Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitoks „Kino pavasario“ uždarymas: tylos minute pagerbtas M.Kvedaravičius

Sekmadienio vakarą baigėsi 10 dienų trukęs festivalis „Kino pavasaris“, kuriame žiūrovai išvydo daugybę įvairaus žanro filmų. Vis dėlto uždaryme buvo jaučiama liūdna nuotaika dėl netikėtos dokumentinių filmų režisieriaus Manto Kvedaravičiaus mirties. Norėdami pagerbti režisierių, svečiai renginį pradėjo tylos minute.
„Kino pavasaris“ uždarymo renginys
„Kino pavasaris“ uždarymo renginys / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Festivalis „Kino pavasaris“ šiais metais ypač daug kalbėjo apie draugystę, atjautą ir atidumą kitam žmogui. Draugystės, palaikymo žodžiai atidarymo vakare skambėjo ir Ukrainai. Geltonomis saulėgrąžomis pražydusi kino salė ne tik priminė už šalies laisvę kritusius, bet ir suteikė vilties, kad vieną dieną šviesa nugalės tamsą.

27-ojo festivalio programoje, kurią pristatė „Kino pavasario“ turinio ir programos vadovė Aistė Račaitytė, atsivėrė plati pasaulio panorama, ryškėjo aktualios temos, filmai kvietė įsižiūrėti detales, nepraleisti svarbių smulkmenų.

„Festivalio misija – pristatyti įdomiausią šiuolaikinį pasaulio kiną: ir naujus vardus, netikėtus atradimus, ir daugybę festivalių apkeliavusius, apdovanojimais įvertintus filmus. Kad išgyventume šį laiką, mums reikia kito. Tuo kitu gali tapti nebūtinai žmogus – juo gali tapti aplinka, kurioje gyvename ir už kurią esame atsakingi“, – per atidarymo vakarą kalbėjo A.Račaitytė.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Festivalio „Kino pavasaris“ uždarymas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Festivalio „Kino pavasaris“ uždarymas

Atidarymo vakaro žiūrovai žiūrėjo amerikiečių režisierės Kelly Reichardt filmą „Pirmoji karvė“. Jautriai papasakota istorija žiūrovus nukėlė į nesvetingas XIX amžiaus Oregono žemes, kuriose užsimezga neįtikėtina, anksčiau visai nepažįstamų žmonių – vienišiaus virėjo Otiso ir Kinijos imigranto King-Liu, draugystė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius