Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Klaipėdoje žiedus sumainė „Lietuvos balse“ susitikę G.Nausėdaitė ir S.Buziliauskas

Atlikėja, TV projektų dalyvė ir prezidento krikšto dukra Gabrielė Nausėdaitė šeštadienį Klaipėdos miesto santuokų rūmuose žiedus sumainė su aktoriumi ir renginių organizatoriumi, „Lietuvos balse“ sutiktu Simu Buziliausku. Tai – pirmoji vestuvių šventės dalis. Antroji vyks vasarą, ant marių kranto, su daugiau nei šimtu draugų ir giminaičių, žadama pakviesti ir nuotakos krikšto tėtį, prezidentą Gitaną Nausėdą.
Gabrielė Nausėdaitė, Simas Buziliauskas, Justinas Mejeris
Gabrielė Nausėdaitė, Simas Buziliauskas, Justinas Mejeris / Agnės Būdvytytės nuotr.

Vietoje vienerių vestuvių bus dvejos, antros – ant marių kranto

Šeštadienio vestuvinė šventė – nedidelė, privačiame rate, kadangi jaunavedžiai Gabrielė Nausėdaitė ir Simas Buziliauskas nusprendė, kad popierizmus susitvarkys dabar, o dvasinius dalykus, tokius kaip ceremonija ant marių ar jūros kranto, vėliau – pavasario pabaigoje ar vasaros pradžioje, be papildomo spaudimo dėl epidemiologinių reikalavimų.

„Čia mūsų išskirtinumas – sugalvojome, kad turėsime dvejas–trejas vestuves. Norime daryti taip, kaip patys norime, o ne taip, kaip iš mūsų tikimasi“, – kalbėdamas su 15min atviravo Simas.

Agnės Būdvytytės nuotr./Gabrielės Nausėdaitės ir Simo Buziliausko vestuvių akimirka
Agnės Būdvytytės nuotr./Gabrielės Nausėdaitės ir Simo Buziliausko vestuvių akimirka

Jis pasakojo, kad šeštadienį Klaipėdos santuokų rūmuose lemtingos akimirkos momentu buvo keturiese – su jaunavedžiais ceremonijoje dar dalyvavo santuokos liudininkais tapę Gabrielės geriausias draugas šokėjas Justinas Mejeris (Ustin) ir Simo gera draugė fotografė Agnė Būdvytytė, kurie stebėjo jų draugystės procesą, be to, padėjo, kai reikėjo.

„O sekmadienį mūsų santuokos palaiminimas vyks bažnyčioje Šilutėje, su mūsų bažnyčios bendruomene ir keletu artimųjų“, – tęsė pašnekovas.

Kadangi abu dirba renginių srityje, o S.Buziliauskas yra aktorius, vedėjas ir organizatorius, todėl, kaip pats teigė, turi daug įvairios patirties ir aiškiai žino, ko nori ir ko ne.

„Toks mūsų skubėjimas karantino fone, grubiai tariant, „susirašyti“, yra dėl to, kad neaišku, kas čia vyksta, be to, situacija labai nekonkreti. Nenorėjome nukelti vestuvių metams. Jei viskas užsidarys – būsime ramūs, susituokę, o šventę pasidarysime tada, kada pavyks. Nebus tokio apmaudo, jeigu reikėtų keisti planus. Kai per ilgai lauki – dingsta ūpas“, – įsitikinęs Simas.

Būsimai šventei ant marių ar jūros kranto pora jau turi daug planų ir idėjų. „Kai ėmėme skaičiuoti, kiek žmonių norėtume matyti savo šventėje – supratome, kad jų tikrai daug. O tai reiškia, kad bus visai nemažos vestuvės. Net patys nustebome...“, – 15min pasakojo Gabrielė.

Į vasaros šventę pakviestas ir prezidentas

Kaip žinia, Gabrielės krikšto tėtis yra prezidentas Gitanas Nausėda, su kuriuo ji palaiko šiltus santykius. Nors šiuo metu jie ir labai retai susitinka, buvo įdomu sužinoti, ar ir jis dalyvaus vestuvėse bei kokie Simo santykiai su būsima gimine.

Jaunikis atsakė, kad draugystės pradžioje netgi lankėsi prezidentūroje ir spaudė G.Nausėdai ranką. „Tačiau kol kas giminių susirinkimuose dar nedalyvavau. Į vasaros šventę jį būtinai kviesime“, – pridūrė.

Agnės Būdvytytės nuotr./Gabrielės Nausėdaitės ir Simo Buziliausko vestuvių akimirka
Agnės Būdvytytės nuotr./Gabrielės Nausėdaitės ir Simo Buziliausko vestuvių akimirka

Nuotaka nusprendė nuo šiol turėti dvi pavardes – bus Gabrielė Nausėdaitė-Buziliauskė. Simas Buziliauskas atviravo, kad būsima žmona juokaudama klausė, ar jis nenorėtų būti Nausėda, bet vyras atsisakė šios galimybės.

„Gabrielės pavardės versija bus trumpesnė, nes jos su buvusia žmona pasidalijo – pirmoji buvo Buziliauskienė. Ir aš nejuokauju – sėdėjo per vyresniojo vaiko gimtadienį ir susitarė. Džiaugiuosi, kad net apie tokius dalykus merginos gali diskutuoti“, – šypsojosi renginių vedėjas.

Simas turi du vaikus iš pirmosios santuokos. Jie, kaip vyras teigė 15min, atėjo pasveikinti kartu su pirmąja žmona: „Nėra jokių barjerų, džiaugiuosi, kad galime bendrauti ir rodyti kitokį išsiskyrusių žmonių pavyzdį savo vaikams.“

Tik viena tradicija, neįprasti žiedai ir treningai

Vestuvinių tradicijų Gabrielė ir Simas žadėjo nesilaikyti, išskyrus vieną – ceremoniją bažnyčioje, kadangi abu yra tikintys.

„Mes net žiedų neturime, nes manome, kad žiedai yra tiesiog blizgutis. Tai dar svarstome, ką sugalvoti, kad atitiktume visuomenės normas – gal kokį plastikinį žiedą su didžiuliu plastikiniu deimantu nusipirksime. Bandome ignoruoti tai, ką diktuoja aplinka, elgiamės taip, kaip jaučiame. O dėl to dalis artimųjų šiek tiek piktinasi, kad darome ne taip, kaip visi.

Turime ir daugiau variantų, kaip pakeisti žiedus. Anksčiau Gabrielė juokavo, kad galėtume netgi užsivynioti vielutes. Dar sprendžiame. Nenorime tų standartinių auksinių“, – pasakojo jaunikis. „Aš irgi nelabai noriu tų, kokius močiutės ir seneliai nešiojo“, – pritarė jaunoji.

Vestuvių akimirkos – galerijoje:

Poros sužadėtuvės įvyko praėjusį pavasarį. Apie jas, kaip pasakojo Simas, žinojo tik keletas žmonių iš artimiausio rato.

„Informacijos apie sužadėtuves beveik niekur neskelbėme, nes norėjome patys džiaugtis ir neįtraukti į šį procesą pašalinių. Gal kai kurie dar iki šiol nežino apie šią šventę“, – juokavo Gabrielė, kalbėdama su 15min.

Apranga irgi buvo neįprasta. „Mes nusprendėme būti šimtu procentų savimi – su treningais“, – juokiasi Gabrielė. – Tikrai nejuokaujam, suknelė bus vasarą, nors aukštakulnių ir tuomet nepažadu, man labiau patinka kedai.“

Pažintis – „Lietuvos balso“ užkulisiuose

Gabrielė ir Simas susipažino projekte „Lietuvos balsas“. Tame etape, kai dalyvius pasodina ant kėdžių ir mokytojai juos vagia.

„Nežinau, ar buvo meilė iš pirmo žvilgsnio, nes kai filmuoja, nelabai galvoji apie meiles, bet buvo keistas momentas, nes prasėdėjome šalia vienas kito iki pat to etapo pabaigos beveik tiesiogiai nebendraudami. O galiausiai abu iškritome. Man net nepatiko, kad mane jis bandė pakalbinti. Realiai susipažinome užkulisiuose“, – 15min pasakojo Gabrielė.

„Tuo metu tikrai nieko neieškojau, projekte atsidūriau netyčia susiklosčius aplinkybėms, o ji – graži, žavi, protinga atlikėja. Ir išvis pirmiausia sugalvojom pabandyti kartu padainuoti. Ir susidainavom. Dabar esame dvejus su puse metų kartu. Galiu pasakyti, kad aš „Lietuvos balse“ laimėjau savo didįjį prizą“, – džiūgavo Simas.

LNK nuotr. /Gabrielė Nausėdaitė
LNK nuotr. /Gabrielė Nausėdaitė

Vyras prisimena ir draugystės pradžią, išsivysčiusią į gražią meilės istoriją.

„Pas mus ir poroje viskas buvo kitaip – viską darėme pamažu, neskubant. Buvo toks klasikinis variantas, kai žengi žingsniukus atsargiai, susipažindamas, po poros mėnesių pirmą kartą pasibučiuodamas ir panašiai“, – 15min sakė renginių organizatorius.

Be dainavimo, abu darbuojasi renginių srityje bei kartu įkūrė turinio, skirto socialiniams tinklams, kūrimo įmonę.

„Bendri dalykai jungia. Nė karto rimtai nebuvome susipykę. Atrodo, kad pagal charakterį esame gana skirtingi, bet pomėgiai ir kūrybiškumas mus vienija. Anksčiau neįsivaizdavau, kad galima atrasti žmogų, su kuriuo esi ne tik poroje, bet gali ir dirbi. O man patinka su ja dirbti“, – džiaugėsi pašnekovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius