Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurse „Šok!“ geriausio šokėjo vardą ir 10 tūkstančių litų iškovojo duetas „LowAir“

Sekmadienį finišo tiesiąją pasiekė nacionalinis šokio talentų konkursas „Šok!“. Projekto superfinale dėl geriausio šokėjo vardo susikovė solistai Miglė Praniauskaitė, Lukas Bernardas Remiševskis, duetas „LowAir“ ir grupės „Gelmė“ bei „Project“. Kovos tarp dalyvių būta atkaklios, tačiau susumavus žiūrovų balsus paaiškėjo, kad 10 tūkst. litų prizą ir geriausio Lietuvos šokėjo vardą pelnė duetas „LowAir“.
„LowAir“
„LowAir“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Auksinis penketukas paskutinį kartą didžiojoje LRT Didžiojoje studijoje parodė po du šokio spektaklius – vieną išsirinktą geriausią šokį iš finale rodytųjų bei naują specialiai superfinalui parengtą sau įprasto šokių stiliaus pasirodymą, kurį padėjo rengti profesionaliausi choreografai Lietuvoje.

„Šok!“ projekto teisėjai Birutė Letukaitė, Jūratė Sodytė, Gytis Ivanauskas ir Dainius Žebrauskas-Skruzdėliukas, viso projekto metu dalyvių karščiausi gerbėjai, negailestingi kritikai, jautriausi žiūrovai ir didžiausi palaikytojai, sekmadienį visišką sprendimo teisę atidavė žiūrovams, kurie balsuodami parodė, kas per 14 savaičių užkariavo jų širdis ir yra labiausiai vertas geriausio Lietuvos šokėjo vardo.

Scenoje pirmasis pasirodė L.B.Remiševkis, kuris kartu su dviem merginomis atliko energingą šokį. „Nėra kalbėti ką, nes pasirodymas buvo labai geras. Luko dalyvavimas projekte davė daug ne tik jam, bet ir žiūrovams. Pamenu, kai jis atėjo pirmą kartą: labai subrendo nuo pradžios Lukas, šiandien parodė, kad gali dirbti tiek vienas, tiek komandoje. Ta technika, kurią jis demonstruoja pagal amžių, yra kažkas nerealaus. Nemanau, kad yra Lietuvoje antras toks vaikas, kuris galėtų pademonstruoti tai, ką scenoje išdarinėja Lukas“, – berniuką gyrė  D.Žebrauskas-Skruzdėliukas.

Lukas Bernardas Remiševskis
Lukas Bernardas Remiševskis

Modernaus šokio šokėja Miglė finale atliko jausmingą šokį, kurio pabaigoje pasiėmė žirkles ir tiesioginės transliacijos metu nusikirpo plaukus. „Plaukai ataugs, tik nežinau, kiek reikės laiko, kad užgytų žaizda, kurią padarei mano širdyje. Tu ją sužeidei. Priimk tai, kaip komplimentą, nes tavo šokis visada mane sujaudina iki gelmių“, – po merginos pasirodymo emocijomis dalijos G.Ivanauskas.

Šokių trenerių komanda „Project“ sulaukė komisijos narių  liaupsių. „Mane žavi jūsų energetika, niekada nežinai, kur jūs mus nuvesite – kiekvieną kartą vis nustebinate. Jūs esate šokėjai, kurie gerai šoka individualiai ir kaip komanda. Šokate gerai, jei nešoktumėte gerai, čia jūsų nebūtų“, – po pasirodymo sakė J. Sodytė.  

„Project“
„Project“

Vėliau scenoje pasirodymą surengė duetas „LowAir“. „Man labai liūdna, nes šokis buvo labai jautrus ir subtilus. Džiaugiuosi, kad finale visi įdėjo daug energijos, pastangų ir savęs. Ačiū jums labai. Galėčiau žiūrėti ir žiūrėti jūsų pasirodymą“, – gyrė porą G.Ivanauskas. Komisijos narė Birutė Letukaitė pridūrė: „Aš labai džiaugiuosi, kad Lietuvos šokio pasaulyje yra ši pora. Puiku matyti brandą scenoje, kai žiūrovus paperka tranki muzika, o jie duoda kažką daugiau.“

Jaunučių grupė „Gelmė“ finalui pasirinko modernaus šokio kompoziciją, kuri sulaukė itin gausaus publikos palaikymo. „Šiandien kaip ir kiekvieną kartą jūs mus pakerėjote. Jūsų vadovei reikia kabinti medalius, kokius tik galima rasti Lietuvoje. Pas ją reikėtų siųsti vaikus mokytis, nes nei viena valstybinė choreografijos mokykla neparuošė per tokį trumpą laiką tokio lygio šokėjų. Jie dar yra tik vaikai, o jau pasiekė tokį aukštą lygį“, – po pasirodymo sakė Birutė Letukaitė. Jūratė pridėjo, kad „Gelmė“ yra jos projekto favoritai.

„Gelmė“
„Gelmė“

Po pasirodymų buvo sustabdytas žiūrovų balsavimas. Audrius Giržadas vienas po kito vardijo dalyvius, kurie scenoje atliks antrą šokį. Deja, tačiau mažiausiai balsų surinkęs Lukas Bernardas atsisveikino su konkursu ir toliau į finalą nepateko.

Antroje projekto dalyje dalyviai kartojo savo pasirodymus – jie pasirinko labiausiai įsimintiną, mėgstamą pasirodymą, kurį jau buvo atlikę prieš tai kitose laidose. Komisijos nariai po dalyvių pasirodymų nebekomentavo, o tiesiog išsakė savo šventinius palinkėjimus.

Miglė Praniauskaitė
Miglė Praniauskaitė

Miglė Praniauskaitė liko ištikima modernaus šokio žanrui, „Project“ šokių aikštelėje užkūrė tikrą pirtį energingais ritmais, privertusiais publiką klykti ir judėti drauge. „LowAir“ duetas scenoje įkūrino legendinį Čarlį Čapliną, o „Gelmė“ pasirinko lietuvių liaudies šokį.

Kovos tarp dalyvių būta atkaklios, tačiau susumavus žiūrovų balsus paaiškėjo, kad 10 tūkst. litų prizą ir geriausio Lietuvos šokėjo vardą pelnė duetas „LowAir“. Jie iš viso surinko 4605 žiūrovų balsus. Antroje vietoje liko vaikų modernaus šokio vaikų kolektyvas iš Pabradės „Gelmė“ (4038 žiūrovų balsai), trečioje – 25-erių šokio pedagogė, sostinėje gyvenanti Miglė Praniauskaitė (2417). Ketvirti – specialiai projektui „Šok!“ susibūrusi profesionalių choreografų grupė „Project“ iš Kauno (2181).

„LowAir“
„LowAir“

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius