik per keliones. Esu iš tų žmonių, kurie nekenčia sporto. Vienintelė sporto šaka, kurią pripažįstu, yra plaukimas. Kadangi mano namuose įrengtas baseinas, reguliariai plaukioju.
Kiekvienai moteriai būtini veido, paakių kremai, rankų, kojų ir viso kūno losjonai, šampūnai, kondicionieriai, plaukų aliejai, o visa tai nemažai kainuoja. Tačiau aš sutaupau kosmetikos priemonėms, nes labai mažai dažausi“, – sako Irena.

Kai tau 50
Būtiniausios grožio procedūros:

 kirpyklos paslaugos;
 manikiūras ir pedikiūras;
 kosmetologo paslaugos;
 masažas.

V. Ovadnevo nuotr./Eglė Mickevičienė
V. Ovadnevo nuotr./Eglė Mickevičienė

Eglė Mickevičienė (41)
Soliariumams sakau NE!

Stilistė Eglė Mickevičienė sako neišleidžianti daug pinigų grožio procedūroms. „Ieškau salonų, kur man paslaugas atliktų kokybiškai, tačiau nebrangiai. Kadangi, plaukų galiukus pati sau kerpu ir nusidažyti plaukus galiu, todėl sutaupau nemenką sumelę“, – sako ji.
Eglė įsitikinusi – kuo vyresnė moteris, tuo daugiau priežiūros reikia jos kūnui. „Jaunoms merginoms užtenka pasidaryti naminę veido kaukę ir vien nuo to švytės jų veidas. O mums, vyresnėms moterims, to nepakanka – būtina kreiptis į specialistus, kad atliktų masažą, veido šveitimą“, – įsitikinusi Eglė.
Stilistė ignoruoja soliariumus. „Tai nėra taip madinga, kaip merginos galvoja. Soliariumai skatina pigmentinių dėmių atsiradimą. Jaunos merginos, kurios mėgaujasi dirbtiniu įdegiu, po dešimties metų labai gailėsis“, – sako Eglė.

Kai tau 40
Būtiniausios grožio procedūros:

 depiliacija;
 manikiūras;
 plaukų kirpimas ir dažymas;
 veido masažas.

V. Ovadnevo nuotr./Giedrė Balutytė
V. Ovadnevo nuotr./Giedrė Balutytė

Giedrė Balutytė (30)
Nesu išpindėjusi moteris

Giedrė tikina negalinti išsiversti be kosmetikos. „Įprotis taip įaugęs į kraują, kad net į parduotuvę negaliu nueiti nors tušu neperbraukusi blakstienų, – sako ji. – Man ypač patinka plaukioti, todėl dažnai nueinu į baseiną. Labai mėgstu ir labai norėčiau dažniau pasilepinti masažais, SPA procedūromis, tačiau tam trūksta ir laiko, ir pinigų. Jau septynerius metus turiu puikią kirpėją, kuri visada atspėja mano norus. Manikiūrą ir pedikiūrą visuomet darausi pati, veidą palepinu kaukėmis, o kartais net ir plaukus nusidažau – nesu iš tų išpindėjusių moterų, kurios vos ne kasdien užsuka į grožio saloną. Soliariume lankausi, bet nelabai dažnai, nes mano oda iš prigimties nėra šviesi.“
Giedrė patvirtina, kad moters grožis kainuoja labai brangiai. „Esu paprasta menininkė, vieniša mama, tad tikrai negaliu pinigų švaistyti grožio procedūroms. Aišku, kiek galiu, stengiuosi save prižiūrėti. Kad ir kaip norėčiau pasilepinti masažu, kartais, viską apsvarsčiusi, geriau dukroms nuperku batus vietoj apsilankymo SPA centre“, – sako Giedrė.

Kai tau 30
Būtiniausios grožio procedūros:

 maudynės baseine;
 masažai, SPA procedūros;
 manikiūras ir pedikiūras;
 plaukų priežiūra;
 soliariumas.

V. Ovadnevo nuotr./Gabrielė Martirosianaitė
V. Ovadnevo nuotr./Gabrielė Martirosianaitė

Gabrielė Martirosianaitė (19)
Kiekviena moteris – graži iš prigimties

„Mis Lietuva“ Gabrielė sako, kad manikiūras ir pedikiūras – tiesiog privalomos procedūros kiekvienai moteriai, taip pat būtina naudotis kosmetologo paslaugomis. „O štai į soliariumą neinu, nors mano oda balta kaip popierius“, – juokiasi mergina.
Gabrielė gali didžiuotis natūraliais plaukais. „Kai tik kyla mintis pasikeisti, t. y. nusidažyti plaukus, mano kirpėjas kaipmat mane perkalba. Tiesiog draudžia tai daryti. Plaukus puoselėti išmokau nuo mažų dienų, kai tėvai dirbo plaukų priežiūros gaminių kompanijoje  – buvau supažindinta su visomis būtiniausiomis priemonėmis“, – teigia mergina.
Gabrielė sako, kad grožis ne tiek ir daug kainuoja: „Kiekviena moteris yra graži iš prigimties, reikia tik rūpintis savo išvaizda, o tai galima padaryti ir namuose – tikrai nebūtina lakstyti į grožio salonus.“

Kai tau beveik 20
Būtiniausios grožio procedūros:

 masažas;
 veido odos priežiūra (valymas, šveitimas, masažas);
 mankšta, bėgimas, treniruotės sporto salėje;
 manikiūras ir pedikiūras.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius