Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kovotoją J.Mocką ringe palaikiusi mylimoji V.Šaulytė: „Svarbiausia, kad liktų sveikas ir gyvas“

Stilistė Viktorija Šaulytė džiaugiasi savo mylimojo Juliaus Mockos pergale – vėlų šeštadienio vakarą vienas pajėgiausių Lietuvos kovotojų įveikė šveicarą Patricką Schmidą. Kovą stebėjusi V.Šaulytė pripažįsta, kad mylimajam visa širdimi linki kuo daugiau pergalių, tačiau svarbiausia jai, kad Julius iš ringo išeitų sveikas ir gyvas.
Viktorija Šaulytė ir Julius Mocka
Viktorija Šaulytė ir Julius Mocka / 15min nuotr.

„Per varžybas man neišeina net ramiai nusėdėti – vis stojuosi, vėl sėduos, dar spėju pasimelsti mintyse, jei pamatau, kad smūgis buvo stipresnis. Ir labai smarkiai rėkiu – matyt, man tuomet būna lengviau. Stebėdama Juliaus kovas pergyvenu tūkstantį emocijų“, – 15min pasakojo šeštadienio vakarą J.Mockos ir P.Schmido kovą „KOK World Championship“ turnyre stebėjusi V.Šaulytė.

V.Šaulytė teigė, kad jos palaikymas mylimajam svarbus ne tik pasiruošimo ar varžybų metu, bet ir po kovos.

„Aš nelendu jam į akis su juokingais pasisakymais „Juliuk, tu pavarysi“. Jam to ir nereikia. Mes daug kalbamės, tariamės apie aprangą, kaip sekas pasiruošimas, kaip jaučiasi, aptariam spaudos konferenciją, priešininką ir panašiai. Kovos dieną Julius susikoncentruoja į save, todėl būna gana tylus ir susikaupęs. Aš niekada neinu į užkulisius, nes žinau, kad jam svarbu nesiblaškyti ir būti susikoncentravus į save. Todėl varžybas stebiu salėje, o po varžybų šaldau jam kojas“, – juokėsi V.Šaulytė.

Foto PRO nuotr./Julius Mocka ir Viktorija Šaulytė
Foto PRO nuotr./Julius Mocka ir Viktorija Šaulytė
Asmeninė nuotr./Viktorija Šaulytė ir Julius Mocka
Asmeninė nuotr./Viktorija Šaulytė ir Julius Mocka

Varžybų metu gausu skaudžių smūgių, būna ir kraujo. V.Šaulytė į tai reaguoja audringai, bet drauge supranta, kad traumos dažnai yra neišvengiamos.

„Kai pradėjome draugauti, man išvis neleido eiti stebėti varžybų, bet aš vis tiek nuėjau. Kai dabar paklausiau, kodėl neleido, sakė, kad bijojo, jog aš galiu labai išsigąsti. Vis tik negalėčiau ramiai sėdėti namuose ir laukti skambučio, ar jis yra sveikas ir ar viskas gerai“, – sakė V.Šaulytė.

Tad V.Šaulytei svarbiausia ne varžybų rezultatas, o tai, kad po kovos iš ringo J.Mocka išeitų sveikas.

„Kai visi svarsto, laimės ar pralaimės, mano mintyse sukasi tik vieni žodžiai: svarbiausia sveikas, svarbiausia gyvas! Jis niekada nevaidina kažko, nedaro šou tik tam, kad pasirodytų. Jis kovoja profesionaliai. Tyliai, nuoširdžiai siekia savo tikslo ir kartoja sau, kad svarbiausia – išlikti žmogumi. Ir visada išlieka!“ – po kovos socialiniame tinkle rašė V.Šaulytė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Viktorija Šaulytė: „Taip, mano krūtinė natūrali. Taip, aš neturiu ko gėdytis“

Asmeninė nuotr./Julius Mocka ir Viktorija Šaulytė
Asmeninė nuotr./Julius Mocka ir Viktorija Šaulytė

Varginančioje kovoje šveicarą Patricką Schmidą šeštadienio vakarą įveikęs Julius Mocka po kovos žiūrovams pranešė, kad tai buvo jo paskutinė kova Lietuvoje. „Turiu kitų planų. Linkiu ir jums išlikti alkaniems ir klausyti to, ką sako širdis“, – po kovos mįslingai kalbėjo J.Mocka.

Sekmadienį 15min J.Mocka patikslino, kad jeigu kovos, tai tik užsienyje. Lietuvoje planų Julius kovoti neturi.

„Taip pat noriu mokytis, padėti žmonėms ir sportininkams. Planuoju užsiimti psichologija ir saviugda“, – sakė J.Mocka.

O ką darytų Viktorija, jeigu Julius ilgesniam laikui išvyktų iš Lietuvos?

„Paprastai tie išvažiavimai kovoti į užsienį nebūna ilgi. Sportininkai išvažiuoja, vyksta turnyras, o po jo grįžta. Aš laukiu Lietuvoje, tuo metu būna labai sunku, bet susirandu, per kur galėčiau varžybas pamatyti tiesiogiai“, – 15min pasakojo V.Šaulytė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuva prieš pasaulį: varginančios kovos, H.Vikšraičio triumfas ir S.Maslobojevo pamokos graikui

Luko Balandžio / 15min nuotr./Julius Mocka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Julius Mocka

15min primena, kad „KOK World Championship“ kovoje su šveicaru Patricku Schmidu šeštadienio vakarą Julius Mocka iškovojo pergalę.

Šveicaras į ringą kopė demonstruodamas milžinišką pasitikėjimą savimi, bet ne veltui – jau pirmajame raunde lietuviui teko sugerti nemažai P.Schmido smūgių. Šveicaras silpnokai dirbo kojomis, tačiau rankų smūgiais kėlė problemų „Siemens“ arenos numylėtiniui. Antrajame raunde pagaliau ir J.Mocka pramušė varžovo gynybą, tačiau išsekusio varžovo į nokdauną pasiųsti nepavyko.

Trečiame raunde sportininkai bandė išlaikyti intensyvumą, bet smūgių efektyvumas krito, smūgių kojomis apskritai neliko. Po lygios kovos teisėjai skyrė papildomą raundą. Jo metu J.Mocka kojos smūgiu apsisukant „kabino“ varžovo galvą, sukeldamas ovacijas tribūnose, tačiau susvirduliavęs P.Schmidas demonstratyviai parodė, kad tai niekis. Vis dėlto lietuvio aktyvumo pakako, kad teisėjai pergalę skirtų jam.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Sudie“ ringe taręs J.Mocka: „Ateina laikas, kai tiesiog nebejauti alkio“

Susipažino realybės šou

Viktorijos ir Juliaus jausmai užgimė 2016-ųjų vasarą. Jiedu susipažino realybės šou „2 barai. Gyvenimas greitkelyje“, kurio nugalėtoju tąkart ir tapo J.Mocka.

Nors V.Šaulytės ir J.Mockos gerbėjai įtarė, kad jiedu susižadėję ir galbūt jau planuoja vestuves, 15min V.Šaulytė teigė: „Sužadėtuvių dar nebuvo. Kol kas džiaugiamės gražiu draugystės etapu.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Realybės šou įsimylėję Julius Mocka ir Viktorija Šaulytė: „Gauti vienas kitą – didžiausias prizas“

Foto PRO nuotr./Julius Mocka ir Viktorija Šaulytė
Foto PRO nuotr./Julius Mocka ir Viktorija Šaulytė

TAIP PAT SKAITYKITE: Bušido turnyre tarp žinomų veidų – Greta Lebedeva ir pernai ringe susižadėjusi Simona Kateivaitė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius