Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kristupas Krivickas rengia atsaką „Baltic Pride“ – kviečia į tradicinių šeimų eitynes

Birželio 8-ąją vyksiančios „Baltic Pride“ eitynės „Už lygybę!“ sužavėjo ne visus – televizijos laidų vedėjas Kristupas Krivickas sumąstė surengti savas eitynes. „Vis dažniau atrodo, kad jų sparčiai daugėja, o mūsų, atvirkščiai – sparčiai mažėja“, – sakė K.Krivickas ir kviečia rinktis į „Tradicinių šeimų eitynes“. Vilniaus miesto savivaldybė teigė gavusi išankstinį pranešimą apie planuojamas eitynes, tai reiškia, kad specialaus leidimo joms nereikia. Tuo metu Kauno miesto savivaldybė sako jokio pranešimo negavusi.
Kristupas Krivickas ir „Baltic Pride 2016“ eitynių „Už lygybę!“ akimirka
Kristupas Krivickas ir „Baltic Pride 2016“ eitynių „Už lygybę!“ akimirka / 15min nuotr.

Kristupas Krivickas socialiniame tinkle pasidalijo kvietimu, kuriame piktinasi birželio 8-ąją vyksiančiomis „Baltic Pride“ eitynėmis „Už lygybę!“. Televizijos laidų vedėjas, bandantis save ir politikoje, sugalvojo atsaką – „Tradicinių šeimų eitynes“. Jis kviečia dalyvauti vaikus auginančias šeimas.

K.Krivickas teigia, kad tokias eitynes jis jau rengė prieš trejus metus – tą kartą jis su Lietuvos vėliava rankose žingsniavo Kauno Ąžuolyno parke.

„Birželio 8 dieną Vilniuje vyks lesbiečių, gėjų, biseksualų, transseksualų ir interseksualų (LGBTI) eitynės... Jie eis ir bandys atkreipti dėmesį į save ir savo teises. Prieš trejus metus, kai jųjų eitynės vyko Vilniuje, mes su šeima buvome Kaune (Augustas vis dar buvo klinikose). Pasiėmiau vėliavą į rankas ir tuo pačiu metu surengiau savo tradicinės šeimos eitynes Kauno Ąžuolyno parke“, – rašė K.Krivickas.

Pasak K.Krivicko, dėl per vėlai paskelbto laiko į jo eiseną tą kartą daug žmonių nesusirinko. Tačiau socialiniuose tinkluose jis sulaukė apie 50 tūkst. žmonių paramos.

„Pranešu – birželio 8 dieną, 12 val., Vilniaus Bernardinų parke (dar žinomas kaip Bernardinų sodas ir Sereikiškių parkas, prie fontano) mes su šeima eisime pasivaikščioti. Irgi sieksime atkreipti dėmesį. Į tradicines, vaikus auginančias šeimas, kur yra tėtis, mama ir vaikučiai ir kurias saugo Lietuvos Respublikos Konstitucija“, – teigė televizijos laidų vedėjas.

K.Krivickas eitynių mitingu nevadina ir sako, kad tai bus tiesiog paprastas pasivaikščiojimas su šeimomis po parką.

„Prisijunkite. Tai ne mitingas. Mes tiesiog eisime pasivaikščioti po Bernardinų parką. P.S. Rankoje turėsiu Lietuvos vėliavą. Galite ir jūs atsinešti“, – socialiniame tinkle rašė K.Krivickas.

Vien eisena Vilniuje televizijos laidų vedėjas skatina neapsiriboti – kviečia ir kituose miestuose gyvenančias šeimas organizuoti eisenas. Pasak jo, jau suplanuotos eisenos Kauno Ąžuolyno parke, Klaipėdos senamiestyje, Šiaulių bulvare, Panevėžio Laisvės alėjoje, Alytaus miesto sode, Marijampolės poezijos parke, Alytaus miesto sode, Jurbarko dvaro parke.

15min primena, kad K.Krivickas kartu su Centro partija šiais metais kandidatavo į Vilniaus miesto savivaldybės tarybą, dalyvavo Europos parlamento rinkimuose, tačiau rinkimai baigėsi nesėkmingai. K.Krivickas ir toliau neslepia politinių ambicijų.

Vilniaus miesto savivaldybė: „Jei informuojama iš anksto – leidimo eitynėms nereikia“

15min susisiekė su Vilniaus savivaldybės saugaus miesto departamento Administracinės veiklos skyriaus vedėju Gintaru Lepersku. Jis teigė, kad savivaldybė gegužės 30-ąją, ketvirtadienį, gavo laišką, kuriame buvo pranešta apie ketinimus birželio 8-ąją, 12–15 val., surengti šeimų pasivaikščiojimą Bernardinų sode.

Pasak G.Lepersko, leidimo organizuoti tokio pobūdžio renginius nereikia, jei renginio organizatorius ne vėliau kaip prieš 3 darbo dienas iki renginio pradžios pateikia pranešimą apie organizuojamą renginį. Jo nereikia, jei renginio metu nebus trukdomas, draudžiamas ar ribojamas transporto priemonių eismas.

Bauda eisenos organizatoriams gali būti skirta už tvarkymo ir švaros taisyklių nesilaikymą. Tokiu atveju grėstų administracinė atsakomybė, galėtų būti skiriama bauda iki 600 eurų.

Kauno miesto savivaldybė: „Kreipimosi dėl eisenos savivaldybė nesulaukė“

15min Kauno miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Nomeda Prevelienė teigė, kad savivaldybė iki šios dienos nebuvo sulaukusi jokio pranešimo apie tai, kad birželio 8-ąją Kauno Ąžuolyno parke bus organizuojama kokia nors eisena.

Ji teigė, kad pranešimą apie renginį, kuriame bus ne daugiau kaip 10 dalyvių, trukmė – iki 30 min., nebus statomi, naudojami jokie įrenginiai, nebus trikdoma viešoji rimtis, asmenų ramybė, poilsis ir darbas, renginio organizatoriams galima pateikti raštu arba elektroniniu būdu ne vėliau nei prieš 3 darbo dienas iki renginio pradžios. Nepranešus gali grėsti bauda.

„Už renginio organizavimą Kauno viešosiose vietose be leidimo gali būti skiriama bauda (sankcija) nuo 20 iki 600 Eurų“, – teigė Nomeda Prevelienė.

Apie K.Krivicko organizuojamas eitynes pasisakė ir pramogų pasaulio atstovai.

„Mano šeima netradicinė – vyras ir žmona, kurios niekas nemuša. Ar galiu dalyvauti?“, – socialiniame tinkle klausė humoristas Paulius Ambrazevičius.

„Gal kai kurie išsireiškimai tekste aštroki, bet iš principo heteroseksualai tikrai gali organizuoti savo eitynes, kaip ir LGBT“, – pastebėjo D.Zvonkus.

„Tikiuosi šias nesąmones nesinaudodamas rašai „Apple“ produkcija, nes CEO gėjus. A, bendrai „Facebook“ co-founderis irgi“, – teigė Rima Oblerkytė-Stankus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius