Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl moterys spjauna į ilgalaikius santykius ir pasirenka neištikimybę?

Metų metus gyvavęs stereotipas, kad neištikimybė yra užkoduota tik vyro genuose, šiais laikas pamažu tampa vis mažiau teisinga. Neištikimos būna ir moterys, retkarčiais net dažniau nei vyrai, rašo Cosmopolitan.com.
Neištikimybė – pavojus, gresiantis visoms šeimoms ir visiems santykiams.
Neištikimybė – pavojus, gresiantis visoms šeimoms ir visiems santykiams. / 123rf.com nuotr.

Tad kuriai nors vienai lyčiai priklijuoti neištikimojo etiketę būtų tikrai netikslinga. Į kairę pasukti gali tiek vyrai, tiek moterys. Vis dėl to kiekvienos lyties neištikimybės pasirinkimo motyvai būna skirtingi. Tad daktaro laipsnį psichologijos srityje pelniusi santykių ekspertė Renee Lee atskleidžia 5 gyvenimiškas priežastis, kodėl moterys renkasi neištikimybę.

1. Gyvenimo permainos

Jei moteris atsiduria ant gyvenimo permainų slenksčio, pavyzdžiui, jei ji baigia mokslus, sulaukia tam tikro amžiaus ar tiesiog jai nutinka kokia skaudi nelaimė, ji pradeda kiek kitaip vertinti savo gyvenimą ir esamus santykius.

Diskomfortas dėl jos gyvenime vykstančių pokyčių, net jeigu jie ir teigiami, moters pasąmonėje gali sukelti impulsyvų norą susirasti kitą vyrą, kuris padėtų jai užsimiršti. Atsidūrusi kito vyro glėbyje ji bent jau trumpam gali atitrūkti nuo savo, ją kiek gąsdinančios, realybės.

2. Moteris jaučiasi neįvertinta

Daugelis moterų patiria tą patį. Jos per galvą verčiasi, kad paruoštų pietus 20-čiai žmonių, kad suspėtų aprengti vaikus ir nuvesti juos į darželį, o kur dar užduotys darbe... Daugelis vyrų mano, kad moterys tiesiog moka viską suspėti ir pernelyg nevertina jų pastangų, o savo mylimosios pastangų neįvertinimas, anot R.Lee, yra viena pagrindinių moters neištikimybės priežasčių.

„Kiekviena moteris nori būti įvertinta, ji tikisi, kad jos partneris ja didžiuosis, ją pagirs ir padėkos už pastangas išlaikyti šeimą, tačiau jei vyras jokio dėkingumo neparodo, moteris pradeda jausti pyktį, nepasitenkinimą ar netgi depresiją“, – perspėja psichologė.

R.Lee tikina, kad tokie pojūčiai moterį gali pastūmėti ieškoti vyro, kuris mokėtų ją vertinti. Vos sutikusi kitą vyriškį, kuris įžiebtų kad ir nedidelę kibirkštį, ji galbūt netgi per daug nemąstydama galėtų atsiduoti į jo glėbį.

3. Santykiai artėja pabaigos link

Kai moteris pajunta, kad santykiai su vyru jau juda pabaigos link, nesvarbu kieno iniciatyva, ji dar gali bandyti užpildyti atsiradusią tuštumą kito vyro glėbyje. Jeigu apie skyrybas mąsto pati moteris, neištikimybę ji gali pasirinkti vien kaip iššūkį sau pačiai, arba tiesiog kaip bandymą įsitikinti, kad jau tikrai metas skirtis.

4. Tiesiog jau nebesmagu

Santykius apėmė rutina, bet padėti galutinį tašką nė vienas iš jūsų nesiryžta? Jeigu kartu jau niekada nesijuokiate, vadinasi, ir meilės jau nėra.

„Juokas yra vienas svarbiausių elementų santykiuose, tačiau dažnai poros jam didelės reikšmės neteikia. Kai kasdienis stresas pradeda dominuoti santykiuose, moteris jaučiasi nelaiminga. O jei ji sutinka kokį kolegą darbe ar tiesiog draugą, kuris sugeba ją pralinksminti, moteris susivilioja tuo, ko nepatiria savuose santykiuose, ir visiškai laisvai gali jam atsiduoti“, – tikina R.Lee.

5. Miegamajame darosi nuobodu

Vyrai ne vieninteliai, kuriems reikia paįvairinti seksą. Moterys nori būti geidžiamos, dažnai savo seksualinį gyvenimą jos pradeda lyginti su savo draugių pasakojimais, su tuo, ką perskaitė knygose ar pamatė per kokį serialą, tuomet jos ir pradeda mąstyti, ką praranda.

„Šis sugretinimas moteris dažnai pastūmėja išbandyti savo seksualinę energiją su jai menkai pažįstamu žmogumi, prie kurio ji nesivaržytų būti visiškai kitokia“, – tikina daktaro laipsnį psichologijos srityje pelniusi santykių ekspertė Renee Lee.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius