Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl nereikia gąsdinti paauglių?

Santykiai su paaugliais gali įstrigti ir net atšalti, jei su atžalomis aptardami rimtas problemas tėvai naudoja gąsdinimo taktiką. Įsivaizduodami, kad įvairiais gąsdinimais gali teigiamai paveikti vaiką, gimdytojai patenka į savotiškus spąstus, mat šis metodas neveikia arba duoda priešingų rezultatų, rašo parentingteens.about.com.
Netaikykite gąsdinimo taktikos kalbėdami su paaugliais...
Netaikykite gąsdinimo taktikos kalbėdami su paaugliais... / Photos.com

Kai pajusite, kad derėtų pagąsdinti paauglį sūnų ar dukrą norint įkrėsti jam proto,  perskaitykite šias tris priežastis, kodėl neverto to daryti.  

Gąsdinimo taktika paauglių tiesiog neveikia. Pagal išsivystymą paaugliai vis dar ieško tikrovės esmės. Mintis, kad „kažkas galėjo įvykti“, paaugliui reiškia, kad „kažkas įvyks kam nors kitam, bet ne man“. Visada lengviau ką nors paaiškinti, kai pasidalijate konkrečia informacija ar patirtimi.

Jūs prarandate paauglio pagarbą. Yra kaina, kurią turite sumokėti, jei ką nors gąsdinate, nes gąsdinimai skaudina. Kai jus kas nors skaudina, atsitraukiate ir nebegerbiate to asmens.  Taigi prieš kalbėdami su paaugliu ir ruošdamiesi imtis gąsdinimo taktikos, tiesiog uždarykite duris.

Ši taktika mažina pasitikėjimą. Tai yra bene svariausia priežastis, kodėl neverta gąsdinti sprendžiant bet kokią problemą, kilusią auginant paauglį. Pagalvokite, kad šeimoje gali pasitaikyti dar didesnių problemų, kurias reikės aptarti, norėsite, kad paauglys su jumis pasikalbėtų, paklausytų. Pasirinkite tinkamą komunikacijos būdą, kuris padėtų užmegzti nuoširdų ir produktyvų pokalbį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius