Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kokias sukneles rinkosi JAV prezidentų žmonos

Puošni suknelė gali sukelti politinį skandalą. Vienas naujausių pavyzdžių – didžiulę kritikos laviną teko atlaikyti JAV prezidento žmonai Michellei Obamai. Ji oficialiai vakarienei su Kinijos prezidentu pasirinko ne amerikiečio, o brito dizainerio Alexander‘io McQueeno kurtą suknelę. Tad neveltui pirmųjų damų apranga prezidento inauguracijos dieną vertinama kaip atskiras politinis pareiškimas.
Michelle Obama  suknelė
Michelle Obama suknelė / „Scanpix“ nuotr.

Tokia neeilinė suknelių paroda atidaryta Vašingtone, „Smithsonian“ nacionaliniame istorijos muziejuje.

Neatsitiktinai Michelle Obama inauguracijos šventei pasirinko Kuboje gimusios ir dabar Niujorke gyvenančios Isabel Toledo bei taivaniečių kilmės amerikiečio Jasono Wu kurtus drabužius. Tokiu būdu buvo pademonstruota, kad gausios lotynų amerikiečių ir atvykėlių iš Azijos bendruomenės yra svarbi valstybės dalis.

„Chanel“ ir „Givenchy“ mados namų buvusi ištikima gerbėja Jacqueline Kenedy vyrui tapus JAV prezidentu pradėjo rinktis kone išskirtinai amerikiečių dizainerius. Tad ir inauguracijos iškilmėms suknelę jai siuvo vietinė drabužių kūrėja, pagal pačios prezidentienės pieštus eskizus.

Viena prabangiausių pirmosios damos inauguracijos suknelių galima vadinti priklausiusią Mamiei Eisenhower. Šviesiai rožinė prancūziško šilko suknelė buvo padabinta dviem tūkstančiais kalnų krištolo akelių. Taupiausia iš prezidentienių drąsiai galima vadinti Rosalynną Cartier, kuri puošnią suknelę jau buvo vilkėjusi per vyro inauguraciją į Džordžijos valstijos gubernatoriaus postą. Šis moters žingsnis sukėlė didžiulę diskusijų audrą JAV žiniasklaidoje.

Po inauguracijos pokylio suknelės daugiau nė karto nedėvimos, bet ir nekeliauja užmarštin – tradiciškai dovanojamos Amerikos nacionalinės istorijos muziejui  „Smithsonian“. Čia lapkričio 18 d. buvo atidaryta paroda, skirta pirmųjų JAV  damų inauguracijos ir oficialių priėmimų suknelėms.

Parodą galima aplankyti ir neišeinant iš namų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius