-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kūdikio besilaukianti Ugnė Katelynienė paatviravo, kaip augins pirmagimį

Krepšininko Mindaugo Katelyno žmona Ugnė Katelynienė ankstyvą rudenį susilauks pirmagimio. Profesionali šokėja tikina, kad jos vaikui pasakos bus neatsiejama gyvenimo dalis, todėl savo nėštumo akimirkas sutiko įamžinti prisijungdama prie socialinės akcijos „Auginu su pasaka“.
Ugnė Katelynienė
Ugnė Katelynienė / Agnės Solovjovaitės nuotr.

Pasak U.Katelynienės, pasakos – labai svarbios vaikystės periodu: tai lyg įvadas į realybę ir ateitį, kuri lauks.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ineta Puzaraitė-Žvagulienė išpildė savo vaikystės svajonę

„Pasakos aktualios visą žmogaus gyvenimo laikotarpį, tik mes jas skirtingai interpretuojame bėgant laikui. Aš svajoju nuolat, ir manau, kad būtent svajonės ir didelis noras pranokti nusistovėjusius ir įprastus dalykus, kitaip sakant, noras priartėti prie pasakos atneša realius rezultatus ir laimę gyvenime“, – sakė Mamuradijas.lt kalbinta Ugnė Katelynienė.

Vaido Grudžio nuotr./Mindaugas Katelynas ir Ugnė Volkevičiūtė
Vaido Grudžio nuotr./Mindaugas Katelynas su žmona Ugne
Su kuo jums asocijuojasi pasakos?

Pasakos labai svarbios vaikystės periodu, nes padeda užvesti mažą žmogutį į teisingą kelią, tai lyg įvadas į realybę ir ateitį, kuri jo laukia Pasakos, pirmiausia, man asocijuojasi su kažko siekiamybe, svajojimu, vizija. Ir nebūtinai tik su vaikyste. Pasakos aktualios visą žmogaus gyvenimo laikotarpį, tik mes jas skirtingai interpretuojame bėgant laikui. Aš svajoju nuolat, ir manau, kad būtent svajonės ir didelis noras pranokti nusistovėjusius ir įprastus dalykus, kitaip sakant, noras priartėti prie pasakos atneša realius rezultatus ir laimę gyvenime.

Ar pati vaikystėje buvote auginama su jomis?

Pasakos vaikystėje man buvo ypatingai svarbios. Galbūt todėl, kad tėvų buvo pateiktos kaip kažkas itin vertingo. Tiesą sakant, net mokėjau daugelį iš jų kone atmintinai. Užaugau svajodama apie Undinėlės Arielės vandens pasaulį, jo platybes, liūdėjau kartu su mergaite su degtukais, ieškodavau namų kampuose darbščiųjų nykštukų, kad padėtų susitvarkyti lėlių ir kaladėlių pilną kambarį bei, žinoma, jau nuo tada įdėmiai sau į galvelę dėjausi princesės etiketo subtilybių ir princo dėmesio ir meilės išraiškos pavyzdžių.

Agnės Solovjovaitės nuotr./Ugnė Katelynienė
Agnės Solovjovaitės nuotr./Ugnė Katelynienė

Galbūt galite išskirti savo mėgstamiausią?

Vienos neišskirčiau, bet visa Anderseno pasakų knyga man buvo tikras lobynas.

Laukiatės pirmagimio... Kaip manote, ar jo gyvenime pasakos turės kokį nors vaidmenį?

Aš tuo net neabejoju. Dėsiu visas pastangas, kad vaikas drąsiai svajotų ir kūrybingai žvelgtų į pasaulį. Pasakos su tuo itin susiję; tai iš dalies formuoja vaiko pasaulėžiūrą ir tai koks jis bus suaugęs. Tebūnie šis naujas sutvėrimas kuria savo pasakų knygą aš jam tik padėsiu eiti ta linkme.

Birželio 6d. 13 val. prekybos centre „Ozas“ įsikūrusiame knygyne „Vaga“ vilniečiai ir miesto svečiai galės pasigrožėti Mamuradijas.lt, fotografės Agnės Solovjovaitės ir dekoracijų „DEKŪ“ kūrėjos Eglės Verpečinskaitės organizuotos fotosesijos darbais. Parodos atidarymo metu bus kviečiama sudalyvauti ir psichologių – Ramunės Želionienės ir Irmos Reinikienės paskaitose apie vaikų ugdymą. Taip pat bus pristatoma atnaujinta Mamuradijas.lt iniciatyvos „Vardinė pasakėlė“ koncepcija. Socialinė paroda „Auginu su pasaka“ bus eksponuojama iki birželio 13 d.

Agnės Solovjovaitės nuotr./Ugnė Katelynienė
Agnės Solovjovaitės nuotr./Ugnė Katelynienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius