Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokią žinią „Aš myliu Lietuvą“ dalyviams atveš griežtasis Rolandas Vilkončius?

Nauja diena Alaušo slėnio sodyboje. Vakar geltonieji atsisveikino su kauniečiu Nerijumi – kažkas juk turėjo pirmasis palikti projektą. Dabar vienu konkurentu mažiau.
„Aš myliu Lietuvą“
„Aš myliu Lietuvą“ / LNK nuotr.

Tiek kovoje dėl nugalėtojo vardo, tiek ir dėl merginų simpatijų. Vyrukai jaučiasi gerai – jie du, jos trys.

Geltonųjų komandos laukia nauja patriotinė misija. Ar tikrai Lietuvoje jau nebeįmanoma gyventi ir laikas evakuotis į londonus, amerikas, airijas ar norvegijas? Evakuotis ir vardan dolerio, svaro ar euro – palikti ne tik sodybas, bet ir artimus savo? Šiandieninės misijos idėją geltoniesiems diktuoja šio laikmečio mada tapusi Lietuvos nelaimė. Prisikimšę skrandžius sotaus lietuviško maisto, geltonieji gauna skubų iškvietimą į Rokiškį.

Aukštaičiai pakraupę nuo to, kas vyksta visoje Lietuvoje – sodybos tuštėja ne dienom, o valandom. Vien pernai Lietuvoje sumažėjo tiek gyventojų, kiek anksčiau sumažėdavo per metus – beveik šimtu tūkstančių. O tai jau ne emigracija, o tikra evakuacija, kurią būtina kuo skubiau sustabdyti.

Rokiškio miesto aikštėje vyksta jaunimo šventė – puikiausia proga geltoniesiems kreiptis į juos ir įvykdyti savo misiją. Ar Simo kalba padarė bent menkiausią įspūdį rokiškėnams, paaiškės galbūt per kitą Lietuvos gyventojų surašymą. Jei be tokių tuščių sodybų dar liks ką surašyti.

Išvargę geltonieji grįžta iš misijos Rokiškyje. Jokiame žemėlapyje nepažymėta, tačiau svarbi Lietuvos vieta, kurios negalima praeiti neaplankius ir bent trumpam nestabtelėjus atiduoti pagarbą. Kryžius kovojusiems už laisvę ir per stebuklą sovietmečiu išlikęs paminklas žymiausiam Lietuvos valdovui. Šis vakaras geltoniesiems – paskutinis svetingoje Alaušo slėnio sodyboje. Ryt šią jaukią stovyklą teks apleisti. Puiki proga kartu pasėdėti ir aptarti per dieną nuveiktus darbus.

Tačiau projekto „Aš myliu Lietuvą“ prievaizdo Rolando Vilkončiaus tonas nieko gero nežada. Kokia užduotis dar laukia? Už ką geltonieji vėl gaus velnių? Juk iš šio žmogaus iki šiol tik to ir galima buvo tikėtis.

„Aš myliu Lietuvą“ – antradienį 20.10 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius