Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos širdį užliejo Mėlynoji vakarienė: bilietai iššluoti akimirksniu, susigundė ir žinomi svečiai

Apie 1 200 klaipėdiečių ir svečių ketvirtadienio vakarą sugužėjo į Klaipėdos miesto širdį – Teatro aikštę. Mėlynai pasidabinę jie susirinko į neįprastą, Mėlynąją vakarienę, kuri surengta jau trečiąjį kartą. Šiuo renginiu šventiškai paminėtas miesto 767-asis gimtadienis. Būtent šiai progai ir buvo sumanyta Mėlynoji vakarienė.
Jonas Sakalauskas ir Remigijus Žiogas su žmona Rovena bei draugais
Jonas Sakalauskas ir Remigijus Žiogas su žmona Rovena bei draugais / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Vos prieš porą metų gimusi tradicija sužavėjo šios šventės svečius. Šiemet bilietai buvo iššluoti akimirksiu. Vos per aštuonias valandas parduota tūkstantis bilietų, dar apie poros šimtų papildomų bilietų neliko vos per penkias minutes.

Visą Teatro aikštę nugulė apie 150 stalų, kuriuos organizatoriams, viešajai įstaigai „Mėlynoji vakarienė“, paskolino miesto kavinės, viešbučiai, bibliotekos. Uždengtus mėlynomis staltiesėmis stalus puošė ir vaišes guldė patys miestiečiai. Bendruomenišką vakarienę paįvairino trijų valandų muzikinė programa, kurioje – įvairaus žanro muzika ir pasirodymai.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Klaipėdoje vyksta „Mėlynoji vakarienė 2019“
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Klaipėdoje vyksta „Mėlynoji vakarienė 2019“
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Klaipėdoje vyksta „Mėlynoji vakarienė 2019“
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Klaipėdoje vyksta „Mėlynoji vakarienė 2019“

Šios šarmingos šventės sumanytoja – iš Kauno kilusi ir jau dešimtmetį uostamiestyje gyvenanti komunikacijos specialistė, trijų vaikų mama Jovita Navickaitė-Petrikienė. Moteris sako, jog Mėlynosios vakarienės žavesys slypi ypatingoje erdvėje, muzikoje ir jos svečiuose.

Šiemet renginyje vėl apsilankė renginių vedėjas Remigijus Žiogas su žmona Rovena bei dukra Riana. Jų vakarienės kompanija itin gausi – net 24 bičiuliai. Kompanija džiaugėsi šiaip ne taip gavę bilietus. Kai kuriuos perpirkę iš kitų, eiti į šventę nebegalėjusių svečių.

„Mes labai plačiai pareklamavome, nes ši idėja labai faina, patriotiška, klaipėdietiška. Mane sužavėjo ir pradėjau visiems pasakoti, kaip faina. Draugai sako: „Lis“, o aš manau, kad nelis. Jei ką, eis ir praeis“, – pokštavo R.Žiogas.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Remigijus Žiogas su šeima
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Remigijus Žiogas su šeima

Jo žmona Rovena teigė, kad miesto gimtadienis ir ši mėlyna fiesta kur kas didesnė šventė nei ką tik praūžusi Jūros šventė, kurioje nė nebuvo.

Šiemet moteris specialiai šventei įsigijo naują suknelę. Pernai pasipuošti pakako iš turimo garderobo. R.Žiogas juokavo, kad jam pasisekė – draugui netiko įsigyti marškiniai, tad naujus gavo dovanų, senųjų žmona vilktis nebeleido.

Mėlynosios vakarienės Klaipėdoje akimirkos – galerijoje:

Į renginį specialiai atvyko Nacionalinio operos ir baleto teatro vadovas Jonas Sakalauskas, anksčiau vadovavęs Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui, kuris pirmaisiais Mėlynosios vakarienės metais dovanojo visą muzikinę programą.

„Ir šiaip labai norėjau, kai tik galiu, visą laiką atvažiuojam. Labai džiaugiuosi, kad prigijo ši šventė, visada mielu noru atvažiuoju“, – sakė J.Sakalauskas.

J.Sakauskas vakaro metu kopė ir į sceną, atliko du kūrinius – „My Way“ ir operinį duetą kartu su tenoru J.Janužu iš G.Bizet operos „Perlų žvejai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius