Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kirpimo meistrė Eva Vilkė: kaip interjero dizainerė pradėjo kurti dykumos įkvėptas šukuosenas

Konceptuali taisyklių laužytoja plaukų meistrė Eva Vilkė mėgsta žaisti su įvaizdžiais: unikaliais, kartais įžūliai drąsiais, kartais švelniai saugiais, bet visada iki galo apgalvotais. Harmonijos jutimas padeda surasti balansą tarp formos, ekspresijos, spalvos bei praktiškumo.
Eva Vilkė
Eva Vilkė / Asmeninio albumo nuotr.

Gebėjimas suderinti kraštutinumus atsispindi ir meistrės charakteryje, kuriame vietos atranda ir romantiška svajotoja, ir drąsi vilkė.

Kaip prasidėjo jūsų kirpėjos kelias?

Paauglystėje labai daug dirbdavau su plaukais, tiesiog savo malonumui, kol visas smagumas perėjo prie realių dalykų. Iš pradžių studijavau ir dirbau interjero dizainere. Kartais tokie dalykai ateina intuityviai, tiesiog belieka apsispręsti, kas arčiau širdies. Pradėjau mokytis kirpti, viskas labai gerai sekėsi, teko apsispręsti.

Buvo užduotis suprojektuoti ofisą, aš projektavau grožio saloną. Matyt, tie dalykai užkoduoti.

Asmeninio albumo nuotr./Kirpimo meistrės Evos Vilkės darbai
Asmeninio albumo nuotr./Kirpimo meistrės Evos Vilkės darbai

Netrukus pirmą kartą dalyvausite netradiciniame mados šou „Exit to the city“, kuo nustebinsite žiūrovus?

Dalyvavimas „Exit to the City“ tai – išėjimas iš savo komforto zonos iš grožio salono ribų. Dabar viskas panašu, kaip būdavo prieš peržiūras dailės akademijoje, kai jaudiniesi ir nemiegi naktims. Bet tai yra labai įdomu, nes priverčia tave pamąstyti, tyrinėti ir kurti.

Interpretuosite dvasios temą, ar sunku neapčiuopiamą paversti kūnu?

Įkvėpimo semiuosi iš dykumos, neseniai apsilankiau „Burning man“ festivalyje, kuris vyko vidury dykumos. Aš interpretuoju gamtą, dykumą, dulkes, rūką, saulės tekėjimą – visą tokį gerą jausmą iš to, kas tikra. Tokie dalykai mane labai įkvepia, tai bus galima pamatyti ir mano kūryboje. Neslėpsiu, tai yra sudėtinga, nes reikia padaryti labai paprastai, o paprasti dalykai paprastai nesidaro, juos reikia išanalizuoti.

Asmeninio albumo nuotr./Eva Vilkė
Asmeninio albumo nuotr./Eva Vilkė

Kaip manote, ar lietuviai eina koja kojon su mada? Kaip tapti drąsiu, kaip vilkas ir nebijoti eksperimentuoti?

Kas man paliko didžiausią įspūdį iš „Burning man“ festivalio, kad vyresni žmonės, mano tėvų amžiaus jaučiasi ir atrodo labai jaunai. Manau, taip galėtų būti ir Lietuvoje. Mes nesame labai toli nuo mados, bet esam tikrai stilingi ir madingi. Man Lietuvoje tik trūksta žmonių, nebijančių būti kitokiais, išsiskirti iš kitų, bet iš esmės viskas yra labai gerai.

Jau tradicija tapusios stiliaus žaidynės „Exit to the city“ spalio 21 d. kviečia pasinerti į netradicinį mados reginį.

„Exit to the city“ – publikos simpatijas pelnęs, trečią kartą vyksiantis mados, stiliaus ir tendencijų pristatymų šou, kuriame geriausi specialistai perteiks naujausias mados ir grožio tendencijas. Tai platforma, kuri vienija skirtingų sričių profesionalus, suteikia išskirtinę galimybę pasirodyti ir pademonstruoti savo novatoriškas kūrybines idėjas. Pajusti urbanstinę atmosferą padės išskirtinės videoprojekcijos ir muzikos garsai.

Į miestą „išėjusi“ mada nuguls grožio, vaizdo ir muzikos specialistų darbuose. Šiais metais savo mados tendencijų interpretacijas demonstruos net 9 komandos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius