Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Statkevičius vėl įsivėlė į skandalą: traukiasi iš žurnalo redaktoriaus pareigų

Juozas Statkevičius ir vėl įsivėlė į skandalą, šįsyk – dėl neapgalvoto pasisakymo Rusijos agresijos prieš Ukrainą fone. Nors teigia buvęs neteisingai suprastas, dizaineris vis dėlto pareiškė, kad traukiasi iš žurnalo „L'Officiel Lithuania“ vyriausiojo redaktoriaus pareigų.
Juozas Statkevičius
Juozas Statkevičius / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Juozas Statkevičius pasipiktinimo sulaukė tada, kai instagrame neseniai pasidalijęs nuotrauka, šalia jos nurodė šias grotažymes: „Happy day, happy, relax, no TV propoganda, no panic, relax, best to dream“ (laiminga diena, laimė, atsipalaidavimas, jokios televizijos propagandos, jokios panikos, atsipalaidavimas, svajonės – red. past.).

Ekranuo nuotr./Juozas Statkevičius
Ekranuo nuotr./Juozas Statkevičius

Dėl minėtų dizainerio pasisakymų kritikos jam pažėrė ne vienas žinomas žmogus – atlikėjas Vaidas Baumila, dizainerė Monika Kazakevičiūtė-Kriščiūnienė ir kiti.

Pirmadienį instagrame apie tai pasisakė pats J.Statkevičius. Vyras patikino jokiu būdu nepalaikantis Rusijos agresijos, tačiau „suprasdamas žmonių nepasitenkinimą“ atsistatydina iš mados žurnalo vyr. redaktoriaus pareigų.

„Esu už Ukrainą ir prieš Rusijos agresiją. Esu kategoriškai prieš rusų TV skleidžiamą propagandą. Bet suprasdamas žmonių nepasitenkinimą atsistatydinu iš „L‘Officiel Lithuania“ vyriausiojo redaktoriaus pareigų“, – rašė Juozas.

Į kilusį skandalą sureagavo ir žurnalo atstovai.

„Žurnalo L‘Officiel Lithuania“ pozicija visada buvo ir liks aiški: esame griežtai prieš Rusijos karinę agresiją ir visa širdimi palaikome Ukrainos tautą.

Reaguodamas į susidariusią situaciją Juozas Statkevičius palieka vyriausiojo redaktoriaus pareigas“, – instagrame skelbia jie.

15min primena, kad į skandalą dėl Rusijos J.Statkevičius jau buvo įsivėlęs ir anksčiau – 2017-aisiais davė interviu Kremliaus portalui „Sputnik“, kuris siejamas su rusiška propaganda.

„Juozas Statkevičius: „To, kas vyksta Lietuvoje, jau neįmanoma kęsti“, – tokia antraštė puikavosi portale „Sputnik Lietuva“.

J.Statkevičius išskirtiniame interviu papasakojo apie masinę lietuvių emigraciją ir apie tai, kodėl gimtoje šalyje jį bando padaryti „tautos priešu“.

Po šios publikacijos savo nuomonę apie dizainerio interviu išreiškė Andrius Tapinas.

„Juozai, tu esi skuduras. Ir kaip paprastas, drėgnas skuduras net nesupranti, kad į tave valosi purvini kerziniai batai“, – karčių žodžių negailėjo jis.

Beje, „skuduru“ išvadintas J.Statkevičius dėl tokio A.Tapino pareiškimo kreipėsi į teismą. Kaip baigėsi ši istorija, skaitykite čia:

TAIP PAT SKAITYKITE: Nauja teismo pamoka A.Tapinui: žodis „skuduras“ ypatingai pažemino J.Statkevičių.

Vėliau kalbėdamas su laidos „Nuo... Iki...“ žurnalistais dizaineris lietuvių atsiprašė. Jis papasakojo apie aplinkybes, kuriomis buvo duotas skandalingasis interviu vėlų vakarą, jam grįžtant namo.

„To puslapio atstovai man skambino daugiau nei dešimt kartų – atsiliepiau neapsikentęs. Ne tik nesupratau, iš kur man skambinama, tačiau, tiesą sakant, net nenugirdau. Daug klausinėjo apie spektaklius, teatrą“, – pasakojo Juozas.

Juozas Statkevičius tikino gavęs gerą pamoką.

„Dabar būsiu pamokytas, belieka atsiprašyti, – sakė Juozas. – Nuoširdžiai atsiprašau, nes nesupratau, su kuo šneku. Žodžiai buvo pastiprinti ir išimti iš konteksto.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius