Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovo 8-oji garsių moterų akimis

Kovo 8-oji vertinama prieštaringai. Tuo tik dar kartą įsitikinome išklausę trijų ryškių moterų nuomonių. Parlamentarė Loreta Graužinienė, Amerikos lietuvė Nijolė Kupstas-Byla ir dainininkė bei verslininkė Daina Bilevičiūtė naujienų portalui 15min.lt pasakoja, ką joms reiškia ši diena.
L.Graužinienė įsitikinusi, jog kovo 8-oji - svarbi diena kiekvienai moteriai.
L.Graužinienės įsitikinimu, kovo 8-oji – svarbi diena kiekvienai moteriai. / „Scanpix“ nuotr.

Darbietei L.Graužinienei kovo 8-oji yra pagarbos moteriais ženklas. Esą kiekviena moteris laukia akimirkų, kai ją prisimena ne tik vyras, bet ir kolegos, bendradarbiai, pažįstami. „Tai graži šventė, ji man suteikia džiaugsmo“, – 15min.lt kalbėjo L.Graužinienė.Kovo 8-oji – pagarbos moteriai ženklas, – mano L.Graužinienė.

Moters teigimu, net vienintelė tulpė dailiosios lyties atstovėms sujaudina širdį. „Kiekviena moteris tampa geresnė, švelnesnė“, – mano parlamentarė.

Paklausta, ar nemano, kad vyrai moteris turėtų sveikinti dažniau nei vien kovo 8-ąją, Seimo narė tikino, jog kovo 8-oji – visuotinė šventė, kai moteris sveikina daugybė vyrų. Esą jei gėlės teikiamos dažniau, tai paprastai daro tik vienintelis vyras.

L.Graužinienė sakė specialiai kovo 8-osios nešvenčianti, tačiau iš savo vyro kiekvienas metais sulaukianti gėlių. „Šeimoje švenčiame motinos dieną. Ji turi kitą prasmę. Tai ne tik moters, bet ir mamos pagerbimas“, – 15min.lt pasakojo L.Graužinienė.

Už Kaziuko mugę

"Keli vyrai mane jau pasveikino nuoširdžiai, kaip ir kiekvienais metais. Apdovanojo tulpėmis ir baltomis rožėmis sušildė širdį, pabučiavo į ranką“, – pokalbį pradėjo N.Kupstas-Byla.

Irmanto Gelūno/„15min.lt“ nuotr./Nijolė Kupstas
N.Kupstas-Byla kovo 8-osios nesureikšmina

Moters teigimu, jai ši diena nėra šventė. „Tai – paprasta diena. Tikrai nėra taip, kad aš šią dieną minėčiau. Ypatingų sentimentų neturiu“ – tikino Amerikos lietuvė.

Moteris pasakojo, jog gyvendama Amerikoje kovo 8-osios taip pat nešventė, tačiau neslėpė, kad vyras ją visuomet pasveikindavo. „Pajuokaudavo vyras, pasveikindavo. Įteikdavo gėlių ir šokolado, eidavome į restoraną pavalgyti, tačiau šios šventės nesureikšminu“, – sako N.Kupstas-Byla.

Moters teigimu, jai daug mielesnė Kaziuko mugė. Esą Kazimierinės – daug reikšmingesnė šventė.

„Jau buvau sveikinti keleto Kazimierų, tai didelė šventė“, – mano N.Kupstas-Byla.

Pabučiavo ar įkando?

„Scanpix“ nuotr./D.Bilevičiūtei - dar viena netikėta akistata su pareigūnais.
D.Bilevičiūtė mano, kad moterims gėlių, bučinių ir dėmesio nebūna per daug.

15min.lt dainininkė D.Bilevičiūtė tikino dar kovo 8-osios išvakarėse švenčianti. „Pas mane šiuo metu yra 18 žmonių. Gavau dovanų labai gražią gėlę ir fantastišką šilkinę tuniką su drakono piešiniu. Visą tai – kovo 8-osios proga”, – džiaugėsi moteris.

D.Bilevičiūtės manymu, moterims niekada nebus per daug gėlių, bučinių ir dėmesio. „Vyrai mane visuomet pasveikina, dovanoja gėlių“, – pasakojo dainininkė.

Visuomenėje žinoma ponia mano, kad moterys ypač pastaruoju metu itin daug dėmesio skiria vaikams, namams, vyrams ir šeimai. „Kovo 8-ąją reikia švęsti. Mums, moterims, taip pat reikalingas dėmesys“, – įsitikinusi garsenybė.

„O, mane, žinokit, jau bučiuoja!”, – džiaugėsi D.Bilevičiūtė.

„Tu man įkandai ar bučiavai?, – kitame laido gale vyriškio paklausė dainininkė. 

„Bučiavau“, – juokdamasis atsakė Dainos svečias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius