Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krepšininkui D.Redikui Lietuvoje gresia kalėjimas dėl vagysčių iš A.Valentaitės

Lygtine laisvės atėmimo bausme prieš 2 metus dėl vagysčių nuteistas Dovydas Redikas gali realiai pakliūti už grotų. Vyras iki šiol apvogtai Astai Valentaitei negrąžino nei cento ir be pareigūnų leidimo išvyko žaisti krepšinį į Kiprą, o vėliau persikėlė į Prancūziją. Todėl Probacijos tarnyba kreipėsi į teismą, prašydami D.Rediką įkalinti.
Asta Valentaitė ir Dovydas Redikas
Asta Valentaitė ir Dovydas Redikas / 15min nuotr.

Dar 2018 metų birželį D.Redikas pripažintas kaltu dėl vagysčių iš savo buvusios gyvenimo draugės A.Valentaitės. Teismas suskaičiavo, kad pavogtų brangenybių ir kito turto vertė – 89,5 tūkst. eurų.

D.Redikas buvo įpareigotas grąžinti šią sumą, jam taip pat skirtą 3 metų lygtinė laisvės atėmimo bausmė. Jis įpareigotas nekeisti gyvenamosios vietos be pareigūnų leidimo.

Visgi panašu, kad krepšininkas spjovė į teismo paskirtą bausmę.

Vilniaus miesto apylinkės teismą pasiekė Probacijos tarnybos prašymas įkalinti D.Rediką.

Kaip skelbia portalas alfa.lt, prokuroras Armandas Vainauskas nurodo, kad D.Redikas nesilaiko nuosprendžiu jam paskirtų įsipareigojimų – neatlygina padarytos žalos, iš gyvenamosios vietos išvyko be žinios, be to, šiuo metu Kipre krepšinį žaidžiantis sportininkas iš Lietuvos išvyko be leidimo.

Trečiadienį įvykusiame teismo posėdyje pats D.Redikas nepasirodė, nes jis esą nežinojo apie prasidėjusį procesą ir nespėjo grįžti į Lietuvą. Tiesa, Probacijos tarnybos atstovė Inga Čipienė tokį elgesį įvardino kaip proceso vilkinimą.

„Čia yra vengimas, manytina. Jis ne vieną kartą buvo kviestas į Probacijos tarnybą, bet neatvyko“, – alfa.lt cituoja I.Čipienę.

primena, kad D.Redikas nuteistas dėl sistemingų vagysčių iš A.Valentaitės. Jas krepšininkas vykdė nuo 2014 m. pabaigos iki 2016 m. vasaros.

Neoficialiais duomenimis, minėtu laikotarpiu su A.Valentaite artimai bendravusį D.Rediką gundė papuošalai, brangenybės ir kitas vertingas gražuolės turtas, o taip pat ir lėšos banko sąskaitoje.

Prabangaus turto vagystės yra įvykdytos iš nuomojamo buto.

Teigiama, kad vien vienas prašmatnus laikrodis buvo pirktas už 15 000 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius