Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kūdikių namuose apsilankęs Mantas Stonkus sunkiai tramdė ašaras: „Viduje tiesiog ima kilti kažkoks pyktis“

Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namuose antradienis buvo neįprasta diena. Vaikų kasdienybę praskaidrino čia apsilankę aktorius Mantas Stonkus, muzikantas Maksas Melmanas, renginių organizatorė Saulenė Chlevickaitė ir reperis Andrius Glušanovas-Pushaz.
Mantas Stonkus
Mantas Stonkus / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Lapkričio 28-ąją „Forum Palace“ vyks A.Glušakovo-Pusho inicijuotas labdaros koncertas „Vaikystę – vaikams“, kuriame pasirodys „G&G Sindikatas“, „Biplan“, „Skamp“, Mantas, „The Ball & Chane“, „The Perfect Pill“ ir Linas Adomaitis. Susivienijusių muzikantų koncerto metu surinktos lėšos bus panaudotos Vilniaus sutrikusio vystymosi kūdikių namų lauko žaidimų aikštelei įrengti.

Labdaros koncertą vesti sutiko M.Stonkus, į kūdikių namus atvykęs nešinas keletu maišų, į kuriuos su žmona Indre pridėjo įvairių judviejų dukrelės Cecilijos drabužėlių ir maisto vaikams.

„Stengiuosi prisidėti prie tokių akcijų. Būtina padėti, rūpintis, nes šie vaikai – Lietuvos piliečiai. Atnešiau savo vaiko drabužėlių, žmona, deja, negalėjo atvykti kartu perduoti. Manau, kad jie bus panaudoti, reikalingi. Žinoma, tai tik maži materialūs daiktai, bet nors tiek pabandėm padėti. Svarbiausia juk – dėmesys“, – portalui Žmonės.lt sakė Mantas.

Vyras susitikimo su vaikais metu sunkiai tramdė ašaras. Ir nors žaisdamas bei bendraudamas su mažaisiais stengėsi šypsotis, nuslėpti užplūdusių emocijų nepavyko.

„Besilankant tokiose vietose užplūsta tokie kažkokie filosofiniai nusivylimai. Suvoki, kad tai yra gyvenimas, kad taip iš tikrųjų vyksta, kad pasaulyje vyksta netgi dar gerokai baisesnių dalykų. Šiems vaikams dar nėra labai blogai – stengiamasi jiems suteikti kuo geresnes sąlygas. Jie turi auklėtojus, lovas, maisto, žaislų ir šiltus namus – kad ir tokius. Jie nesuvokia, kad gali būti ir geriau, todėl džiaugiasi tuo, ką turi“, – svarstė M.Stonkus.

„Kai pats turi savo vaiką ir žinai, kaip jis gyvena, tai pamatai akivaizdų skirtumą. Viduje tiesiog ima kilti kažkoks pyktis, net nežinau, ant ko. Šitiems vaikams reikia nuoširdumo, tikros pagalbos, o ne kad į juos pažiūrėtų ponai per televizorių ir palinkčiotų galva kaip yra blogai“, – pridūrė jis.

Anot aktoriaus, tokių akcijų tikslas – parodyti vaikams dėmesį ir šilumą, kad užaugę jie turėtų pagrindus ir vertybes, norėtų sukurti darnią šeimą: „Visų pirma pats turi užaugti šeimoje, iš kurios ir gauni tuos pagrindus rūpintis kitu. Turi turėti pavyzdį iš šeimos, kad paskui pats galėtum būti geru tėvu. Tokios akcijos ir reikalingos tam, kad vaikai suprastų, kad jie gauna dėmesį ir, tikėkimės, kada nors patys jį mielai duos savo vaikams.“

Metukų ir beveik keturių menesių dukrą Ceciliją auginantis Mantas patikino, kad vaikai – džiaugsmas ir auginti juos – vienas malonumas: „Nėra sunku augini vaiką, kai gali jam duoti tai, ko jam reikia. Vienas malonumas rūpintis vaiku ir stengtis jam duoti viską, kiek tik gali.“

Mantas Stonkus
Mantas Stonkus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius