Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klebonas atsakė: ar stačiatikybę išpažįstanti V.Siegel galėjo tapti krikšto mama?

Penktadienį pakrikštytos verslininkų Rasos ir Rimando Stonių dukters Felicijos krikšto tėvais, kaip tąkart teigta, tapo neseniai susituokę Viktorija Siegel-Suodaitė ir Laurynas Suodaitis. Vis dėlto ne vienas pastebėjo, kad oficialiai Viktorija tapti krikšto mama esą negali, nes yra ne katalikė, o stačiatikė. Šią situaciją 15min pakomentavo parapijoje, kurioje vyko krikštynos, dirbantis dvasininkas.
Rimando Stonio ir Rasos Stonienės dukros krikšto tėvais tapo Viktorija Siegel-Suodaitė ir Laurynas Suodaitis
Rimando Stonio ir Rasos Stonienės dukros krikšto tėvais tapo Viktorija Siegel-Suodaitė ir Laurynas Suodaitis / Žygimanto Gedvilos ir asmeninio archyvo nuotr.

Gerų Viktorijos ir Lauryno Suodaičių bičiulių, verslininkų Rasos ir Rimando Stonių, dukra buvo pakrikštyta penktadienį Kaišiadorių Kristaus Atsimainymo katedroje. Įvykusia ceremonija labai džiaugėsi ne tik tėvai, bet ir Viktorija – instagrame pasidalijusi nuotrauka, teigė esanti laiminga tapusi krikšto mama.

„Naujos patirtis, naujos emocijos, nauji įsipareigojimai ir atsakomybė visam gyvenimui už šį mažą angeliuką! Mano krikšto dukrytė“, – rašė ji.

Asmeninio albumo nuotr./Rasa ir Rimandas Stoniai pakrikštijo dukrą, krikštatėviai – Viktorija ir Laurynas Suodaičiai
Asmeninio albumo nuotr./Rasa ir Rimandas Stoniai pakrikštijo dukrą, krikštatėviai – Viktorija ir Laurynas Suodaičiai

Tačiau čia 15min skaitytojams iškilo klausimų – kaip Viktorija galėjo tapti krikšto mama, jei išpažįsta stačiatikybę ir neseniai ištekėjo cerkvėje?

Todėl šią situaciją portalui sutiko pakomentuoti Kaišiadorių Kristaus Atsimainymo parapijoje, kurioje ir vyko krikštynos, dirbantis kleb. dek. mons. Rimvydas Jurkevičius.

Pasak dvasininko, kadangi Viktorija yra stačiatikė, ji bažnyčios archyvuose iš tiesų įrašyta ne kaip krikšto mama, o kaip krikšto liudytoja.

„Krikšto tėvas turi būti katalikas. Šiuo atveju katalikas yra Laurynas. O mūsų archyvuose yra pastaba, kad ji (Viktorija – red. past.) yra stačiatikė, todėl įrašyta kaip liudininkė. Ji dalyvavo kaip svečias“, – 15min sakė R.Jurkevičius.

Kunigo teigimu, užtenka tik vieno krikštatėvio.

Taigi, nors V.Siegel-Suodaitė ir jaučiasi kaip krikšto mama, bei, kaip pati teigia, jaučia atsakomybę už bičiulių dukrą, oficialus krikšto tėvas yra tik jos sutuoktinis, katalikybę išpažįstantis L.Suodaitis.

15min primena, kad Rasa ir Rimandas Stoniai, nepaisant apniukusių orų, penktadienį nustūmė slogius jausmus į šalį ir visiškai pasinėrė į svarbios šventės akimirkas. Jų dukros krikštynų ceremonija katedroje vyko dalyvaujant artimiausiam bičiulių būriui.

Dar prieš krikštynų ceremoniją kalbinta Rasa Stonienė sakė, kad krikšto tėvais taps Viktorija ir Laurynas Suodaičiai.

„Nežinau, kiek ten tų tradicijų, bet kiek katalikiškai turime daryti, tai taip ir buvo. O krikšto tėveliais tapo Viktorija su Laurynu“, – atskleidė R.Stonienė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Cerkvėje susituokė V.Siegel ir L.Suodaitis: „Mudviejų meilė – svarbiau už viską“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius