Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiek tūkstančių mokesčių mokėtojų lėšų ir kam išleido Birutė Vėsaitė bei kiti Seimo nariai?

2015 metais 141 Seimo nariui buvo skirtas vienas milijonas ir du šimtai tūkstančių eurų kanceliarinėms išlaidoms. Laida KK2 aiškinosi, kaip Lietuvos parlamentarai išleido jiems skirtas mokesčių mokėtojų lėšas.
Birutė Vėsaitė
Birutė Vėsaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vidutinis Seimo nario atlyginimas „į rankas“ – 2500 eurų, taip pat kiekvienam Seimo nariui per mėnesį skiriama apie 700 eurų parlamentinėms išlaidoms, per metus ši suma siekia 8513 eurų. Už šiuos pinigus galima nuomotis prabangius automobilius, pirkti rašiklius ir įvairius suvenyrus, apie tai trečiadienio vakarą primins LNK laida KK2.

Asmeninio archyvo nuotr./Kristina Miškinienė
Kristina Miškinienė

Štai Seimo narė Kristina Miškinienė per metus gėlėms ir suvenyrams išleido 3237 eurus. Neoficialiomis žiniomis, Lazdijų rajone moteris vadinama „šakočių karaliene“, nes kai tik organizuojamas koks renginys, moteris pasirodo su dideliu šakočiu.

Seimo narė Birutė Vėsaitė vien automobilio nuomai per metus išleido 6794 eurus. Pati Seimo narė KK2 žurnalistams negalėjo pasakyti, koks tai automobilis. KK2 žurnalistai suskaičiavo, kad per mėnesį automobilio nuomai socialdemokratė skiria 566 eurus, tuo metu prabangaus BMW automobilio kaina perkant lizingu – 405 eurai per mėnesį.

Darbo partijos atstovas Gediminas Jakavonis už automobilį „Toyota RAV 4“ per metus sumokėjo 6387 eurus.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Bronius Bradauskas
Bronius Bradauskas

Ilgametis Seimo narys Bronius Bradauskas automobilio nenuomoja, tačiau per metus už „Toyota Land Cruiser“ automobilio remonto darbus sumokėjo įspūdingą sumą – 5508 eurus.

Tačiau yra Seime parlamentarų, kurie už mokesčių mokėtojų pinigus nevažinėja prabangiais automobiliais, vienas tokių – Domas Petrulis. Politikas sako, kad iki tapdamas Seimo nariu važinėjo su 1990 metų Opel Vectra, o dabar vairuoja neprabangų Hyundai. Be to, D.Petrulis nė vieno cento neišleido nei dovanoms, nei gėlėms ar suvenyrams, nors į susitikimus su rinkėjais atkeliauja su dovanomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius