Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Konkurse „Nauja daina 2010“ Rūta Ščiogolevaitė vėl liko antra (nuotraukos)

Penktadienio vakarą Ūkio banko teatro arenoje vyko konkurso „Nauja daina 2010“ finalas. LNK televizijos žiūrovai geriausiu projekte „Nauja daina 2010“ skambėjusiu kūriniu išrinko dainą „Sparnai gerumo“, kurią atlieka jos autorė Laura Remeikienė.
Konkurse „Nauja daina 2010“ Rūta Ščiogolevaitė užėmė antrą vietą
Konkurse „Nauja daina 2010“ Rūta Ščiogolevaitė užėmė antrą vietą. / BFL/Mindaugo Vaičiulio nuotr.

Geriausios dainos kūrėja apdovanota 7 000 litų vertės piniginiu prizu. Antrą vietą projekto finalą stebėję televizijos žiūrovai skyrė Rūtai Ščiogolovaitei, atlikusiai kūrinį „Leisk pasidalinti“ (muzika – Pavelo Murašovo, žodžiai – Rūtos Ščiogolovaitės), – laimėtojai džiaugėsi kišenes papildę 5 000 litų. Trečią vieta tenkintis teko Anatolijui Oleinikui su savo paties kūrybos daina „Leisk man skristi“ – jis apdovanotas 3 000 litų.

Vienas iš šio dainų autoriams skirto konkurso organizatorių – Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra (LATGA-A) – įsteigė papildomą 5 000 litų vertės piniginį prizą „Už originalumą ir kūrybinius ieškojimus“. Prizu džiaugtis galėjo grupė „Pievos“ su daina „Būsi, liksi“ (muzika – Virginijos Skeirienės, žodžiai – Algirdo Svidinskio).

Prizinių vietų nugalėtojai nuspėjami, atrodė, viso renginio metu: konkurso finalo vedėjai Jonas Radzevičius ir Marius Berenis nuolat pranešdavo žiūrovams tarpinius rezultatus – per projekto finalą jie beveik nesikeitė.

BFL/Mindaugo Vaičiulio nuotr./Konkurse Nauja daina 2010 iarinkta geriausia praėjusių metų daina
BFL/Mindaugo Vaičiulio nuotr./Konkurse „Nauja daina 2010“ išrinkta geriausia praėjusių metų daina

Projekte dalyvavo visi norintys – scenoje žiūrovai matė ne tik tokius puikiai pažįstamus veidus kaip R.Ščiogolovaitę, Liną Adomaitį ar Rositą Čivilytę, bet ir menkai žinomus konkurse dalyvauti panorusius ir iki pat finalo atkeliavusius atlikėjus. Finale žiūrovai išgirdo 15 skirtingų dainų ir už jas balsavo skambindami arba siųsdami trumpąsias žinutes.

Renginio metu ne tik skambėjo dainos, bet ir buvo kalbinami jų autoriai, kiti muzika besidomintys bei visuomenei pažįstami žmonės. Vis dėlto ne visi žodį gavusieji puolė aklai girti konkurse dalyvaujančių muzikantų: štai dainų autorius Teisutis Makačinskas, paklaustas, ko trūksta projekto dalyvių dainoms, atsakė pasigendąs melodingumo, o į klausimą, ko apskritai reikia muzikantui, nedvejodamas atsakė: „Polėkio ir akiračio platumo, bet daryti reikia savaip.“

Iš viso šiame radijo stoties „Lietus“ bei LATGA-A organizuotame konkurse dalyvavo 124 skirtingos dainos, iš jų projekto tinklalapio lankytojai išrinko 15 finalinių pasirodymų. Tiesiogiai konkurso finalą transliavo televizija LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius