Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Klauskite daktaro“ naująjį sezoną pradės su Dalia Grybauskaite

LRT laida „Klauskite daktaro“ naująjį sezoną pradeda su ypatinga žinia: pirmąją laidą pristato kartu su prezidente Dalia Grybauskaite ir 50-metį švenčiančiu Andriumi Mamontovu. „Klauskite daktaro“ komanda jungiasi prie Prezidentės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą”.
Dalia Grybauskaitė ir Alvydas Unikauskas laidos „Klauskite daktaro“ filmavime Gasčiūnų kaime
Dalia Grybauskaitė ir Alvydas Unikauskas laidos „Klauskite daktaro“ filmavime Gasčiūnų kaime / LRT nuotr.

Pasirengimas išskirtiniam interviu su prezidente Dalia Grybauskaite privertė pasitempti visą laidos kūrybinę grupę.

Tačiau didžiausią jaudulį patyrė profesorius Alvydas Unikauskas: „Daugelį metų skaitau paskaitas medicinos studentams, bendrauju su pacientais, įvairiausiais žmonėmis, tačiau tai visai kas kita. Man pakirto kojas sužinojus, kad viskas turi būti atlikta tiksliai pagal protokolą ir ne kitaip: atvykti į nurodytą vietą, užduoti konkrečius klausimus, sutilpti į nustatytą laiką. Pasiruošimas sukėlė tikrai daug jaudulio.“

LRT nuotr./Dalia Grybauskaitė ir Alvydas Unikauskas
LRT nuotr./Dalia Grybauskaitė ir Alvydas Unikauskas

Interviu filmavimas vyko Joniškio rajone Gasčiūnų kaime. Tą dieną buvo pristatomas projektas „Įkvėpk“, skirtas kovai su smurtu. Čia profesorius A.Unikauskas ir šalies vadovė susitiko su moterimis, kurios yra nukentėjusios nuo smurto ir sėkmingai su tuo susidorojusios.

„Iš pradžių jaudinausi, bet labai greitai įtampa nuslūgo. Dalia Grybauskaitė nustebino draugiškumu ir jautrumu. Nors mes kalbėjomės sudėtingomis socialinėmis temomis, tokiomis kaip priklausomybė ir savižudybės, per interviu ji tapo atviru žmogumi. Neliko nė lašo mums visiems įprastai per televiziją matomo šalies vadovo oficialumo“, – pasakoja A.Unikauskas.

LRT nuotr./„Klauskite daktaro“ filmavimas Gasčiūnų kaime
LRT nuotr./„Klauskite daktaro“ filmavimas Gasčiūnų kaime

Laidos kūrėjams įspūdį paliko Prezidentės jautrumas paprastam žmogui. Ji savo asmeniniu pavyzdžiu sako – ir tu gali padėti, prisidėk. Pasak Prezidentės, labai svarbu būti neabejingiems ir pamatyti žmogų, kuriam reikia pagalbos. Lietuviškas darbštumas ir užsispyrimas, šalies vadovės teigimu, gali suteikti neįtikėtinų pokyčių. Todėl svarbiausia pasitikėti savimi ir pasiryžti keisti ne tik save, bet ir šalia esantį žmogų.

Tokios mintys įkvepia laidos prodiuserį Justiną Milušauską: „Mes esame vienintelė medicininė laida Lietuvoje, tikriausiai viena iš paskutinių visame pasaulyje, kuri nepardavinėja vaistų. Patikėkit – išlikti nepriklausomiems farmacijos marketingo pinklėse – tikrai sunki misija. Neslėpsiu, kai mus prisidėti prie pozityvios visuomeninės kampanijos kviečia tokie žmonės, kaip Prezidentė, jaučiamės pagerbti. Tai įkvepia naujiems, reikšmingiems darbams.“

„Klauskite daktaro“ – nuo rugpjūčio 28-osios per LRT televiziją, 18:30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius