Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kino naujoko Arno Fedaravičiaus sėkmė – vaidinti su kino grandu Johnu Malkovichiumi

Garsus JAV aktorius, režisierius ir prodiuseris Johnas Malkovichius atvyks į Lietuvą. Nors kol kas apie pasaulinės kino žvaigždės viešnagę Lietuvos kino prodiuseriai nekalba, užsienio žiniasklaida paskelbė, kad mūsų šalyje 57-erių kino grandas kurs vaidmenį italų režisieriaus Gabriele Salvatoreso filme „Sibirietiškas auklėjimas“ (angl. „Siberian Education“). Kaip šią savaitę jau rašė 15min.lt, su J.Malkovichiumi filme debiutuos lietuvis Arnas Fedaravičius. Pasidomėjome daugiau apie šį kino naujoką.
Lietuvis Arnas Fedaravičius (kairėje) filmuosis kartu su JAV aktoriumi Johnu Malkovichiumi.
Lietuvis Arnas Fedaravičius (kairėje) filmuosis kartu su JAV aktoriumi Johnu Malkovichiumi. / Actorsagency.lt, „Scanpix“ nuotr., 15min.lt montažas

Kaip nurodė Variety.com, didžioji dalis juostos filmavimo darbų vyks Lietuvoje. Įdomus faktas tas, kad kartu su J.Malkoviciumi petis petin „Sibirietiškame auklėjime“ darbuosis lietuvis A.Fedaravičius. Šis vaikinas Lietuvos kino mėgėjams ir profesionalams nepažįstamas, veikiausiai todėl, kad jis nėra profesionalus aktorius. Pagal bendrovės „Aktorių agentūra“, kuri padėjo atlikti filmo aktorių atranką, viešai skelbiamus duomenis, Arnui mažiau kaip prieš mėnesį suėjo 20-metų. 179 m ūgio vaikinas nurodo, kad gerai kalba rusų ir anglų kalbomis, domisi dainavimu, groja muzikos instrumentais. „15min“ šaltinių žiniomis, Arnas studijuoja filosofiją.

Lietuvoje juosta bus filmuojama bendradarbiaujant su kompanija „Nordic Productions“, kuri užsiima reklamų kūrimu, taip pat pridėjo prie keturių dalių itališko serialo „Ratilai vandenyje“ (it. „I cerchi sull' acqua“) bei lietuviško trumpametražio filmo „Aš, veteranė“ gimimo. Kaip „15min“ sakė „Nordic Productions“ prodiuserė Milda Leiputė, apie kino juostą Lietuvoje kalbėti dar anksti.

„Arnas buvo pasirinktas dėl to, kad jis yra labai gabus vaikas, bet kodėl būtent tokie aktoriai buvo pasirinkti ir kiti duomenys bus po kurio laiko“, – per daug į kalbas nesileido prodiuserė, žadėdama, kad Lietuvos kino mėgėjai vėliau tikrai bus aprūpinti žiniomis iš „Sibirietiško auklėjimo“ filmavimo aikštelės ir užkulisių.

Arnas buvo pasirinktas dėl to, kad jis yra labai gabus vaikas.Garsus amerikiečių kino aktorius J.Malkovichius yra filmavęsis tokiuose filmuose kaip „Perskaityk ir sudegink“, „Transformeriai: tamsioji mėnulio pusė“, „Laumės vaikas“ su Angelina Jolie,  „Eragonas“. 1999-aisiais buvo sukurtas filmas „Būti Džonu Malkovičiumi“ (angl. „Being John Malkovich“). Šioje juodojoje fantastinėje komedijoje J.Malkovichius vaidino netikrą savo paties versiją.

Lietuvio herojų mokys nusikalsti

Kaip 15min.lt rašė šią savaitę, būsimo G.Salvatoreso filmo scenarijų, remdamiesi Nikolajaus Lilino autobiografine knyga „Sibirietiškas auklėjimas“, parašė Stefanas Rullis, Sandras Petraglia ir pats režisierius. Vieni garsesnių šio kino kūrėjo darbų – 2003-ųjų mistinis trileris „Aš nieko nebijau“ (angl. „I'm Not Scared“) bei mokslinės fantastikos elementų turintis 1997-ųjų filmas „Nirvana“.

Naujausiu savo darbu G.Salvatoresas žiūrovus nukels į 1985–1995 metų Padniestrę – nepripažintą respubliką, oficialiai laikomą Moldovos dalimi. Siužetas pasakoja apie Padniestrės nusikaltėlių gyvenimą. 57-erių J.Malkovichius vaidins senelį Kuzią, kuris augina savo anūką Kolymą, mokydamas jį „doro nusikaltėlio“ moralės. Būtent Kolymos vaidmuo patikėtas lietuviui A.Fedaravičiui. Kino juostos filmavimai turėtų prasidėti jau rugpjūčio pabaigoje. Beveik visas darbas vyks Lietuvoje, tik kai kurie epizodai vasarą ir žiemą bus filmuojami Italijoje.  Didžiausioje interneto filmų duomenų bazėje – Imdb.com kaip filmavimo vieta nurodomas Vilnius, Lietuva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius