-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kovotojui Emiliui Jaškevičiui filmuojantis kino juostoje su Holivudo žvaigžde Ericu Robertsu teko lipti pro langą skalbinių virve

Šiuo metu mišrių kovos menų kovotojas Emilis Jaškevičius filmuojasi kino juostoje „Escaping the Holocaust“. Tai yra pirmasis Amerikoje gyvenančio lietuvio bandymas Holivude, apie kurį jis noriai sutiko papasakoti portalui Žmonės.lt.
Emilis Jaškevičius filme „Escaping the Holocaust“
Emilis Jaškevičius filme „Escaping the Holocaust“ / Filmo kūrėjų nuotr.

„Filmavimo procesas man yra naujas ir labai įdomus dalykas. Ten tiek daug veiklos vyksta... Galiu pasakyti, kad aktoriumi dirbti man labai patiko, nors prieš filmavimus atrodė, kad bus sudėtingiau. Nors esu ramus žmogus, tačiau prieš tai labai jaudinausi, nes tai buvo mano pirmas kartas prieš kameras ir atrodė, kad nepatiksiu kitiems, nes čia Holivudas, visi vertina profesionalumą“, – pasakojo Emilis.

E.Jaškevičius juostoje vaidina su Julios Roberts broliu Ericu Robertsu. Vyras pasakojo, kad visi filmavimo aikštelėje buvo draugiški ir daugelis tik po filmavimo sužinojo, kad čia pirmasis Emilio bandymas vaidinti. E.Jaškevičius negailėjo gerų žodžių režisieriui Joshui Webberiui. „Jis tikrai žino, ką daro, ir tą dieną valdė visą eismą filmavimo aikštelėje: daugybę žmonių, ne tik aktorius, bet ir pagalbinius darbininkus“, – portalui Žmonės.lt pasakojo lietuvis.

Emilis teigė kiek kitaip įsivaizdavęs filmavimą, mat jo vaidmuo nėra pagrindinis. „Maniau, kad ten bus keletas žmonių, ateisime, greitai nufilmuosime ir viskas (juokiasi). O iš tiesų buvo gal kokie 40 žmonių, ir filmavimas truko 7 valandas. Man teko kalinio vaidmuo, kuris su kitais bando pabėgti ir mus užtinka nacių kareiviai“, – pasakojo mišrių kovos menų kovotojas.  

Vyras taip pat pasakojo, kad į filmavimą atvyko kaskadininkas iš garsiojo „Cirque du Soleil“, jam teko šokinėti pro langą. Emilis pats pasisiūlė tai padaryti, kai jo personažui reikėjo lipti pro langą, mat jam tai nepasirodė baisu. „Teko sutikrinti draudimo dokumentus, pažiūrėti, ar tokia veikla yra apdrausta. Kai paaiškėjo, kad galiu, tuomet leido (juokiasi). Teko lipti pro langą ir iš paklodžių pagaminta virve leistis žemyn bei kristi ant kaskadininkų padėto pripūsto maišo“, – savo įspūdžiais iš filmavimo aikštelės dalijosi E.Jaškevičius.

Filmo kūrėjų archyvo nuotr./Ericas Robertsas (dešinėje)
Filmo kūrėjų archyvo nuotr./Ericas Robertsas (dešinėje)

Emilis džiaugėsi, kad ši nauja patirtis praplėtė jo pažinčių ratą ir jis jau sulaukė kitų pasiūlymų. „Mane suvedė su vienu aktoriumi, kuris dažnai filmuojasi koviniuose filmuose, ir mes abu užsiimame ta pačia sporto šaka. Jis sakė, kad verta bandyti skintis kelią toliau, kad vaidyba – įdomus užsiėmimas ir niekada negali žinoti, kokiame filme gali gauti vaidmenį. Visi pradėjo man kišti agentų numerius ir siūlyti likti gyventi Los Andžele. Kol kas nesvarstau galimybės tapti aktoriumi, tačiau, kaip ir sakiau, neatsisakau įdomių pasiūlymų“, – atviravo E.Jaškevičius.

Anot Emilio, norint pradėti Holivude daryti ką nors rimčiau, reikia atsiduoti tam ir visą laiką skirti savo svajonei. „Reikėtų eiti į aktorių kursus ir į visus renginius, susijusius su vaidyba, žiūrėti kur kas rimčiau. Viskas dabar pamažu vyksta, žiūrėsime, kur ir kas ateityje išlįs. Šiaip turiu keletą projektų, prie kurių dirbu, jie jau užima labai daug laiko. Būtent dėl tų projektų dabar turiu suplanuotą susitikimą su garsiu atlikėju Ericu Benetu ir kitais žmonėmis, kurių vardų dar nenoriu atskleisti“, – kalbėjo lietuvis.

Filmo kūrėjų archyvo nuotr./Filmavimo akimirka
Filmavimo akimirka

Apie filmą

Maxas beveik metus kasė slaptą tunelį, kuriuo galėtų pabėgti iš kalėjimo Varšuvoje holokausto metu. Su juo pabėgo 15 žmonių, tačiau pas priešus liko jo gyvenimo meilė, kurią jis susirado ir po 30 metų vedė. Maxas – režisieriaus Josho Webberio senelis, kurio istoriją Joshas nusprendė įamžinti pusiau dokumentiniame filme. Filme senelis pasakoja įvykius, kuriuos vaidina aktoriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius