Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovo 11-ąją – gražiausios žinomų žmonių padėkos: džiaugiasi suteikta laisve ir galimybe pildyti svajones

Kovo 11-ąją visa Lietuva švenčia Nepriklausomybės atkūrimo dieną, kurią kiekvienas prisimename kaip išsvajotos laisvės pradžią. Šią dieną savo mintimis pasidalijo ir ne vienas žinomas žmogus, dėkojęs už kiekvieną suteiktą galimybę, laisvės įkvėpimą ir drąsą kovoti už savo šalį.
Indrė Kavaliauskaitė, Jonas Nainys, Eimutis Kvoščiauskas
Indrė Kavaliauskaitė, Jonas Nainys, Eimutis Kvoščiauskas / 15min klijuotė

Gintarė Gurevičiūtė ankstų ketvirtadienio rytą pradėjo nuo sveikinimo Lietuvai. Rankose laikydama trispalvę ir stovėdama šalia Gedimino bokšto, ji padėkojo visiems, kurie prieš 31-erius metų išdrįso padėti parašą ant dokumento, nulėmusio laisvę.

„Ačiū tiems, kurie prieš 31-erius metus nepabijojo padėti savo parašą už mūsų visų laisvę. Su kovo 11-ąja visus! Kad mūsų nepaprastai graži šalis klestėtų!“ – savo socialinio tinklo paskyroje pasidalijo G.Gurevičiūtė.

Indrė Kavaliauskaitė Kovo 11-ąją paminėjo prisimindama fotosesiją, kurioje vilkėjo tautinį kostiumą. Negana to, moteris simboliškai stovėjo šalia sraigtasparnio – juk kaip tik dabar siekia gauti piloto licenciją.

„Laisvė ne tik svajoti. I will ride, I will fly, chase the wind, touch the sky! P.S. Kaip aš sugalvojau skraidyti? Bet juk skraidžiau visą laiką!“ – rašo I.Kavaliauskaitė.

Oskaras Koršunovas valstybei ir visiems jos gyventojams svarbią dieną prisimina ir dėl kito įvykio. Pasirodo, nepriklausomybės atkūrimo diena turėjo lemiamą posūkį režisieriaus „Ten būti čia“ spektakliui. Iki Kovo 11-osios spektaklis buvo draudžiamas, tačiau praėjus 11 dienų lietuviai galėjo išvysti bene pirmąją premjerą nepriklausomoje Lietuvoje.

„Kovo 11-oji, tai didžiausias stebuklas, patirtas gyvenime. Tai ne tik faktas atminty, bet neužmirštama emocinė patirtis. Tai gražiausias ir viltingiausias laikas. Po Kovo 11-osios, praėjus dar vienuolikai dienų, kovo 22-ąją įvyko mano pirma premjera „Ten būti čia“ pagal Daniilą Charmsą.

Nebūtų Kovo 11 d., nebūtų ir kovo 22 d., nes iki tol D.Charmsas buvo uždraustas. Nuo to laiko aš visuomet apčiuopiamai jaučiau valstybės ir savo teatro kūrimosi sąsajas, kaip, matyt, ir kiekvienas kažką kuriantis ir veikiantis žmogus. Kuriasi valstybė, kuriasi ir mūsų galimybės ir atvirkščiai. Patyręs sistemą, kurioje esi tik varžtelis, jaustis bendroj kūrybos versmėj – tikras stebuklas. Su Kovo 11-ąja, mūsų visų stebuklu!“ – istoriniu prisiminimu pasidalijo režisierius O.Koršunovas.

Savo padėką išreiškė ir Vidas Bareikis. Dainininkas džiaugiasi, kad šiomis dienomis gali būti apsuptas mylinčių žmonių, nevaržomai užsiimti mėgstama veikla bei mėgautis supančiais Lietuvos gamtos turtais.

„Sveikinu visus su Kovo 11-ąja! Ačiū tiems žmonėms, kurie prieš 31-erius metus nepabūgo kovoti dėl laisvės. Šiandien ja džiaugiamės mes ir tai yra neįkainuojama.

Būti apsuptam mylinčių ir ta pačia kalba kalbančių žmonių, užsiimti savo mylima veikla, mėgautis mane supančiais Lietuvos turtais – miškų ramybe, jūros didingumu, savo miesto istorijų ir paslapčių. Ir, aišku, su pasididžiavimu nešti Lietuvos trispalvę – tai man yra laisvė. Visus su Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena“, – sveikinimą parašė V.Bareikis.

Gerdai Žemaitei Nepriklausomybės atkūrimo diena primena du be galo brangius žmones – tėtį ir senelį. Nors abiejų šiai dienai jau nebėra, tačiau garsi laidų vedėja prisimena kiekvieną jų pasakojimą apie praeitį, kuri laikui bėgant atnešė laisvę.

„Meilė tėvynei man įskiepyta nuo mažumės. Ko gero, todėl, kad augau tikrų patriotų šeimoje. Mano senelis Juozas, kurio šiandien tarp mūsų jau nebėra, nuolat pasakodavo istorijas iš savo patirties. Kai buvau maža mergaitė, tie prisiminimai atrodė lyg ištrauka iš baisios pasakos. Tačiau tai buvo tikrų tikriausia mūsų tautos istorija. Ir tik užaugusi aš supratau visą esmę ir tuos protu nesuvokiamus įvykius, kuriuos teko išgyventi mano mylimam seneliui.

Buvęs tremtinys, partizanas, vėliau savo duoklę tėvynei atidavęs kaip šaulys. Širdis, kuri visą gyvenimą degte degė meile savo gimtinei, negalėjo nepasėti to grūdo, savo vaikų ir anūkų širdyse. Mūsų meilė Lietuvai atsispindi ir šiose nuotraukose, kurias saugau kaip atminimą savo vaikams ir anūkams.

Dviejų man be galo brangių žmonių, kurie šypsosi nuotraukose, jau nebėra. Mano senelio ir tėčio. Tačiau jie mano širdyje gyvens amžinai, kaip ir meilė Lietuvai! Už laisvę! Už meilę! Ir apsikabinimus, kurių šiandien labai trūksta. Bet tikiu, kad jau greitai mes įveiksime ir mūsų laisvę pavogusią pandemiją. Tik būdami vienybėje mes galime nugalėti net ir nematomą priešą!“ – reikšminga šeimos istorija ir linkėjimu tėvynei dalijasi laidų vedėja.

Gran Kanarijos saloje keliaujantis Eimutis Kvoščiauskas taip pat pasidalino išradingu sveikinimu: „Už laisvę! Už meilę! Už pagarbą kitam žmogui! Su Kovo 11-ąja, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena!“

Beata Nicholson Kovo 11-ąją pradėjo su saldžiais pagyrimais ir linkėjimais Lietuvai. Ji ne tik pabrėžė, kad po sunkesnių akimirkų ateina geros, bet ir svarsto, kur pasaulyje geresnis varškės sūris su kmynais?

„Tegul mūsų visų medaus mėnuo su Lietuva niekada nesibaigia. Kaip ir visur geresnių ir sunkesnių dienų pasitaiko, bet visada yra šimtai gerų priežasčių ir progų pagirti ne tik savo artimą, bet ir Lietuvą. Tai dabar prašau pagyrimų savo šaliai – juk 31-eri metai nepriklausomybės, tai trys man nuostabūs dalykai Lietuvoje.

Ryškūs metų laikai, vaikus neša gandrai arba kopūstuose randami, ryšys su žeme puikus, kur kitur pasaulyje rasi tokį skanų varškės sūrį su kmynais? O jei dar medaus šaukštelis šalia, tai ir jūs netylėkit – net mažiausios detalės vertos pagyrimo ir dėmesio!“, – socialiniame tinkle pasidalijo laidų vedėja.

Šaulio priesaiką davęs Jurijus Veklenko taip pat nepraleido progos pasveikinti su Nepriklausomybės atkūrimo diena: „Su Kovo 11-ąja! Šią saulėtą dieną aš garsiai su pilna širdimi ištariau priesaikos žodžius ir tapau Šaulių sąjungos dalimi, tapau Šauliu!“

Jonas Nainys šventinę dieną pasitiko su prisiminimu apie tautinį kostiumą: „Su švente, Lietuva, su Kovo 11-ąja.“

Su Nepriklausomybės atkūrimo diena pasveikino ir ilgametis Šaulių sąjungos narys Gabrielius Liaudanskas-Svaras: „Su švente, kurios atsiradimą daugelis mūsų matė, išgyveno ir dalyvavo! Lietuva ir toliau bus gyva ir laisva tik mūsų darbų dėka. Tai būkim stiprūs ir verti. Su švente!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius