-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl neįtikėtino populiarumo sulaukęs „Šuolis“ truko tik šešias savaites?

Sekmadienio vakarą TV3 žiūrovai galės grožėtis laidos „Šuolis“ superfinalu – įspūdingi šuoliai, drąsūs triukai, kraują kaitinantys kostiumai ir žudantis laukimas – kas gi taps neįtikėtino populiarumo sulaukusio projekto nugalėtoju? Rodos, tik vakar prasidėjęs, šiandien „Šuolis“ jau finišo tiesiojoje – kodėl didelio susidomėjimo sulaukusi laida tetruko šešias savaites?
Indrė Burlinskaitė
Indrė Burlinskaitė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Šešios laidos – yra optimalus skaičius tokio tipo projektui. Kitose šalyse tasai skaičius truputėlį svyruoja, tačiau pagal licenciją tai yra išvis tik keturių laidų projektas. Kai mes buvome Helsinkyje ir stebėjome suomių finalą, dalyvių kūnai buvo stipriai nusėti mėlynėmis, sutvarstyti. O juk pas juos kur kas geresnės sąlygos treniruotis – jie turi puikius baseinus, visą reikalingą įrangą ir galimybes treniruotis!“ – portalui Žmonės.lt pasakojo „Šuolio“ prodiuserė Neringa Kavaliauskienė.

TV3 nuotr./Prodiuserė Neringa Kavaliauskienė ir Gediminas Juodeika
TV3 nuotr./Prodiuserė Neringa Kavaliauskienė ir Gediminas Juodeika

Jos teigimu, buvo įdėta labai daug pastangų, kad tokio formato laida Lietuvoje išvystų dienos šviesą. „Mūsų dalyviai turėjo tikrai labai blogos kokybės baseinus, mes net neturime dešimties metrų baseino – yra Lazdynuose, bet jis avarinės būklės. Neturėdami geros įrangos mūsų treneriai taip dirbo su dalyviais, kad jie palyginti patyrė labai mažai traumų ir sumušimų“, – dėkingumą su dalyviais dirbusiems treneriams reiškė N.Kavaliauskienė.

Didelis fizinis krūvis

Praėjusio sekmadienio laidoje kai kurie dalyviai, prieš tai buvę favoritais, krito į rezultatų lentelės apačią, o užlipus ant bokšto ar tramplino beveik kiekvieno dalyvio veiduose buvo matomas jaudulys, susikaupti šuoliui darėsi vis sunkiau. Tai, anot prodiuserės, tik dar kartą patvirtina, kad didelio fizinio krūvio reikalaujantys pasirodymai negali tęstis ilgiau.

„Praėjusį sekmadienį buvo penktoji laida ir jau jautėsi dalyvių nuovargis. Iki tol šuolius jie darė vis sudėtingesnius, o šioje laidoje jau buvo nemažai skaudžių kritimų. Tiesiog žmogaus organizmas jau nebeatlaiko to krūvio“, – dėstė ji.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Vitalijus Cololo
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Vitalijus Cololo

„Kai kurie laidoje dalyvaujantys žmonės – visiškai paprasti, neturėję intensyvaus fizinio krūvio. Sudėtinga juos visus vienodai spausti ir reikalauti vis daugiau – tai jau būtų virš jų galimybių“, – pridūrė.

Ar bus tęsinys?

Prodiuserė atviravo, kad „Šuolis“ atrado kelią į žiūrovų širdis, todėl jau pasigirdo klausimų, ar bus jo pratęsimas ir ar projektas, kaip, tarkim, šokių laidos, bus tęsiamas su kitais dalyviais.

„Mes kuriame projektus TV3 ir tiek jie, tiek mes esame labai patenkinti „Šuolio“ rezultatais. Ar bus projekto tęsinys – priklauso nuo jų, bet mes labai tikimės, kad jis turės tęsinį. Galiu išduoti, kad jau sulaukiau nemažai skambučių iš žinomų žmonių, kurie išreiškė norą dalyvauti projekte“, – intrigavo N.Kavaliauskienė.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Eglė Straleckaitė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Eglė Straleckaitė

Prodiuserė džiaugėsi, kad, nepaisant didelio nuovargio ir įdėtų milžiniškų pastangų, dalyviai šypsosi ir tikina, kad bet kokiu atveju dalyvavimas „Šuolyje“ jiems buvo naudingas ir smagus.

„Visi dalyviai vienbalsiai tvirtina, kad dalyvavimas „Šuolyje“ buvo nerealiai praleistas laikas. Džiaugėsi, kad nukrito svoris, dirbo įvairios raumenų grupės, pasitaisė sveikata. Nesvarbu, kad buvo kažkokių traumų, bet fiziškai žmonės tikrai sustiprėjo ir teigė neįsivaizduojantys, kaip pasibaigus laidai teks gyventi be baseino. Dauguma žadėjo toliau eiti į baseiną dėl savęs“, – pasidžiaugė N.Kavaliauskienė.

Prodiuserė teigė, kad startavę su didele baime, finalo jie laukia jau kur kas labiau užtikrinti ir įgavę patirties. Pirmą kartą Lietuvoje vykęs tokio tipo projektas, anot jos, pasiteisino, todėl belieka pasidžiaugti ir pasimėgauti jo superfinalu, vainikuosiančiu ilgų mėnesių triūsą.

„Tai buvo didelis iššūkis – filmavimai po vandeniu ir drėgmės pilnoje aplinkoje, ilgos treniruotės. Iš tiesų labai sunkiai „gimdėme“ šitą projektą. Startavome su labai didele baime, todėl be galo džiugu, kad žiūrovai taip šiltai jį priėmė ir susidomėjo“, – šypsojosi N.Kavaliauskienė.

Populiariojo „Šuolio“ didysis superfinalas – jau šį sekmadienio vakarą, 19.30 val., per TV3!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius