Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kone 100 tūkst. sekėjų turintis 17-metis Tomas: „Geriau mokykloje mane ne filmuotų, o pasisveikintų“

Tomui yra 17-ika metų, jis yra iš Pasvalio rajono, kuriame tėra apie 22 tūkst. gyventojų. Tačiau kitaip nei, matyt, daugelis jo bendraamžių, Tomas yra vienas populiariausių paauglių Lietuvoje – „TikTok“ platformoje jis turi beveik 100 tūkst. sekėjų. Žaibiškai išgarsėjęs vaikinas neslepia, kad žinomumas jo gyvenimą smarkiai paveikė.
Tiktokeris Tomas
Tiktokeris Tomas / Asmeninio albumo nuotr.

Šiuo metu „TikTok“ platformoje „Tarpukojo“ pseudonimu pasivadinęs Tomas yra vienas sekamiausių paauglių Lietuvoje. Juokingus vaizdo klipus keliančiam dvyliktokui tėra 17 metų, gana uždaru save vadinančiam vaikinui tai didžiuliai pokyčiai jo gyvenime.

15min jis pasakoja videoturinį pradėjęs kurti dar prieš dvejus metus. „Tuo metu prižiūrėjau sesers butą ir man pasidarė labai nuobodu, tai tiesiog pradėjau kurti trumpus, privačius vaizdo įrašus sau.

Po to juos pradėjau siųst savo draugams, kartojo, kad jie tokie juokingi, kad galbūt galėčiau kažką iš to padaryti. Tada po truputį pradėjau juos viešinti“, – sako paauglys.

Būtent „TikTok“ platformą turinio viešinimui Tomas pasirinkęs dėl jos populiarumo. Tačiau visai netrukus su žinomumu susidurti teko ir jam pačiam.

Asmeninio albumo nuotr./Tiktokeris Tomas
Asmeninio albumo nuotr./Tiktokeris Tomas

„Jausmas – neišpasakytas, negalėjau žodžiais apsakyti, kas vyksta, nes viskas vyko labai greitai. Pradžioje viskas buvo labai stabilu, maži skaičiai, pakildavo vienas kitas, o po to labai greitai šoko aukštyn, – pasakoja paauglys. – Net negaliu apsakyti, kaip gerbiu mane sekančius žmones, nes skaičius tikrai labai didelis.“

Norėtų, kad sekėjai jo nefilmuotų

Įvardyti žinomumo privalumus turinio kūrėjui pasirodo paprasta. „Didžiulis pliusas tas, jog mane tai priverčia jaustis mylimam, pripažintam, pastebėtam. Esu gana uždaras, savotiškas žmogus, todėl man labai reikėjo pripažinimo, pastebėjimo“, – sako paauglys.

Tomas tikina, kad tai jam iš esmės padėję susirasti ir naujų draugų. Kaip sako vaikinas, dabar mokykloje jį žino beveik visi moksleiviai, kas yra ir gerai, ir blogai, mat neseniai mokyklą pakeitusį Tomą visi žino, o jis jų – ne.

„Iš dalies man tai labai patinka, bet kas šiek tiek mane išmuša iš vėžių, tai kad jeigu per ilgąją pertrauką praeinu pro mokyklą ar kitus pastatus, visada į mane tiesiog žiūri žmonės. Nėra labai malonus jausmas, kai į tave tiesiog žiūri arba tyliai šnabždasi. Kitas dalykas – dar ir be žinios fotografuoja bei filmuoja“, – pasakoja pašnekovas.

Asmeninio albumo nuotr./Tiktokeris Tomas
Asmeninio albumo nuotr./Tiktokeris Tomas

Pasisveikinti su linksmų vaizdo įrašų kūrėju prieina tik patys drąsiausi. O gaila, nes vaikinas mielai priimtų daugiau žmonių į draugų ratą.

„Man labai patinka, kai žmonės prieina, pasisveikina arba užveda bent trumpą pokalbį“, – sako Tomas ir priduria: „Manau, kad kiti galbūt manęs bijo.“

Mama „TikTok’o“ veikla domisi nedaug

Nors nuo Tomo vaizdo įrašų ošia didžiulė lietuviškojo „TikTok’o“ dalis, vaikino šeima apie kūrybinius jo užmojus žino palyginti nedaug. Štai, tarkim, tiktokerio mama vargu ar suvokia, kad paauglį seka tiek žmonių, kiek gyventų keturiuose Pasvalio rajonuose.

„Mano mama nelabai domisi „TikTok’u“, – prisipažįsta pašnekovas. – Bet ji suteikia man visą kūrybinę laisvę, dėl ko labai džiaugiuosi.“

Šiek tiek daugiau bendradarbiavimo Tomas turi su sese, kuri už jį yra vyresnė. Kaip sako Tomas, iš jos jis sulaukia ir pastabų, kas galbūt jai atrodo netinkama, ką reikėtų tobulinti dar prieš vaizdo įrašams pasirodant.

O štai mokytojai, tikėtina, nė nenutuokia apie jaunojo tiktokerio veiklas. „Nemanau, kad jie tai žino, bet tai yra labai gerai“, – džiaugiasi pašnekovas.

Visgi vaikinas neslepia, kad jo pamiltas užsiėmimas kartais kiša koją mokslams, ypač dabar, kai stojamieji egzaminai – jau čia pat.

„Būna atvejų, kai turiu sėdėti prie knygų, ruoštis kontroliniui, bet platforma mane tiesiog šaukia. Juk labai įdomu paskaityti vieną kitą komentarą, atsakyti ar tiesiog užmesti akį į tai, kas vyksta mano profilyje. Bet smarkiai susikaupus tai gali ir netrukdyti“, – tikina paauglys.

Platforma padėjo atrasti save

15min pokalbio metu Tomas ne kartą nevengia padėkoti savo sekėjams. Jeigu ne jie, kaip jis mano, vargu ar būtų atradęs savo pašaukimą.

„TikTok’as“ man labai padėjo atrasti save, pamatyti tam tikrą prasmę gyvenime, pagalvoti apie ateitį. Jeigu nepasiseks mano planai su studijomis, tuomet savo gyvenimą norėčiau sieti su socialiniais tinklais“, – prisipažįsta vaikinas.

Šiuo metu iš savo kūrybinių veiklų kūrėjas turi galimybę ir užsidirbti, nors to plaformoje galbūt ir visai nesimato. Kaip sako, iš šios veiklos net ir pragyventi įmanoma, tad ta galimybe jis ir nevengia pasinaudoti.

Anksčiau, dar būdamas jaunesnis, Tomas bendradarbiavo su prekės ženklais, tačiau prisipažįsta, kad nuo to nudegė, gal dar ne visai suprasdamas, kaip šie darbai veikia. „Dabar partnerystes renkuosi labai atsargiai“, – atskleidžia.

Asmeninio albumo nuotr./Tiktokeris Tomas
Asmeninio albumo nuotr./Tiktokeris Tomas

Visgi darbas su prekės ženklais jauniesiems „influenceriams“ nėra toks paprastas. „TikTok’e“ bendradarbiauti yra sudėtingiau, nes savo tiktoko platformą reikia susieti su kita platforma ir joje turi kurti vaizdo įrašus arba pasirinkti tam tikrą grotažymę ar garsą. Nors ir kuriu savo malonumui, bet kodėl nepasinaudojus ir uždarbio galimybe“, – mintimis dalijasi paauglys.

Beje, Tomas visai neslepia ir to, jog nusifilmavęs „TikTok’e“ suprato, kad galbūt studijoms rinksis aktorystę Kaune. Jis prisipažįsta, kad problemų dėl to gali kilti, nes stojamiesiems egzaminams dar nė kiek nesiruošė.

„Labai laukiu, bet nerimas labai didelis. Neįsivaizduoju, kas man gali nutikti, galbūt visai nepasiseks ir amerikietiškais kalneliais nuvažiuosi žemyn.

Mano pasiruošimas dar nevyksta, šiek tiek užsisėdėjau, bet tuo nesidžiaugiu. Dabar galvoju, kad nieko nespėsiu, niekur neįstosiu, nepasiseks, tai tiesiog sėdžiu sau prie kompiuterio ir mokausi istorijos egzaminui“, – šypsosi Tomas.

Apskritai vaikinas sako turintis daug baimių ir kaip dvyliktokas, ir kaip labai viešas žmogus. Tačiau jo intravertiškai sielai karantinas yra geresnis etapas, kuomet užsidarius namie jis gali pasinerti į mylimas veiklas.

„Man labai patinka mokytis iš namų, nes mokykloje jaučiuosi labai nejaukiai, kai labai daug žmonių aplink mane… Jaučiuosi, tarsi mane kažkas stebėtų 24 val. per parą. Todėl man mieliau sėdėti savo kambary ir skaityti.

Dėl „TikTok’o“ – sakyčiau, kad karantinas turi ir kitų pliusų. Kadangi nereikia į mokyklą, kiti jame užsisėdi ir man tai, aišku, yra privalumas, nes auditorija auga greičiau“, – pasakoja Tomas.

Paauglys prisipažįsta išgyvenantis visokių etapų – ir lengvesnių, ir sunkesnių. Netgi kai kurie jo vaizdo įrašus kartais vadina itin liūdnais, akcentuoja tai komentaruose. Tomas tikina besistengiantis savo nuotaikų kaitos taip tiesiogiai netransliuoti, nors tai ir pavyksta ne visada.

„Esu labai uždaras žmogus, kartais tikrai paliūdžiu ir tai perteikia mano trumpi įrašai. Dėl jų nelabai džiaugiuosi, nes stengiuosi žmonėms nerodyti tos mano pusės, norisi rodyti tai, kas mano gyvenime spindi, šviečia. Visgi kartais būna debesėlių…“ – atvirauja vaikinas.

Tačiau liūdnomis spalvomis jis visko tapyti neketina. Kaip sako, ta socialinių tinklų kaukė, kurią užsideda ir kuri yra dažnai būdinga aktoriams, jam padeda save matyti visai kitokį. Ir tas kitas jo veidas tiktokeriui yra ne ką mažiau įdomus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius