Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl princo Harry lūpos sukandimas taip sujaudino internetą?

Britų princo Harry lūpos sukandimas vestuvių metu internete įgavo savo atskirą gyvenimą – jis neskleidžia garso, tačiau gestas buvo išgirstas pasaulyje, rašo slate.com. Kuomet Meghan Markle šeštadienio rytą atsistojo šalia savo sutuoktinio švento Jurgio koplyčioje, princas Harry sušnabždėjo: „Atrodai nuostabiai“. Ir tuomet jis sukando savo viršutinę lūpą.
Princas Harry ir Meghan Markle
Princas Harry ir Meghan Markle / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Tai nebuvo akį rėžiantis veiksmas. Jis buvo subtilus, pakankamai neišreikštas, kad būtų deramas karalienės ir sausakimšos bažnyčios vikarų ir arkivyskupų akivaizdoje. Tačiau neginčijama: lūpą jis sukando mums. Greičiausiai dauguma mūsų tą būtų praleidę, jei ne socialinės medijos amžiaus šalutinis efektas – tai visus mus pavertė kūno kalbos ekspertais ar bent jau dėmesingais studentais. Visuomenė vaizdo peržiūros pakartojimo įrankius naudoja iki begalybės analizuojant mažiausias interakcijas tarp žmonių.

Pirmosiomis valandomis po karališko lūpos sukandimo, „Twitter“ naudotojai dalinosi juo džiaugsmingai kartu su gašliais komentarais iš serijos „Tas lūpos įkandimas! Meghan šį vakarą taps nėščia“. NBC lūpos įkandimą aptarinėjo tiesioginėje transliacijoje, kur laidos vedėja pripažino, kad įkandimas privertė ją vyrui parašyti SMS žinutę, kurioje ji išsakė savo pavydą.

Lūpos sukandimas buvo ne vienintelis mikro elementas iš šių vestuvių. Dar buvo ir glostymas nykščiu, apstu slaptų šypsnių ir krizenimo. Kartu jie pasitarnauja pripažindami socialinių tinklų naudotojams – romantika tarp princo Harry ir Meghan tikra, net jei jie tuo nenorėtų tikėti. Karališkosios poros santykiai paremti bendrais interesais ir įsipareigojimais labdaringai veiklai – tai viena iš moderniausių karališkų porų iki šios akimirkos.

Vestuvių akimirkos yra aštrus kontrastas kitai porai, kurios smulkius gestus socialinių tinklų vartotojai pastaruoju metu buvo linkę pernelyg analizuoti. Viešai pasirodydama su savo vyru, pirmoji JAV dama Melania Trump kelis kartus buvo užfiksuota atstumianti jo ranką ir vengianti jo prisilietimo – to pakako jos ranką pripažinti labiausiai nepaklūstančiu Donaldo Trumpo administracijos nariu.

Nors šis lūpos sukandimas, atrodo, labai skiriasi nuo M.Trump rankų gestų, kvailystė iš to daryti toli siekiančias įžvalgas apie santykius apskritai. Mes tai darome, kadangi desperatiškai ieškome patvirtinimų mūsų jau susidarytoms išankstinėms nuostatoms: ši pora yra įsimylėjusi, kol kita yra fiktyvi.

Tad galima nuosekliai nagrinėti „Twitter“ įrašus ir video įrodymus – tačiau pasirodys, kad išvados yra veikiau apie mus, nei apie analizuojamą porą. Tad eikite ir sapnuokite lūpos sukandimą – tik neapsigaukite manydami, kad žinote, ką jis reiškia, rašo slate.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius